De keerzijde van de medaille: waarom crypto kattenkruid is voor criminelen

Cybercriminelen blijven zoeken naar kansen in de crypto-ruimte - dit is wat u moet weten over hacks voor het minen van munten en cryptodiefstal

| ESET | 1 min | 22 mei 2022 18:18
Copyright: ESET
Waar je ook kijkt tegenwoordig, cryptocurrencies zijn in het nieuws. En het is niet alleen vanwege de recente ineenstorting van hun prijzen. Iedereen lijkt de afgelopen jaren een stukje van de cryptotaart te hebben gegrepen, aangezien 'dingen' als Bitcoin in een tijdsbestek van tien jaar zijn veranderd van marginale curiosa naar bekende namen, terwijl ze aanleiding gaven tot hordes nieuw geslagen crypto-miljonairs . Tegenwoordig voelt het alsof je erin zit of eruit bent (en achtergelaten door de cryptorevolutie en de goudkoorts).

Uiteraard zijn de fascinatie voor alles wat met crypto te maken heeft en de (bijna) zwaartekracht tartende stijging van de waarde van veel cryptocurrencies niet aan de aandacht van criminelen ontsnapt. Ze willen immers altijd zijn waar het geld is – of in sommige gevallen, waar het wordt gecreëerd.

Laten we eens kijken naar hoe criminelen rekenkracht kapen om nieuwe munten te delven en hoe ze er vandoor gaan met het 'cryptogeld' van andere mensen.

Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ESET
ESET begon zijn leven als een pionier op het gebied van antivirusbescherming en creëerde bekroonde software voor het detecteren van bedreigingen. Nu is het doel van ESET om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de adembenemende mogelijkheden die technologie biedt. Tegenwoordig stellen onze beveiligingsoplossingen bedrijven en consumenten in staat om het meeste uit de digitale wereld te halen.
Meer over ESET
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.