3DEXPERIENCE Lab start nieuwe projecten in strijd tegen COVID-19

Projecten ook gericht op snelle en lokale productie van reserveonderdelen

| Dassault Systèmes | 3 min | 06 april 2020 10:58
Afbeelding: 3DEXPERIENCE screenshot | Copyright: Dassault Systèmes
Het 3DEXPERIENCE Lab van Dassault Systèmes lanceert in samenwerking met startups en makers een serie projecten die als doel hebben snel nieuwe medische oplossingen in de strijd tegen COVID-19 te ontwikkelen. De startups en makers kunnen hierbij gebruik maken van de mogelijkheden die het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes biedt als het gaat om de samenwerking tussen disciplines als inkoop, ontwerp, engineering en productie. De nieuw ontwikkelde producten zullen zo snel mogelijk aan ziekenhuizen beschikbaar worden gesteld. Ook kan op deze manier de fabricage van cruciale reserve-onderdelen voor bijvoorbeeld beademingsapparatuur en de productie van beschermende maskers via lokale fabrikanten worden georganiseerd. 

Optimaal gebruik van data intelligence

Binnen het 3DEXPERIENCE Lab is een korte tijd een speciale commissie opgezet die ideeën en voorstellen van startups en andere partijen beoordeelt voor het ontwikkelen van nieuwe oplossingen die kunnen helpen in de strijd tegen het coronavirus. Startups worden hierbij onder andere geselecteerd via data intelligence dashboards in 3DEXPERIENCE-platform. Ook kunnen startups via de speciale marktplaats die op het platform beschikbaar is snel toeleveranciers vinden, evenals partners binnen het incubator-netwerk van het 3DEXPERIENCE Lab. De startende ondernemingen kunnen gebruik maken van de op collaborative engineering gerichte applicaties die op het 3DEXPERIENCE-platform beschikbaar zijn. Deskundigen vanuit Dassault Systèmes nemen bovendien deel aan een speciaal mentor-programma om de startups en makers te helpen hun oplossingen zo snel mogelijk klaar te maken voor daadwerkelijk gebruik in ziekenhuizen.

Slimme innovatie om complexiteit en kosten terug te dringen

Engineers, ontwerpers, fabrikanten, wetenschappers, makers en zogeheten ‘fabbers’ in Nederland, Engeland, Frankrijk, India en de Verenigde Staten - en binnenkort ook andere landen - gebruiken inmiddels al het 3DEXPERIENCE-platform om gezamenlijk oplossingen te ontwikkelen die belangrijke knelpunten kunnen oplossen. Denk aan 3D printing van reserve-onderdelen voor medische apparatuur en het snel ontwikkelen en produceren van beschermende maskers en ventilatoren voor ziekenhuizen. Tal van ontwerpen en projecten worden inmiddels via het platform van Dassault Systèmes met elkaar gedeeld. Daarnaast worden oplossingen voor specifieke engineering-uitdagingen snel en efficiënt met elkaar gedeeld, zodat andere deelnemers aan het platform deze kunnen checken en beproeven.

Wereldwijd gebruik van open design

Dassault Systèmes sponsort inmiddels wereldwijd meerdere ‘challenges’. Denk aan het OpenSourceVentilator-project en Montreal Code Life Challenges. Het concern ondersteunt de deelnemende ontwerpers en engineers door hen toegang te bieden tot de SOLIDWORKS xDesign online-omgeving. Hierdoor kunnen zij snel nieuwe oplossingen ontwikkelen. Bovendien werken experts op het gebied van SIMULIA nauw samen met wetenschappers om snel simulaties te kunnen opzetten rond nieuwe oplossingen voor onder andere beademingsapparatuur en maskers.

Mensen, projecten en productie verbinden

Het 3DEXPERIENCE-platform omvat een wereldwijd overzicht van ziekenhuizen, fabrieken en zogeheten ‘fab labs’. Hierdoor is het zeer eenvoudig om de juiste mensen en projecten aan lokale productiefaciliteiten te koppelen. Doordat de betrokken mensen en bedrijven toegang hebben tot de 3DEXPERIENCE Marketplace kan productiemanagement snel en efficiënt online worden aangepakt. Ook kunnen engineers en manufacturers hierdoor nauw samenwerken om de productie van cruciale onderdelen of ontwerpprojecten zo snel mogelijk op gang te brengen. Op die manier zijn lokale ziekenhuizen sneller te voorzien van reserve-onderdelen en dergelijke.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Dassault Systèmes

Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.