Dynatrace introduceert OpenFeature voor markeren en beheren functies

Samenwerking met technologieleiders leidt tot meer keuzevrijheid en vereenvoudigt automatisering

| Dynatrace | 3 min | 23 mei 2022 12:40
Copyright: Dynatrace
Dynatrace, specialist in software intelligence, heeft in samenwerking met een consortium van technologieleider OpenFeature ingediend bij de Cloud Native Computing Foundation (CNCF), voor overweging als een Sandbox-project. Het consortium bestaat uit Dynatrace, LaunchDarkly, GitLab Inc, Split, Flagsmith, en CloudBees. Deze aankondiging is een aanvulling op Dynatrace's andere open source initiatieven, zoals Keptn, W3C trace-context en OpenTelemetry, die organisaties in staat stellen effectiever grootschalige automatiseringsprojecten te managen.

Oplossingen voor het markeren en beheren van functies stellen DevOps en SRE in staat om applicatiefunctionaliteit tijdens runtime in en uit te schakelen, zonder nieuwe code te implementeren. Dit vereenvoudigt en versnelt de levering van gepersonaliseerde ervaringen, A/B-tests en voorkomt mogelijke problemen. Deze aanpak is essentieel voor de moderne ‘continuous delivery’-omgevingen. Vaak gebruiken verschillende teams binnen organisaties echter een verscheidenheid aan oplossingen voor het markeren en beheren van functies, elk met een eigen aanpak. Deze situatie leidt tot extra integratiewerkzaamheden en een vendor lock-in.

OpenFeature is een standaard die teams in staat stelt om elke oplossing voor het markeren en beheren van functies te gebruiken, zonder dat extra integratie of re-architecting nodig is. Door het makkelijker te maken om het markeren en beheren van functies te integreren in de DevOps toolkit, stelt OpenFeature de klanten van Dynatrace tevens in staat om antwoorden en intelligente automatisering naadloos uit te breiden naar het op grote schaal markeren van functies in applicaties.

De behoefte aan een standaard die het markeren en beheren van functies vereenvoudigt, wordt zowel ondersteund door alle consortiumdeelnemers als analisten:
"Het markeren en beheren van functies geeft ontwikkelteams meer flexibiliteit en vertrouwen bij het identificeren van de meest impactvolle functionaliteit binnen hun applicaties. Door deze OpenFeature- standaard te gebruiken, kunnen teams eenvoudiger de beste oplossing adopteren zonder dat er nieuwe integratie-eisen nodig zijn. Dit creëert een betere gebruikerservaring voor DevOps- en SRE-teams en stelt ze tevens in staat om zich te concentreren op het sneller leveren van betere software." - Daniel O'Brien, Ecosystem Engineer, LaunchDarkly.

"Ontwikkelaars ervaren vaak een spanningsveld als gevolg van het beheren van een breed scala aan tools voor het markeren en beheren van alle functies. Als teams worden beoordeeld op releasesnelheid en -kwaliteit en het automatiseren van handmatige taken, is het wegnemen van deze wrijving essentieel. OpenFeature maakt een naadloze ervaring mogelijk, wat op zijn beurt de efficiëntie en de mogelijkheid om te itereren verbeterd. Dat zijn twee van GitLab's kernwaarden." - Brendan O'Leary, Staff Developer Evangelist, GitLab Inc.

"De diversiteit aan gebruikte oplossingen maakt het momenteel moeilijk om het markeren en beheren van functies te configureren en te integreren in een bredere ontwikkelketen en de planning van leveringen. OpenFeature stelt cloud-native teams in staat om het leveren van nieuwe functionaliteit te optimaliseren en ‘progressive delivery’ te omarmen, gecombineerd met SRE- en DevOps-methoden. Bij Dynatrace gaan we deze informatie opnemen in onze Davis AIOps-engine om teams te helpen de impact van functies op de prestaties, flexibiliteit en digitale ervaring te begrijpen. Door nauw samen te werken met een consortium van technologieleiders om deze nieuwe open standaard te creëren, zetten we een grote stap in het reduceren van complexiteit. Daardoor houden innovators meer tijd over om nieuwe onderscheidende digitale ervaringen te leveren voor hun klanten." - Alois Reitbauer, CPO of Cloud Automation bij Dynatrace

"Functies markeren en beheren is in toenemende mate een strategische beslissing voor organisaties die technologie ontwikkelen. Standaarden en open source stimuleren innovatie door de integratie tussen platformen te vereenvoudigen, waardoor adoptie met een lager risico mogelijk wordt. OpenFeature zal een significante impact hebben op het aanbod van software delivery tools en patronen, en ondersteunt nieuwe cases zoals Progressive Delivery." - James Governor, principal analyst bij RedMonk.


Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dynatrace
Dynatrace levert software intelligence voor het vereenvoudigen van de zakelijke cloud-complexiteit en versnellen van digitale transformatie. Het AI-gebaseerde platform van dit bedrijf levert volledig geautomatiseerd antwoorden en data op over de beschikbaarheid en performance van applicaties, in de hedendaagse hypercomplexe cloud en hybride omgevingen. Gebaseerd op diepgaande inzichten in elke gebruiker en transactie. Marktleidende bedrijven vertrouwen op Dynatrace voor het optimaliseren van digitale experiences, versnellen van innovaties en moderniseren van hun cloud-operaties.
Meer over Dynatrace
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.