Mendix CEO Tim Srock bepaalt strategische richting voor de volgende fase van hypergroei

Srock positioneert het Mendix-platform in centrum van enterprise applicatie-ontwikkeling

| Mendix | 4 min | 23 mei 2022 20:43
Copyright: Mendix
  • 300% groei in jaarlijks terugkerende omzet sinds Siemens Mendix heeft overgenomen
  • Mendix realiseert indrukwekkende groei in klanten, partners en geografische expansie
Mendix, een Siemens-onderneming en wereldwijd leider in moderne enterprise applicatie-ontwikkeling maakt een razendsnelle groei door. Tim Srock die een half jaar geleden Derek Roos opvolgde als CEO leidt Mendix in de volgende fase van hypergroei, geeft aan wat zijn visie en focus zijn voor de komende tijd. Volgens Srock hoort Mendix thuis in het hart van de software stack. Hij heeft een bredere visie voor Mendix waarbij het bedrijf centraal staat in een ecosysteem dat inspeelt op de vele kritische eisen van de digital-first economie. Op korte termijn ligt de nadruk op hyperautomatisering voor grotere operationele efficiëntie en hyperpersonalisatie voor geweldige klantervaringen.

Sinds Srock, eerst als CFO, later als CEO bij Mendix aan de slag is gegaan, is het bedrijf zowel qua personeel als omzet meer dan verdrievoudigd.

"Onze strategie voor de toekomst is duidelijk", zegt Srock. “We zijn stevig verankerd als leider op het gebied van low-code. Nu maken we gebruik van dat leiderschap om een ​​uitgebreid ecosysteem te bouwen en onze plaats in te nemen als het platform dat bedrijven helpt te transformeren. We positioneren ons in het centrum van applicatie-ontwikkeling voor bedrijven en als het ideale platform voor vrijwel elke branche."

Dat Mendix-ecosysteem omvat een snel groeiend Mendix-partnerprogramma dat is ontworpen om groei te stimuleren door te focussen op aantrekkelijke technologie en go-to-market-samenwerkingen die ervoor zorgen dat sneller en gemakkelijker low-code-oplossingen gebouwd kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is de uitbreiding van de samenwerking tussen Mendix en Amazon Web Services (AWS), die onlangs werd aangekondigd waarmee het Mendix low-code platform beschikbaar is in de AWS marketplace. Zo hebben AWS-klanten de beschikking over slimme automatiseringsoplossingen in verschillende sectoren zoals financiële dienstverlening en de maakindustrie.

Nieuwe en uitgebreide samenwerkingen

Ook breidt Mendix samenwerkingen uit met go-to-market partners zoals het Nederlandse CLEVR dat organisaties helpt hun Mendix-reis een vliegende start te geven. CLEVR bouwt ook zijn eigen applicaties voor klanten met Mendix.

Daarnaast omvat het Mendix-ecosysteem de Mendix Academy, App Factory, Digital Execution Practice en een betrokken community van 50 miljoen gelicentieerde gebruikers. Alleen al in 2021 hebben 230.000 ontwikkelaars en meer dan 300 gecertificeerde partners 120.000 Mendix-applicaties gebouwd.

Het momentum van Mendix

Tijdens Mendix World 2021 introduceerde het bedrijf krachtige nieuwe industry clouds die zijn ontworpen om het Mendix-ecosysteem een ​​impuls te geven, in eerste instantie voor de maakindustrie en financiële dienstverlening. De volgende zijn verticale clouds voor de publieke sector, het onderwijs en de gezondheidszorg. Het bedrijf voltooide ook de overname van TimeSeries, een van origine Nederlandse internationale IT-dienstverlener gespecialiseerd in verticale oplossingen die zijn ontwikkeld op het Mendix-platform.

De meer dan 300% groei van Mendix in jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) sinds de overname door Siemens, omvat groei in een breed scala aan verticale markten, van financiële dienstverlening en verzekeringen tot retail, transport, de publieke sector en de maakindustrie. Het Mendix-platform is een kerncomponent in Xcelerator, Siemens' geïntegreerde portfolio van software en services, en wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt om hun uitdagingen op te lossen en digitale transformatie te stimuleren door middel van low-code.

Nieuwe klanten

Mendix heeft een groot aantal klanten aan zijn portfolio toegevoegd, waaronder Schaeffler, een wereldwijde leverancier voor de automobiel- en industriële sectoren en een betrouwbare partner om beweging en mobiliteit efficiënter, intelligenter en duurzamer te maken. Andere nieuwe klanten zijn onder meer een groot multinational conglomeraat in de Filippijnen; een groot transport- en logistiekbedrijf, ook gevestigd in de pacific; en een achtcijferige deal met één van 's werelds grootste autobedrijven.

Internationale expansie

In 2021 breidde het bedrijf uit naar China, Japan, Korea en Australië/Nieuw-Zeeland (ANZ). Mendix versterkte ook zijn aanwezigheid in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) en vestigde zijn aanwezigheid in het Midden-Oosten. Ook breidde het zijn Europese aanwezigheid uit in Frankrijk, Italië en de Scandinavische landen.

De positie van Mendix als leider wordt erkend door verschillende analisten. Zo werd Mendix voor het vijfde opeenvolgende jaar benoemd tot leider in het Gartner Magic Quadrant for Low-Code Enterprise Application Platforms en voor het derde jaar op rij leider in het Gartner Magic Quadrant for Multiexperience Development. Verder is Mendix al vier jaar achtereen leider in de Forrester Low-Code Wave.

"Tim heeft een belangrijke rol gespeeld in het bereiken van de leiderschapspositie van Mendix in de sector en bijgedragen aan het succes van het bedrijf", zegt Tony Hemmelgarn, president en CEO van Siemens Digital Industries Software. “Hij begrijpt het bedrijf en zijn cultuur, en hij ziet de enorme kansen voor Mendix. De wereld is de afgelopen 24 maanden ingrijpend veranderd en bedrijven in vrijwel elke branche moeten een ommezwaai maken om relevant te zijn in de nieuwe digital-first economie. Tim is erop gefocust met Mendix de flexibiliteit, de oplossingen, de nieuwe technologie en de medewerker- en klantgerichtheid te leveren die ondernemingen nodig hebben om te slagen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst.
Meer over Mendix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.