Digitale transformatie en kleine bedrijven: veranderende klantgewoonten na de pandemie schrijven nieuwe regels voor

Uit gegevens van Vista blijkt dat ongeveer 80% van de Nederlanders aangeeft door de pandemie meer online aankopen te doen

| Vista | 2 min | 23 mei 2022 20:49
  • De meeste consumenten zeggen dat ze het liefst inkopen doen bij kleine winkels, maar dat er nog veel zijn die geen online vertegenwoordiging hebben
  • In een wereld die steeds sneller digitaliseert, is het niet de vraag of, maar hoe je aan de digitale transformatie meedoet
Door nieuwe technologieën verandert de wereld op hoog tempo en dat heeft kansen gecreëerd die je niet voor mogelijk had gehouden. De verwachtingen van klanten veranderen en bedrijven en instellingen zullen een digitale transformatie moeten ondergaan. Daarom heeft Vista een reeks data gedeeld die duidelijk maken hoe belangrijk het digitale transformatieproces is waar veel zelfstandigen en mkb'ers in Nederland nog aan moeten geloven.

Het is overduidelijk dat deze verandering nodig is: zo'n 80% van de klanten geeft aan meer online aankopen te doen door de pandemie.

Hoewel een groot deel (79%) het nog steeds leuk vindt om in kleine buurtwinkels en boetiekjes te winkelen, is het voor sommige mensen onhandig om naar fysieke winkels te moeten reizen.

Dit lijkt ook een van de grootste frustraties te zijn onder consumenten: de meeste Nederlanders geven aan hun aankopen liever in kleine winkels te doen, maar dat veel van deze winkels niet vertegenwoordigd zijn op internet. En de pandemie heeft juist een trend nieuw leven ingeblazen die lang naar de achtergrond was verbannen: het steunen van kleine, onafhankelijke bedrijven die unieke producten aanbieden en die de economie van Nederlandse wijken in stand houden.

En dat is waarom het van essentieel belang is dat zelfstandigen en kleine bedrijven op internet te vinden zijn.

Maar het is niet genoeg om alleen maar aanwezig te zijn op het web. Kennis van marketing, SEO, sociale netwerken, merkontwerp en promotie zijn net zo belangrijk.

"Het mkb staat er niet alleen voor: ​Vista wil een strategische partner zijn voor alle entrepreneurs en kleine bedrijven die advies nodig hebben bij het maken van hun marketingmateriaal, zowel fysiek als digitaal, die het ontwerp van hun logo willen vernieuwen of die een volledig nieuwe website willen maken en die makkelijk willen kunnen beheren", zegt Nina Coopman, Country Manager Benelux bij Vista.

Vista heeft de 5 belangrijkste sectoren geïdentificeerd waarin kleine bedrijven en entrepreneurs in Nederland tussen midden 2020 en nu het vaakst marketingmateriaal hebben besteld, webservices hebben gecontracteerd of digitaal advies in hebben gewonnen via het portal:
  1. Bouw, renovatie en reparatie (14%)
  2. Sport en fitness (13,5%)
  3. Gezondheid en maatschappelijke dienstverlening (11%)
  4. Beauty en Spa (8,5)
  5. Kunst en entertainment (8,5%)

"Zelfzorg op alle mogelijke manieren stond voor veel klanten centraal tijdens en na de pandemie. Het is daarom niet vreemd dat we in het rijtje hierboven allerlei bedrijven zien die te maken hebben met fysieke en mentale gezondheid, lichaamsverzorging en het onderhoud van woningen en leefruimten", merkt Coopman op.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Vista
Vista helpt miljoenen kleine ondernemers over de hele wereld met hun ontwerpen en marketing. Vista is een wereldwijd bedrijf dat voornamelijk op afstand werkt en met teamleden in meer dan 25 landen heeft het bedrijf een steeds grotere voetafdruk.
 
We worden al meer dan 20 jaar geïnspireerd door kleine bedrijven en we werken onophoudelijk aan oplossingen voor hun steeds veranderende behoeften. Samen vertegenwoordigen VistaCreate, 99designs van Vista en VistaPrint een complete oplossing voor ontwerp, digitale diensten en drukwerk die de aanwezigheid van kleine bedrijven in fysieke en digitale ruimtes verbetert en ze de middelen geeft om te slagen.
Meer over Vista
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.