REE Automotive kiest Plex MES van Rockwell Automation voor productie van EV-platforms in EMEA

Het cloudgebaseerde Plex Smart Manufacturing Platform is een ideale ondersteuning voor de sterk gedigitaliseerde productie-activiteiten van REE Automotive

| Rockwell Automation | 3 min | 24 mei 2022 8:34
Copyright: REE
Rockwell Automation, Inc., een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie wereldwijd, heeft bekendgemaakt dat REE Automotive gebruik gaat maken van zijn Plex Manufacturing Execution System (MES). REE Automotive, een koploper op het gebied van EV-platformtechnologie, heeft gekozen voor het Plex MES van Rockwell Automation ter ondersteuning van zijn sterk gedigitaliseerde productie-activiteiten. Het bedrijf hoopt in 2023 klaar te zijn voor de start van de productie.

Het cloudgebaseerde Plex MES wordt dit jaar uitgerold op de locatie van REE Automotive in Coventry (UK). De fabriek krijgt een capaciteit van 10.000 voertuigsets (40.000 REEcorners). Op basis van de wereldwijde uitbreidingsplannen van het bedrijf wordt verwacht dat spoedig meer locaties zullen volgen, waaronder die in Austin, Texas (VS). Deze locatie zal ook volgend jaar operationeel zijn en krijgt een totale capaciteit van 20.000 voertuigsets.

De mogelijkheden van het Plex Smart Manufacturing Platform vormen een ideale basis voor REE Automotive; niet alleen voor de eerste fabriek in Groot-Brittannië, maar ook voor de andere, toekomstige activiteiten van het bedrijf. In de fabriek in Coventry zullen de fabricageparameters en -procedures verder verfijnd worden, waarna het Plex MES ook in andere fabrieken kan worden uitgerold.

Corner technology

De ‘corner technology’ van REE Automotive verpakt essentiële voertuigonderdelen in een compacte module tussen het chassis en het wiel om een volledig vlak en modulair chassis mogelijk te maken. Dit ontwerp ondersteunt alle commerciële EV’s van klasse 1 tot klasse 6 en is zeer efficiënt op het vlak van chassisruimte; het biedt maximale ruimte voor passagiers, vracht en batterijen. Een configurator stelt klanten in staat om laadvermogen, batterijcapaciteit, aandrijflijn, besturing en afmetingen af te stemmen op hun specifieke eisen.

Malte Dieckelmann, regional vice-president Software Sales EMEA bij Rockwell Automation vertelt: “REE Automotive maakte al gebruik van onze oplossingen. Nu breiden we onze samenwerking door middel van deze MES-implementatie verder uit. Plex levert volledig inzicht in de productie-activiteiten en naadloze connectiviteit met ERP-systemen, waardoor het een zeer geschikte oplossing is voor onze fabrieken. Het cloudgebaseerde karakter biedt grote voordelen wanneer de oplossing op meerdere locaties en in meerdere landen wordt uitgerold.”

Digitale ruggengraat

Josh Tech, COO van REE, legt uit: “We beginnen met een schone lei wat betreft onze integratiecentra en digitale infrastructuur. Snelle toegang tot een platform dat onze productieplannen voor REEcorners en EV-platforms wereldwijd ondersteunt is essentieel. De cloudmogelijkheden van Plex MES zullen de digitale ruggengraat zijn voor onze assemblagelijnen en ons de mogelijkheid geven om onze klantspecifieke productie-activiteiten lokaal te beheren. Dankzij het systeem kunnen we bovendien de best practices van alle fabrieken internationaal delen en schalen.”

De gedeelde visie van beide bedrijven op toekomstige mobiliteit lag ten grondslag aan de overeenkomst en zal de bestaande relatie verder versterken, waarbij ook het Rockwell Automation-team de uitrol in Groot-Brittannië ondersteunt met een reeks workshops, zodat het REE Automotive-team de volledige mogelijkheden van Plex MES kan benutten.

‘De auto-industrie evolueert’, legt Dieckelmann uit. "Er is een compleet ecosysteem nodig om de elektrificatie van voertuigen mogelijk te maken én te versnellen. REE staat klaar om de industrie te helpen met een kant-en-klare oplossing om efficiënt EV’s te kunnen ontwikkelen. Met Plex MES was het delen van operationele gegevens voor best practices nog nooit zo eenvoudig.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rockwell Automation
Rockwell Automation Inc. (NYSE: ROK), is een van de wereldwijde leiders op het gebied van industriële automatisering en digitale transformatie. Het bedrijf verbindt de vindingrijkheid van mensen met de mogelijkheden van de technologie, waardoor de wereld productiever en duurzamer wordt. 
Allen-Bradley, ControlLogix, Kinetix, PlantPAx en PowerFlex zijn handelsmerken van Rockwell Automation.
Meer over Rockwell Automation
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.