Living Heritage-project van Dassault Systèmes ontwikkelt zes virtuele versies van historische gebouwen en locaties

Vaardigheden ontwikkelen om te innoveren voor een duurzamere wereld

| Dassault Systèmes | 3 min | 24 mei 2022 8:58
Copyright: Dassault Systèmes
Dassault Systèmes kondigt het volgende project aan van het programma 'The Only Progress is Human’, gericht op de thema's erfgoed en toekomst. ‘Living Heritage’ is een initiatief voor studenten waarmee huidige en toekomstige generaties zes UNESCO-werelderfgoedlocaties via een virtuele wereld of digital twin kunnen ervaren, zoals ze in het verleden hebben bestaan. Tegelijkertijd ontwikkelen zij op basis hiervan de vaardigheden om te innoveren voor een duurzamere wereld.

Digital twins van werelderfgoed

Voor ‘Living Heritage’ gebruikten 32 studenten van zes teams uit Duitsland, India, Japan, Mexico, Nederland en de VS het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes om het Colosseum, de hangende tuinen van Babylon, de Konark Zonnetempel, Pompeii, de Porta Nigra en Shuri Castle virtueel na te bouwen. Geleid door mentoren van Dassault Systèmes en ondersteund door 3DEXPERIENCE Edu leerden de teams in korte tijd hoe zij kunnen werken met dezelfde toepassingen voor geïntegreerde modellering, simulatie, informatie-intelligentie en digitaal samenwerken die worden gebruikt door de industrie. Vervolgens creëerden zij wetenschappelijk nauwkeurige en met gegevens verrijkte virtuele tweelingen van de sites. De rol van 3DEXPERIENCE Edu hierbij is belangrijk, aangezien dit programma jaarlijks maar liefst zeven miljoen studenten helpt bij het ontwikkelen van veelgevraagde industriële vaardigheden.

De virtuele tweelingen (digital twins) vertegenwoordigen zowel het zichtbare als het onzichtbare. Zij onthullen inzichten in het ontwerp van elke structuur en laten zien wat er in de loop van de tijd geheel of gedeeltelijk verloren of beschadigd is. Ook wordt met virtuele tweelingen duidelijk hoe deze ontwerpen de geschiedenis hebben beïnvloed en hoe zij toekomstige ontwerpen kunnen beïnvloeden. Met de nieuwe technische kennis en knowhow die tijdens het programma is opgedaan, kunnen de studenten deze vaardigheden toepassen zodra zij zelf de arbeidsmarkt betreden. De virtuele tweelingen die zij in het kader van Living Heritage hebben ontwikkeld, kunnen bovendien weer door anderen worden gebruikt om les te geven, te studeren en te leren.

Leren van het verleden voor verbeteren toekomst

“Dassault Systèmes is een op wetenschappelijke inzichten gebaseerd bedrijf. We zijn al 40 jaar een katalysator voor menselijke vooruitgang. Onze passie en creativiteit hebben de virtuele wereld in staat gesteld om de echte wereld te verbeteren en uit te breiden. Hierdoor zijn gesprekken ontstaan ​​die bruggen slaan tussen de generaties. Deze gesprekken geven inzicht in de prestaties uit het verleden en helpen en inspireren degenen die zich op toekomstige projecten richten", aldus Victoire de Margerie, Vice President, Corporate Equity, Marketing & Communicatie, Dassault Systèmes. “‘Living Heritage’ is als het ware een viering van dit gedeelde erfgoed. Het nodigt ons uit om te onderzoeken hoe de oplossingen van vandaag ons een beter begrip van het verleden kunnen geven. Het helpt leermogelijkheden te ontsluiten en toekomstige generaties om de weg naar een betere toekomst uit te stippelen. We zijn al vier decennia een sterke partner van de academische wereld. We staan ​​altijd weer versteld van de creativiteit van de studenten die ons 3DEXPERIENCE-platform gebruiken.”

Living Heritage

De teams zullen hun Living Heritage-projecten presenteren in de Cité de la Réussite in Parijs op 25 en 26 juni, inclusief een virtual reality-ervaring waarmee iedereen de sites op een interactieve manier kan ontdekken. De projecten zijn ook te bekijken op de website van Dassault Systèmes.

‘The Only Progress is Human’ is gelanceerd in 2020. Het bevat een reeks projecten die bedoeld zijn om het bewustzijn van maatschappelijke en ecologische uitdagingen te vergroten. Ook dient het programma om het gebruik van virtuele werelden te inspireren voor het bedenken en ontwikkelen van duurzame innovaties. Naast 'Living Heritage' omvat ‘The Only Progress is Human’ ook 'Virtual Harmony', een unieke muzikale en visuele ervaring die laat zien hoe virtuele werelden de manier waarop we emoties ervaren kunnen veranderen, en 'Water for Life', een reeks initiatieven om de industrie te helpen water slimmer te consumeren, zodat 's werelds meest waardevolle hulpbron beter kan worden beschermd.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.