EVBox slaagt voor MVO-audit van ICS

De audit vond plaats in de fabriek van VDL Apparatenbouw in Eersel

| EVBox | 2 min | 24 mei 2022 10:06
Copyright: EVBox
Op verzoek van hun Franse klant GreenYellow nam EVBox, leverancier van laadoplossingen voor elektrische voertuigen, deel aan de ICS-audit van 2022, een multisectoraal initiatief van sociale en milieucontroles, en heeft met succes een wereldwijde score van 100% A behaald. De audit vond plaats in de fabriek van VDL Apparatenbouw in Eersel.

GreenYellow, energietransitiepartner voor bedrijven en instanties, gaat in samenwerking met EVBox laadoplossingen voor elektrische voertuigen installeren bij verschillende klanten. GreenYellow streeft ernaar om de komende jaren enkele honderden laadlocaties te bewerkstelligen.

ICS verduurzaamt toeleveringsketens

Als onderdeel van hun wereldwijde campagne voor sociale (MVO) audits nam GreenYellow contact op met EVBox om een audit uit te voeren in hun fabriek in de buurt van Eindhoven. De audit bestond uit een rondleiding op locatie (in het magazijn, productiehal, slaapzaal, kantine en keuken), inzage in documenten en interviews met medewerkers door een ICS-geautoriseerde auditor.

ICS is een multisectoraal initiatief van sociale en milieucontroles in de textiel-, kleding-, vrijetijds-, meubel-, apparatuur- en voedingssectoren en werkt aan de verbetering van arbeidsomstandigheden in wereldwijde toeleveringsketens. GreenYellow is lid van het ICS via de Groupe Casino, hun moederbedrijf.

EVBox voldoet aan de ICS-gedragscode met betrekking tot de arbeidsomstandigheden in hun fabriek
Het algemene doel van de audit is om vast te stellen of de faciliteit voldoet aan de ICS-gedragscode, lokale regelgeving en internationale normen. Evenals om eventuele corrigerende maatregelen en verbeterpunten te identificeren.

De audit werd uitgevoerd op het terrein van VDL in Eersel. VDL Apparatenbouw is sinds 2011 productiepartner van EVBox en produceert voornamelijk de EVBox BusinessLine, een laadstation voor zakelijke doeleinden.

De gedragscode omvat negen hoofdstukken van de ICS-vragenlijst voor sociale audits:
  • Beheersysteem, transparantie en traceerbaarheid
  • Minimumleeftijd, kinderarbeid en jonge werknemers
  • Dwangarbeid
  • Discriminatie
  • Disciplinaire praktijken, intimidatie of misbruik
  • Vrijheid van vereniging en klachtenmechanisme
  • Werkuren en overuren
  • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
  • Gezondheid en veiligheid

"Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Daarom ben ik erg blij dat GreenYellow ons heeft gekozen als leverancier waar de ICS-audit werd uitgevoerd en om te bewijzen dat we voldoen aan de industriestandaarden voor eerlijke arbeidsomstandigheden. Ik ben enorm trots op het behalen van een 100% score. Dankzij onze vertrouwde partner VDL Apparatenbouw kunnen we hier in Europa dicht bij onze klanten produceren. We kkijken terug op een geweldige 12-jarige samenwerking en kijken uit naar alles wat nog komen gaat. Ik wil ook mijn waardering uitspreken voor het harde werk van ons productie- en kwaliteitsteam. Hun professionaliteit en streven om de kwaliteitsprocessen binnen EVBox voortdurend te verbeteren, zijn fantastisch." - Peter Elshout (Hoofd Lean Manufacturing & Quality).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over EVBox
EVBox Group is opgericht in 2010 en versnelt sindsdien de adoptie van elektrisch vervoer door het bieden van alles-in-één-laadoplossingen aan bedrijven en particulieren wereldwijd. EVBox Group maakt elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk met een uitgebreid aanbod aan commerciële laadstations en (ultra)snelladers van EVBox tot schaalbare, open source laadbeheersoftware van Everon.

Als dochteronderneming van ENGIE, loopt EVBox Group voorop in onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve laadtechnologieën in meerdere laboratoria en fabrieken door heel Europa en Noord-Amerika. Vanuit kantoren in onder andere Parijs, Chicago en Amsterdam, werkt EVBox Group voortdurend aan een schonere toekomst voor ons vervoer.
Meer over EVBox
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.