Nummer 1 Scandinavische elektronica retailer Elkjøp kiest Blue Ridge naast SAP

Om voorraden beter op klantvraag af te stemmen

| Blue Ridge | 2 min | 24 mei 2022 17:06
Gewaardeerd
Copyright: Elkjøp
Blue Ridge, leverancier van software voor supply chain planning en prijsoptimalisatie, heeft met Elkjøp Nordic AS, de grootste elektronica retailer van Scandinavië, een SaaS-overeenkomst getekend voor Supply Chain Planning (SCP) en Integrated Business Planning (IBP). Aanvullend op de bestaande SAP-omgeving gaat Blue Ridge Elkjøp helpen om de buffervoorraden in het centrale distributiecentrum beter af te stemmen op de daadwerkelijke klantvraag.

Elkjøp wil ons leven verrijken door middel van technologie en is zeer succesvol, met een groei van 21% in 2021. Het biedt een breed scala aan bekende merken op het gebied van elektronica, mobiele telefoons, computers, witgoed en huishoudelijke apparatuur en dienstverlening. Dit levert Elkjop aan consumenten en bedrijven, zowel online als via 420 winkels – vanuit verschillende merken in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, IJsland, Faroe Eilanden en Groenland.

Julius Getz Mørk, Head of Replenishment Planning, leidde het selectieproces voor de SCM-software namens Elkjøp. Hij zegt: “Om de concurrentie voor te blijven, moeten we continu innoveren. Eén van de vele verbeteringen die we recentelijk hebben doorgevoerd, is het opzetten van een gespecialiseerde afdeling Replenishment Planning, en we hadden een partner nodig om systeemondersteuning te bieden en onze algehele plannings- en inkoopmogelijkheden verder te verbeteren. We hebben zorgvuldig naar verschillende softwareleveranciers gekeken en denken dat Blue Ridge het beste past. We hebben een geweldige match met hun professionele team en we kijken ernaar uit om ten volle te profiteren van hun expertise en platform.”

Dankzij het supply chain planning platform van Blue Ridge kunnen bedrijven real-time strategische en tactische beslissingen nemen op basis van inzicht in vraagprognoses, leveringsplanning, voorraadtoewijzing, aanvulling en prijsstelling.

Maarten Baltussen, Regional VP Europe bij Blue Ridge: “Elkjøp heeft een indrukwekkend distributiecentrum van 107.000 m2 en is centraal en strategisch gevestigd in Zweden. Hierdoor kan 80% van de markt binnen 24 uur bediend worden en kunnen de prijzen laag blijven. Blue Ridge integreert met SAP en we richten ons specifiek op het nog beter afstemmen van de buffervoorraden en de klantvraag, zodat Elkjøp maximaal klantgericht en winstgevend kan zijn.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Blue Ridge
Welkom! Wij zijn Blue Ridge, makers van de toonaangevend supply chain-platform voor distributeurs, retailers en fabrikanten. We halen bedrijven uit de paniekmodus en brengen het in de winstmodus.
Meer over Blue Ridge
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.