BlackBerry en NXP werken samen om Y2Q post-quantum cyberaanvallen te voorkomen

Partnership met als doel de acceptatie van quantum-safe crypto te stimuleren

| BlackBerry | 1 min | 25 mei 2022 15:30
Copyright: BlackBerry
BlackBerry Limited biedt ondersteuning voor kwantumbestendige en veilige opstarthandtekeningen voor de crypto-agile S32G-voertuignetwerkprocessors van NXP Semiconductors. Hierdoor wordt het risico beperkt van mogelijke kwantumcomputeraanvallen op software in voertuigen.

De ‘Code Signing and Key Management Server’ van Certicom® by BlackBerry maakt gebruik van de veilige opstartstroom van de NXP S32G-chip om snelle en flexibele kwantumbescherming te bereiken. Het gebruik van kwantumbestendige handtekeningen, zoals Dilithium voor low-level apparaatfirmware, verkleint het risico van potentiële kwantumcomputeraanvallen op kritieke software-updates. Deze kunnen zonder de juiste beveiliging een groot risico vormen voor verschillende sectoren.

"Naarmate kwantumcomputers zich blijven ontwikkelen, wordt het steeds belangrijker om deze systemen te beveiligen tegen toekomstige bedreigingen", zegt Joppe Bos, Senior Principal Cryptographer bij NXP Semiconductors. "De samenwerking met BlackBerry versterkt onze oplossing om tegemoet te komen aan de kritieke behoefte om code-ondertekening en software-update-infrastructuur te versterken tegen toekomstige kwetsbaarheden van cryptosystemen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BlackBerry
BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.