Avit lanceert met Security Operations Center een oplossing voor toenemende cyberdreigingen

Door gebruik te maken van de dienstverlening van het SOC zijn klanten van Avit verzekerd van 24/7 inzicht in cyberdreigingen

| Avit | 2 min | 25 mei 2022 16:41
Avit Group, netwerk integrator en managed service provider, heeft haar dienstverlening uitgebreid met een Security Operations Center (SOC). Daarmee speelt Avit in op het toenemende besef bij organisaties dat zij zich beter moeten wapenen tegen cyberdreigingen. Nu de ICT-omgeving, mede door (multi)cloud gebruik, complexer is geworden, is het een uitdaging security continu te monitoren en te handhaven in de gehele infrastructuur. Door gebruik te maken van de dienstverlening van het SOC zijn klanten van Avit verzekerd van 24/7 inzicht in cyberdreigingen en kunnen zij proactief optreden om cyberaanvallen tijdig af te weren. Hiermee optimaliseren organisaties hun business continuïteit.

Het toenemend aantal cyberaanvallen heeft ertoe geleid dat de effectiviteit van securitymaatregelen hoger op de agenda is gekomen. Hoewel organisaties doorgaans talloze securityoplossingen hebben geïmplementeerd, blijkt dat zij grote moeite hebben om de vele meldingen die dit oplevert te verwerken. Hiervoor ontbreekt het hen vaak aan de juiste kennis, terwijl er al een grote schaarste is aan security-experts. Daar komt nog bij dat cloud computing en hybride werken ervoor hebben gezorgd dat data en applicaties op vele verschillende locaties draaien, wat de nodige extra security-uitdagingen met zich mee brengt.

Het SOC is een essentiële aanvulling op bestaande securitymaatregelen

Om deze uitdagingen en het groeiende aanvalsoppervlak het hoofd te bieden, levert Avit nu ook 24/7 Security Operations Center services. Dit stelt klanten in staat hun complete ICT-omgeving continu te monitoren op dreigingen. Het SOC bestaat uit een combinatie van processen, securityanalysetechnologie - ongeacht leverancier - en een team met ervaren analisten, die de complete securityomgeving van een organisatie in de gaten houden. Daarmee is het SOC van Avit een essentiële aanvulling op de bestaande cybersecuritymaatregelen, zoals firewalls, endpoint protection of DNS- en e-mail-security.

Security naar een hoger niveau brengen

De lancering van het SOC is een belangrijke stap voor Avit. Jasper van ’t Wout, Chief Strategy Officer bij Avit Group: “Nu kunnen we cloud, networking en security nog sterker integreren en ervoor zorgen dat klanten optimaal kunnen profiteren van hun ICT-omgeving. Met het Security Operations Center speelt Avit in op een groeiende wens bij onze klanten om de security naar een hoger niveau te brengen en te integreren in de infrastructuur. Het is noodzakelijk dat organisaties investeren in het detecteren van securitydreigingen op de werkplekken, binnen de netwerken en in datacenters, waar en wanneer dan ook. Door gebruik te maken van onze SOC-oplossing, worden incidenten vroegtijdig en 24/7 gesignaleerd. Onze klanten krijgen proactief advies en hulp om mitigerende maatregelen te nemen. Zo beschikken zij dus altijd over de juiste securitykennis.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Avit
Avit, specialist op het gebied van networking, collaboration, security en datacenter, verbetert bedrijfsprocessen door het ontwerpen, leveren, implementeren, integreren en beheren van IT-oplossingen. Avit beschikt over een eigen Research & Development afdeling waar innovatieve oplossingen ontwikkeld worden. Kwaliteit, kennis en innovatie staan bij Avit hoog in het vaandel. Zo is Avit ISO gecertificeerd op kwaliteit (ISO 9001), informatiebeveiliging (ISO 27001) en milieu (ISO 14001) en wordt er gewerkt volgens best practice methodieken als ITIL en Prince2. Als officieel gecertificeerd Cisco Gold –partner en Cisco Master Enterpise Networking specialist, is het bedrijf trots op zijn Cisco Transformation & Innovation Partner of the Year 2019 award en de Cisco Collaboration Partner of the Year 2019 award.
Meer over Avit
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.