Thales helpt bedrijven met het beveiligen van cloudgebaseerde SAP-applicaties

Oplossing voorziet in gedetailleerde controles op gegevensbescherming en toegangsbeheer

| Thales | 3 min | 25 mei 2022 16:52
Copyright: Thales
  • De door SAP gecertificeerde Thales CipherTrust Tokenization stelt bedrijven in staat om data in diverse SAP-applicaties naadloos te beveiligen
  • De oplossing biedt uitkomst voor het naleven van beveiligingsrichtlijnen bij cloudmigraties door data te beveiligen met gedetailleerde gebruikerstoegangscontroles
  • Thales CipherTrust Tokenization is door SAP gecertificeerd binnen het “Co-Innovated with SAP Program”
Thales maakt vandaag bekend dat CipherTrust Tokenization de eerste voor SAP gecertificeerde tokenization-oplossing is waarmee SAP-gebruikers hun gevoelige informatie kunnen beveiligen. Deze oplossing is beschikbaar in SAP Data Custodian en voorziet in gedetailleerde controles op gegevensbescherming en toegangsbeheer. CipherTrust Tokenization stelt organisaties die hun applicaties en workloads in de cloud onderbrengen daarmee in staat om in aanzienlijk kortere tijd aan compliance-eisen te voldoen.

De beschikbaarheid van CipherTrust Tokenization in SAP Data Custodian is het resultaat van een succesvolle lange-termijnsamenwerking tussen Thales en SAP op het gebied van encryptie, tokenization en sleutelbeheer. De tokenization-oplossing in SAP Data Custodian werd door de beide partners ontwikkeld in het Co-innovation Lab van SAP en beveiligt gevoelige informatie op de meest fundamentele niveaus van applicaties. Gebruikers van oplossingen van SAP kunnen hun bedrijfsgegevens beveiligen in ruste in een database, tijdens gebruik en zelfs tijdens de ontwikkelingsfase.

“De lancering van de door de technologie van Thales ondersteunde oplossing SAP Data Custodian Tokenization vloeit voort uit ons streven om de gevoelige data van onze klanten te beschermen terwijl ze naar de publieke cloud overstappen”, zegt Dr. Wasif Gilani, chief product owner SAP Data Custodian bij SAP. “Deze nieuwe oplossing doet een beroep op de sterke punten van SAP en Thales om klanten een uitgebreide en betrouwbare oplossing te bieden voor de bescherming van applicaties waarin gevoelige informatie omgaat.”

Waarborging van strenge beveiligingsrichtlijnen

Bedrijven staan tegenwoordig voor de opgave om gevoelige data zoals persoonlijk herleidbare informatie en kaartgegevens tegen onbevoegde toegang te beveiligen. De wetgeving, en in het bijzonder de uitspraak in de Schrems II-zaak, schrijft voor dat alle Europese bedrijven evaluaties moeten uitvoeren op elke vorm van gegevensoverdracht naar landen buiten de EU om de naleving ervan te waarborgen. De samenwerking tussen Thales en SAP biedt hen de mogelijkheid om de beveiliging per veld in applicaties te definiëren met behulp van templates in de user interface van Data Custodian. Beveiliging op veldniveau beschermt persoonsgegevens voordat ze naar databases worden weggeschreven. Dit vereenvoudigt het beheer van de toegang tot databases en waarborgt naleving van de PII- en PCI-richtlijn.

“Bedrijven beginnen tegenwoordig oog te krijgen voor het belang van een uitgebreide security-oplossing die gevoelige gegevens beschermt tijdens hun volledige levenscyclus”, zegt Todd Moore, vice president Encryption Products bij Thales. “De nieuwe oplossing CipherTrust Tokenization die we samen met onze partners bij SAP hebben ontwikkeld biedt gebruikers gemoedsrust in de wetenschap dat hun data te allen tijde veilig is, tot op het uiterst gedetailleerde veldniveau. We zullen met partners als SAP blijven samenwerken om hecht geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen die gegevensbescherming waarborgen voor alle gebruikers van de cloud.”

CipherTrust Tokenization van Thales is per direct verkrijgbaar voor het beveiligen van alle SAP-applicaties die door SAP Data Custodian worden ondersteund.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Thales
De mensen op wie we allemaal vertrouwen om de wereld draaiende te houden, vertrouwen op Thales. Onze klanten komen naar ons toe met grote ambities: om het leven beter te maken, om ons veilig te houden. Door een unieke combinatie van diverse expertise, talenten en culturen, ontwerpen en leveren onze architecten buitengewone hoogtechnologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, en wel vandaag. Van de bodem van de oceanen tot diep in de ruimte en cyberspace helpen we onze klanten slimmer te denken en sneller te handelen – zodat groeiende complexiteit en ieder beslissend moment beheersbaar blijft.
Meer over Thales
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.