DPG Media daagt vindingrijke IT’ers uit om zonder internetverbinding de weg naar een betaald traineeship te vinden

Kandidaten die de selectie halen worden meteen klaargestoomd tijdens een bootcamp van drie weken

| DPG Media | 2 min | 26 mei 2022 13:36
Copyright: DPG Media
Creatief IT-talent krijgt bij DPG Media de kans om een betaald traineeship van 9 maanden binnen te halen. Om hiertoe te komen worden kandidaten uitgedaagd met een originele hindernis: de vacature is enkel offline te vinden. Wie het aanbod opspoort en de selectie haalt, krijgt de kans om drie area’s van de IT-afdeling bij DPG Media van a tot z te leren kennen.

Na de eerste editie van de Build IT Academy in 202&, waarbij zes pas afgestudeerde IT-studenten kennis maakten met de tech side van DPG Media, is er nu een nieuwe challenge voor IT-studenten. Opnieuw is er een minimum aan IT-kennis én een dosis humor nodig om de vacature voor de Build IT Academy te vinden. Voor deze campagne wordt er geknipoogd naar het klassieke dinospel dat verschijnt als de internetverbinding wegvalt. Op de websites van verschillende DPG Media-merken worden IT’ers via een banner gevraagd om offline te gaan. De iconische dino wijst hen vervolgens de weg naar de vacature voor het traineeship bij Build IT Academy.

Kandidaten die de selectie halen worden meteen klaargestoomd tijdens een bootcamp van drie weken. Tijdens de negen maanden betaalde stage ligt vervolgens de focus op learning on the job. Nieuw dit jaar is dat kandidaten ieder kwartaal doorschuiven naar een van de twintig verschillende IT-area’s, tot ze hun perfecte match gevonden hebben. Daarnaast werken de kandidaten samen aan een masterproject waarvoor ze begeleid worden door een ervaren scrummaster en krijgen ze een buddy die hen tijdens het hele traject bijstaat met professioneel advies.

Developer Hanne Verstraete nam vorig jaar deel aan de Build IT Academy en is zeer te spreken over wat ze op de IT-werkvloer meepikte aan ervaring. Haar wijze raad: “Sta op elk moment open om bij te leren. Op de meest onverwachte momenten krijg je van teamgenoten extra informatie en uitleg, dat zijn geweldige leerkansen.”

Technische skills & open mind

“Technologie is bij zowat elke uitdaging binnen DPG Media een belangrijk deel van de oplossing: van een beter nieuwsplatform, diensten op maat van adverteerders tot makkelijker inloggen voor onze gebruikers”, vertelt Kris Vervaet, CDO DPG Media Group. ‘Daarvoor hebben we IT-talent nodig met technische skills én het vermogen om breder na te denken. Hen geven we graag meteen na hun afstuderen de kans om de veelzijdigheid van de IT-uitdagingen in een hedendaags mediabedrijf aan den lijve te ondervinden.”

De vacature voor de Build IT Academy is tot 24 juni op de websites van verschillende DPG Media-merken te vinden. Kandidaten die geselecteerd worden, zullen werken vanuit de kantoren in Hoofddorp, Amsterdam, Antwerpen en/of Vilvoorde, en starten in september 2022 met hun uitdaging.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.