Unit 42 ondersteunt bij Interpol BEC Arrestatie

Palo Alto Networks Unit 42 classificeert speler als onderdeel van SilverTerrier, een netwerk dat bekend staat om Business Email Compromise (BEC)-scams

| Palo Alto Networks | 1 min | 26 mei 2022 13:47
Copyright: Palo Alto Networks
Vandaag kondigden Interpol en de Nigerian Police Force (NPF) de arrestatie van een prominente Nigeriaanse BEC-speler aan als onderdeel van een gezamenlijke operatie met de naam Operation Delilah. Palo Alto Networks Unit 42 heeft deze speler geclassificeerd als onderdeel van SilverTerrier, een netwerk dat bekend staat om Business Email Compromise (BEC)-scams die wereldwijd duizenden bedrijven schade hebben opgeleverd. Deze arrestatie is mede mogelijk gemaakt dankzij inlichtingen en middelen van partners in de cybersecurity-industrie, waaronder Palo Alto Networks Unit 42.

BEC blijft de meest voorkomende en duurste bedreiging voor organisaties wereldwijd. Deze vorm van bedreiging stond voor het zesde jaar op rij bovenaan in het 2021 FBI Internet Crime Complaint Center (IC3)-rapport. In een half decennium tijd zijn de wereldwijde verliezen gestegen van 360 miljoen dollar in 2016 tot maar liefst 2,3 miljard dollar in 2021. Ondanks deze enorme verliezen blijven de industrie en de wereldwijde rechtshandhaving aanzienlijke vooruitgang boeken bij het bestrijden van BEC.

Dit nieuws volgt op een eerdere aankondiging van Operation Falcon II, waarbij de arrestatie van 11 BEC-spelers in januari 2022 werd aangekondigd. Het nieuws van vandaag is dat de cybercrimineel het land ontvluchtte voordat hij kon worden gearresteerd, maar dankzij de inlichtingen van partners als Unit 42 kon de politie de persoon in kwestie arresteren toen hij terugkeerde naar Nigeria.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.