KnowBe4 rapporteert verbetering van wereldwijde security culture

Onder security culture worden de ideeën, gewoonten en sociale gedragingen van een organisatie verstaan die van invloed zijn op hun cybersecurity

| KnowBe4 | 2 min | 27 mei 2022 9:17
Afbeelding: The Security Culture Maturity Model | Copyright: KnowBe4
KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, stelt vast dat de security culture wereldwijd in de afgelopen periode over het algemeen is verbeterd. Dit blijkt uit het 2022 Security Culture Report dat de onderzoekstak van het bedrijf KnowBe4 Research presenteert. Dit onderzoek brengt wereldwijd trends in security culture in kaart.

Onder security culture worden de ideeën, gewoonten en sociale gedragingen van een organisatie verstaan die van invloed zijn op hun cybersecurity. In het KnowBe4 Security Culture Report van 2022 is gekeken naar de zeven verschillende dimensies van security culture (houding, gedrag, cognitie, communicatie, naleving, normen en verantwoordelijkheden) in verschillende regio's en bedrijfstakken wereldwijd.

De belangrijkste bevindingen uit het rapport zijn:
  • In Afrika is er veel belangstelling voor security culture, met name in Zuid-Afrika, waar een hoger niveau van security culture werd bereikt.
  • In Azië lopen de scores op het gebied van security culture tussen de landen sterk uiteen. Terwijl Japan het redelijk goed doet, vertonen landen als Maleisië en Indonesië een verontrustend lage security culture-indexscore.
  • In Europa worden zowel Zweden als Ierland vaak als technologisch geavanceerd beschouwd. Naast deze twee landen hebben ook Italië en Bulgarije een hogere security culture.
  • In de VS bestaan er verschillen in security culture op basis van organisatiegrootte, waarbij kleine organisaties het over het algemeen beter doen dan grotere organisaties.
  • In Oceanië verschilt de security culture van Australië en Nieuw-Zeeland sterk van elkaar. Daarbij doen geen van beide landen het bijzonder goed.
  • Midden- en Zuid-Amerika beginnen nu met het meten van de security culture en elk jaar komen er meer landen uit deze regio's bij.

“Security culture houdt in hoe mensen denken over veiligere omgeving en hoe ze daarmee omgaan. Dit rapport richt zich op die belangrijke elementen”, zegt Perry Carpenter, chief evangelist en strategy officer bij KnowBe4. “In de nieuwe trendgegevens met betrekking tot security culture van de afgelopen twee tot drie jaar, is de security culture in alle regio's en bedrijfstakken over de hele linie verbeterd. Dit was de meest veelbelovende bevinding van ons onderzoek en benadrukt dat security culture moet worden gezien als een essentiële troef die wordt gebruikt om risico's te verminderen en security te verbeteren. Verder dragen KnowBe4's gesimuleerde phishing assessments, meetinstrumenten zoals de Security Culture Survey en aanbevelingen voor continue security awareness training bij aan het creëren van een verbeterde security culture over de hele wereld.”

Het 2022 Security Culture Report bevat antwoorden van KnowBe4-klanten - meer dan 257.000 werknemers in 1.456 organisaties over de hele wereld - die ook de Security Culture Survey hebben ingevuld. Klik hier om het 2022 KnowBe4 Security Culture Report te downloaden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Marktplaats item
In aanvulling op dit artikel is het onderstaande item tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.
Over KnowBe4
KnowBe4 is leverancier van 's werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing. KnowBe4 is opgericht door IT- en data security-specialist Stu Sjouwerman en helpt organisaties het menselijke element van security aan te pakken. Dit doet het door het bewustzijn over ransomware, CEO-fraude en andere social engineering-tactieken te vergroten door middel van een nieuwe benadering van awareness-trainingen over security. Kevin Mitnick, een internationaal erkende cybersecurity-specialist en Chief Hacking Officer van KnowBe4, hielp bij het ontwikkelen van de KnowBe4-trainingen op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering-tactieken. Organisaties vertrouwen op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als de laatste verdedigingslinie.
Meer over KnowBe4
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.