Kingston Digital lanceert hardwareversleutelde externe SSD met touchscreen voor gegevensbescherming

Kingston's eerste innovatieve OS-onafhankelijke externe SSD met touchscreen en hardware-encryptie voor gegevensbescherming

| Kingston Technology | 4 min | 30 mei 2022 10:15
Afbeelding: De IronKey Vault Privacy 80 External SSD | Copyright: Kingston Technology
 • Uniek Intuïtief Touchscreen
 • FIPS 197 gecertificeerd met XTS-AES 256-bit encryptie
 • Multi-Password Optie met PIN en Passphrase Modes
Kingston Digital Europe Co LLP, een dochteronderneming van Kingston Technology Company, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van geheugenproducten en technologische oplossingen, kondigt vandaag de IronKey Vault Privacy 80 Externe SSD (VP80ES) aan, de nieuwste toevoeging aan haar versleutelde productlijn. Dit is Kingston's eerste innovatieve OS-onafhankelijke externe SSD met touchscreen en hardware-encryptie voor gegevensbescherming.

Het gebruik van de IronKey VP80ES is net zo gemakkelijk als een smartphone ontgrendelen met eenvoudige drag & drop bestandsoverdracht: met een intuïtief kleurentouchscreen is de VP80ES ontworpen om data te beschermen terwijl hij ook gebruiksvriendelijk is. Bovendien heeft de VP80ES FIPS 197-certificatie met XTS-AES 256-bit encryptie. De schijf is ideaal als bescherming tegen Brute Force-aanvallen en BadUSB met digitaal ondertekende firmware voor iedereen. Van gebruikers van kleine tot middelgrote ondernemingen (KMO’s) tot content creators: gegevensbeveiliging is voor niemand overbodig. Dankzij de veiligheidsmaatregelen op militair niveau is deze schijf veel beter dan het internet en cloudservices om belangrijke bedrijfsinformatie te beveiligen, zoals documenten, high-res afbeeldingen en video's.

Naast gebruiksgemak en hardwarematige encryptie biedt de VP80ES extra functies voor gegevensbescherming, zoals de Multi-Password (Admin/User) optie met PIN/Passphrase standen en configureerbare wachtwoordregels. Met de Admin-optie kan je kiezen tussen
 • numerieke PIN- of Passphrase standen
 • configureerbare wachtwoordregels instellen
 • uitgebreide beveiligingsopties inschakelen
  • een maximum aantal gedeelde wachtwoordpogingen
  • een minimum wachtwoordlengte van 6-64 tekens
  • alfanumerieke wachtwoordregels
  • auto-time-out om de schijf te vergrendelen
  • randomisatie van de indeling van het aanraakscherm
  • Secure-Erase om uw belangrijke bestanden maximaal te beschermen.
Je kan het Admin-wachtwoord gebruiken om gegevens en toegang te herstellen, mocht je het gebruikerswachtwoord vergeten. Voor extra gemoedsrust zorgt de VP80ES Brute Force aanvalbescherming verder voor crypto-erase van de schijf als het admin- en gebruikerswachtwoord standaard 15 keer[1] na elkaar foutief worden ingevoerd.

Toch hoef je niet bang te zijn om je wachtwoord te vergeten: met het gebruik van het spatieteken kan het gemakkelijker zijn om een wachtwoordzin te onthouden als een lijst woorden, een gedenkwaardig citaat of de songtekst van een favoriet liedje. Anders kan het PIN-pad worden gebruikt om de VP80ES te ontgrendelen, net als op een mobiel apparaat. Om mislukte inlogpogingen en frustratie te verminderen, kunt u op de "oog"-knop tikken om het ingevoerde wachtwoord te zien. De VP80ES wordt geleverd met een neopreen reisetui en twee USB 3.2 Gen 1 adapterkabels voor eenvoudige aansluiting op USB Type-C®[2] of Type-A ondersteunende computers en andere apparaten. Daardoor is het de perfecte metgezel die draagbare productiviteit en gemak mogelijk maakt wanneer u onderweg beveiligde gegevens en inhoud nodig hebt.

Oscar Escayola Kaloudis, EMEA Flash Business Manager bij Kingston: "Nu steeds meer mensen thuis en buiten de firewalls van het bedrijf werken, willen we als aanvulling op onze bestaande versleutelde USB-drives meer capaciteit en gebruiksvriendelijke beveiliging op militair niveau bieden voor kleine en middelgrote bedrijven. IronKey Vault Privacy 80ES doet precies dat. Met het kleuren touchscreen, de talloze beveiligingsfuncties en de kleine vormfactor hebben gebruikers de controle over hun data echt zelf in de hand."

Kingston IronKey Vault Privacy 80 externe SSD is verkrijgbaar in 480GB, 960GB en 1920GB en wordt ondersteund door een beperkte garantie van drie jaar, gratis technische ondersteuning en de legendarische betrouwbaarheid van Kingston.

Kingston IronKey Vault Privacy 80 Externe SSD kenmerken en specificaties:
 • Beveilig belangrijke gegevens met FIPS 197-gecertificeerde XTS-AES 256-bits codering: Ingebouwde bescherming tegen BadUSB, Brute Force-aanvallen en Common Criteria EAL5+ gecertificeerde veilige microprocessor.[3]
 • Uniek intuïtief touchscreen: Je data beschermen lukt gemakkelijk met het intuïtieve, gebruiksvriendelijke kleurentouchscreen.
 • Schakel de Multi-Password (Admin/User) Optie in met PIN/Passphrase standen: Multi-Password Optie voor dataherstel met admintoegang.
 • Configureerbare wachtwoordregels: Beheer het aantal wachtwoordpogingen, de minimale wachtwoordlengte van 6-64 tekens en de numerieke of alfabetische wachtwoordregels.
 • Uitgebreide beveiligingsmogelijkheden: Instelbare auto-time-out om de drive te vergrendelen, de indeling van het aanraakscherm te randomiseren en de drive te Secure-Erasen om alle wachtwoorden en de coderingssleutel te wissen.
 • Dubbele Read-Only (schrijfbeveiligings) Modusinstellingen: Bescherming tegen cyberdreigingen van gecompromitteerde systemen met twee niveaus van alleen-lezen bescherming.
 • Interface: USB 3.2 Gen 1
 • Connector: Type C
 • Inclusief: Neopreen reisetui, USB 3.2 Gen 1 C-to-C kabel, USB 3.2 Gen 1 C-to-A kabel
 • Capaciteit[4]: 480GB, 960GB, 1920GB
 • Snelheid: Tot wel 250MB/s lees, 250MB/s schrijf
 • Dimensies: 122.5 mm x 84.2 mm x 18.5 mm
 • Bedrijfstemperatuur: 0°C tot 45°C
 • Opslagtemperatuur: -20°C tot 60°C
 • Compatibiliteit: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
 • Garantie/Ondersteuning[5]: Gelimiteerde 3-jaar garantie
Compatibel met: OS-onafhankelijk: Microsoft Windows®, macOS®, Linux®, Chrome OS™ of eender welk systeem dat een USB- opslagapparaat voor massaopslag ondersteunt.
 1. Brute-force aanvalsbescherming crypto-erase instelbaar van 10-30 wachtwoordpogingen  
 2. USB Type-C® en USB-C® zijn gedeponeerde handelsmerken van USB Implementers Forum.  
 3. Hardware Gecertificeerd met ingebouwde beschermingsmechanismen tegen externe manipulatie en fysieke aanvallen.  
 4. Een deel van de vermelde capaciteit op een flash-opslagapparaat wordt gebruikt voor formatteren en andere functies en is dus niet beschikbaar voor gegevensopslag. De feitelijk beschikbare capaciteit voor gegevensopslag is dus minder dan wat op de producten wordt vermeld. Ga voor meer informatie naar de Kingston Flash Memory Guide.   
 5. Beperkte garantie van 3 jaar. Zie kingston.com/wa voor meer informatie. 

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kingston Technology
Kingston Digital Europe Co LLP en Kingston Technology Company, Inc., zijn onderdeel van dezelfde bedrijvengroep (“Kingston”). Kingston is ’s werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten. Kingston ontwikkelt en produceert oplossingen die gebruikt worden om te leven, te werken en te spelen, van big data, laptops en pc’s tot IoT-apparatuur, zoals slimme en draagbare technologie, tot design-in en contractproductie. De grootste pc-producenten en cloudhostingpartijen ter wereld vertrouwen op Kingston voor hun productiebehoeften. Onze passie voedt de technologie die de wereld elke dag inzet. We streven ernaar verder te kijken dan onze producten om te voldoen aan de behoeften van onze klanten en oplossingen te bieden die een verschil maken: ‘Kingston Is With You’. 
Meer over Kingston Technology
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.