Google Cloud en de Rijksoverheid tekenen overeenkomst voor gebruik van Workspace in de publieke sector

Google Workspace biedt de Rijksoverheid meer flexibiliteit en keuze voor samenwerking en productiviteit en ondersteunt daarmee nieuwe hybride werkomgevingen

| Google | 2 min | 30 mei 2022 13:28
Copyright: Google
Google Cloud heeft een nieuwe overeenkomst getekend met de Rijksoverheid waardoor de Nederlandse publieke sector nu kan profiteren van de tools en mogelijkheden van Google Workspace. Deze nieuwe overeenkomst die volgt op de vorig jaar ondertekende Google Workspace for Education-overeenkomst, zal bovendien multicloud-adoptie voor Rijksoverheid-instellingen en andere overheidsdepartementen helpen faciliteren.

Het doel van deze nieuwe overeenkomst is om het gebruik van het volledige scala aan Workspace-tools door de Rijksoverheidsinstellingen eenvoudiger en efficiënter te maken onder vooraf overeengekomen voorwaarden. Organisaties zullen ten volle gebruik kunnen maken van het Google Workspace-aanbod, waaronder toonaangevende tools zoals Chat, Docs, Meet en Sheets. Dit helpt hen om betere digitale diensten te kunnen verlenen aan Nederlandse burgers en om nieuwe hybride werkomgevingen beter te kunnen ondersteunen.

In 2020 is de Rijksoverheid gestart met een effectbeoordeling over gegevensbescherming (Data Protection Impact Assessment, DPIA) voor Google Workspace. Ook startten vertegenwoordigers van de Nederlandse onderwijssector met een DPIA voor Google Workspace for Education een standaardprocedure voor het aanschaffen van nieuwe technologieën door dergelijke instellingen. DPIA's helpen organisaties beter te begrijpen hoe bedrijven persoonsgegevens verwerken en beschermen, en bepalen parameters om te voldoen aan de privacywetgeving voor Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Als resultaat van dit proces zijn de Rijksoverheid, de Nederlandse organisaties en instellingen uit de onderwijssector en Google Cloud tot een overeenstemming gekomen en blijven zij samen werken aan de DPIA-aanbevelingen.

"Dit is een mijlpaal voor de relatie van Google Cloud met de Rijksoverheid omdat we de resultaten van de DPIA's tot uiting zien komen. We hebben Google Workspace-producten en -oplossingen, waaronder Google Workspace for Education, ontworpen om de privacy van de gegevens van onze klanten te beveiligen en te beschermen. Onze tools bieden de Nederlandse publieke sector meer mogelijkheden, terwijl ze voldoen aan strenge beveiligings- en privacy-eisen. We kijken er ook naar uit om meer keuze en flexibiliteit te bieden voor organisaties in de publieke sector en doen dit al voor onderwijsinstellingen in heel Nederland, door toegang te bieden tot innovatieve oplossingen, met geavanceerde beveiliging en grotere veerkracht", aldus Joris Schoonis, managing director Benelux, Google Cloud. “Deze overeenkomst is een belangrijke nieuwe stap in een doorlopende relatie tussen de Nederlandse Rijksoverheid, Nederlandse overheidsinstellingen en Google Cloud.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.