Slimme Aircobediening met meer skills en kortere installatietijd

tado° breidt compatibiliteit met airco’s en warmtepompen uit naar meer dan 500 merken, waardoor functionaliteit toeneemt en installatietijd afneemt naar minder dan 5 minuten

| tado° | 3 min | 30 mei 2022 17:03
Copyright: tado°
tado°, een van de Europese leiders op het gebied van intelligent klimaatbeheer voor woningen, kondigt meer features en een sneller installatieproces voor de Slimme Aircobediening aan. In slechts een paar stappen voegen klanten binnen 5 minuten slimme bediening toe aan hun airco of warmtepomp[1]. De tado° Slimme Aircobediening brengt verkoeling wanneer dit nodig is én vermijdt onnodig energieverbruik – vooral handig nu de energieprijzen enorm hoog zijn. Het verbindt airco’s en warmtepompen met de wifi en vervangt de infraroodafstandsbediening. Met dit apparaat hebben klanten het hele jaar door een oplossing om hun verwarming en koeling via de app, overal en altijd, te kunnen regelen.

Grotere skillset voor meer dan 500 airco’s

tado°-klanten krijgen een uitgebreide feature-compatibiliteit, wat betekent dat ze met hun Slimme Aircobediening gebruik kunnen maken van meer functionaliteiten dan ooit tevoren. Denk aan temperaturen in de auto, dry of fan modus, of verschillende ventilator- en swingstanden. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun airco op stille ventilatorstand zetten of kiezen uit verticale en horizontale swingstanden. De volledige feature support is beschikbaar voor meer dan 500 merken airco’s en warmtepompen.

Koel af in minder dan 5 minuten

Dankzij een nieuw installatieproces kunnen klanten de installatie van hun Slimme Aircobediening in minder dan 5 minuten voltooien. De te zetten stappen zijn aanzienlijk verminderd en er is een verbeterd matching-algoritme geïntroduceerd om de airco sneller te vinden. De tado°-app leidt klanten door een eenvoudige en korte installatie, zodat gebruikers snel kunnen profiteren van energiebesparende maatregelen met meer controle en comfort. Het snellere installatieproces wordt vanaf vandaag op apparaten uitgerold en zal in de komende weken voor alle gebruikers beschikbaar komen.
"Onze Slimme Aircobediening is ontworpen om het comfort in huis te verbeteren en tegelijkertijd energie te besparen, wat vooral belangrijk is in tijden van enorme prijsstijgingen voor energieverbruik", zegt Christian Deilmann, mede-oprichter en CPO van tado°. "Met de nieuwe features hebben we het voor huishoudens eenvoudiger gemaakt om alleen te koelen als dat nodig is en hun energieverbruik te verlagen."

Het koelen van ruimtes neemt toe en moet efficiënter

Recordbrekende hittegolven komen steeds vaker voor in de zomer en kunnen sterk in verband worden gebracht met klimaatverandering. India en Pakistan hebben recent te maken gehad met extreem hoge temperaturen[2]. In de toekomst zullen we in ons dagelijks leven allemaal te maken krijgen met hogere temperaturen.

Een airco of warmtepomp met koelfunctie helpt om een comfortabele kamertemperatuur te krijgen en om de impact van warmte op de gezondheid, zoals uitdroging en een zonnesteek, te verminderen. Volgens het International Energy Agency (IEA) worden er op dit moment wereldwijd ongeveer 2 miljard airco’s gebruikt[3]. Het IEA voorspelt een toename tot 5,5 miljard airco’s wereldwijd tegen 2050[4]. Ook in Nederland wordt de airco steeds populair. In 2016 werden er 75.000 airco’s verkocht en in 2020 was dit al opgelopen tot 200.000 airco’s[5]. De Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL) ziet vanaf 2019 een jaarlijkse stijging van 20 tot 30 procent en verwacht ook dit jaar weer een stijging[6].

Airco's verbruiken een aanzienlijke hoeveelheid energie. Vooral tijdens piekmomenten en extreme weersomstandigheden komen elektriciteitsnetwerken onder druk te staan. De wereldwijde vraag naar het koelen van ruimtes neemt toe en de populariteit van thuiswerken heeft deze vraag verder gestimuleerd. In 2020 was het koelen van ruimtes goed voor bijna 16% van het elektriciteitsverbruik van de gebouwen (ongeveer 1.885 TWh)[3]. Energiezuinige technologieën zoals de tado° Slimme Aircobediening zorgen ervoor dat airco alleen gebruikt wordt als er mensen thuis zijn en dat er geen elektriciteit wordt verspild.
  1. tado°’s Slimme Aircobediening V3+ is compatibel met lucht-lucht warmtepompen. Neem voor meer uitleg over de compatibiliteit met warmtepompen contact op met tado° support
  2. Bloomberg: India Heatwave: Scientists Examine Link to Climate Change - Bloomberg
  3. International Energy Agency: Cooling – Analysis - IEA
  4. Statista: Chart: Air Conditioning Biggest Factor in Growing Electricity Demand | Statista
  5. RTL Nieuws: Airco's niet aan te slepen in Nederland: 'Heel schadelijk voor klimaat' | RTL Nieuws
  6. NVKL: Markt voor airco's heeft de wind in de zeilen - Airconditioning en koeling op RCC Koude en Luchtbehandeling

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over tado°
tado°, opgericht in 2011 in München, is een van de Europese leiders op het gebied van intelligent klimaatbeheer voor woningen. Met zijn slimme thermostaten voor verwarming en koeling werkt tado° als klimaatassistent met Skills zoals Geolocatie, Aanpassing aan Weersvoorspellingen, Open Raam Detectie, Klimaatcomfort en meer. tado° de manier waarop thuis energie wordt verbruikt: tado° staat voor meer comfort, meer besparingen en meer welzijnet mee.
Meer over tado°
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.