Mollie start samenwerking met Plaid voor open banking

De oplossingen van Plaid bieden klanten van Mollie een naadloze onboarding en snellere verificatie van de bankrekening

| Mollie | 2 min | 1 juni 2022 20:44
Copyright: Mollie
Mollie, een van de snelst groeiende betalingsverwerkers in Europa, kondigt vandaag een strategische partnerschap aan met Plaid, een open banking netwerk en betaalplatform dat digitale financiën ondersteunt. Deze samenwerking biedt ondernemers een betere ervaring met financiële diensten, waaronder onboarding en betalingen. Mollie zal gebruik maken van Plaids API om de bankverificatie tijdens het onboardingproces veiliger en eenvoudiger te maken. Hierdoor kunnen klanten van Mollie makkelijker en sneller betalingen ontvangen, en nieuwe webshops openen in heel Europa.

Het gebruik van open-bankingtechnologie neemt in heel Europa toe en helpt bedrijven als Mollie om hun klantervaring te verbeteren. Plaid, dat in heel wat Europese landen snel aan het uitbreiden is, bouwt de infrastructuur en de API’s waarmee bedrijven de mogelijkheden van open bankieren volop kunnen benutten. De integratie met Plaid versterkt Mollies positie als toonaangevende innovator omdat het een van de eerste betalingsdienstaanbieders is die deze zeer lokale en naadloze verificatiemethode voor bankrekeningen aanbiedt. Het maakt deel uit van Mollies doel om mkb-bedrijven te helpen groeien in Europa te midden van een bloeiend e-commercelandschap.

"Onze klanten staan centraal in al onze activiteiten. We blijven onze dienstverlening dan ook voortdurend verbeteren om zo de beste betalingservaringen te kunnen aanbieden," zegt Rogier Schoute, Chief Product Officer bij Mollie. "Plaid deelt deze filosofie met ons en creëert uitzonderlijke producten. We zijn enthousiast over deze samenwerking omdat we hierdoor onze klanten een fantastische oplossing kunnen bieden die een snelle en eenvoudige onboarding mogelijk maakt, niet alleen op het moment dat ze zich bij Mollie aansluiten, maar ook tijdens hun internationale expansie. De dagen van de overdreven ingewikkelde verificatiemethode zijn geteld."

"Door de pandemie beleefden Europa en een groot deel van de wereld twee jaar van intense financiële digitalisering, waarbij veel bedrijven enorme kansen zagen om hun klanten op nieuwe manieren te bedienen," zegt Farid Sedjelmaci, hoofd Europese partnerships bij Plaid. "Het inbedden van Plaid-oplossingen door payment service providers zoals Mollie brengt open banking binnen het bereik van duizenden ondernemers, die dit daardoor aanzienlijk sneller en met minder middelen kunnen implementeren en beheren."

De uitrol van Plaids open-bankingoplossingen zal van start gaan in het Verenigd Koninkrijk. Andere Europese markten, waaronder Frankrijk en Duitsland, zullen in de komende maanden volgen. Mollie onderzoekt momenteel ook de use cases van open banking voor betalingen en andere financiële diensten om verdere waarde toe te voegen voor zijn B2B-klanten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mollie
Mollie is een pionier binnen de payment-industrie. Het bedrijf is ook een van de snelst groeiende payment service providers (PSP’s) in Europa. Mollie faciliteert bedrijven van verschillende groottes om op te schalen en te groeien door gebruik te maken van verschillende betaalmethodes. Met behulp van de simpele en duidelijke betalings-API kan Mollie verschillende betaalmethodes aanbieden op een uniforme wijze. Mollie’s doel is om complexe financiële diensten eenvoudiger te maken. Het is Mollie’s missie om de meest geliefde PSP van de wereld te worden.
Meer over Mollie
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.