Coöperatie Menzis kiest voor het low-code platform van Mendix om verzekerden te ondersteunen met digitale oplossingen voor gezonde levensstijl

Mendix low-code-platform maakt snelle innovatie mogelijk

| Mendix | 4 min | 2 juni 2022 10:10
Copyright: Menzis
  • Menzis biedt bundel van apps die verzekerden in staat stelt zelf aan gezondheid te werken.
  • Verzekerden kunnen zelf aan de slag met oefeningen in FysioZelfCheck-app
Mendix, een Siemens-onderneming en wereldwijd leider in enterprise applicatie-ontwikkeling, maakt bekend dat Coöperatie Menzis het low-code platform van Mendix inzet om haar verzekerden te helpen fysiek en mentaal gezond te blijven. Met Mendix kan Menzis snel innoveren op het gebied van gezondheid en preventie en verschillende digitale producten en diensten ontwikkelen die bijdragen aan de gezondheid en leefstijl van haar verzekerden. Hiermee kan direct een oplossing worden geboden op het moment dat een vraag ontstaat.

“We weten dat veel verzekerden bij klachten zelf online op zoek gaan”, vertelt Jordi Hartemink, product-en propositiemanager bij Menzis. “Door verzekerden de juiste tools te bieden, helpen we om kleine en beginnende klachten in de kiem te smoren en ondersteunen we hen bij een gezonde leefstijl.” Menzis ontwikkelde hiervoor de FysioZelfCheck-app waarmee klanten zelf oefeningen selecteren die hen helpen bij het verlichten van klachten. In het geval van ernstige klachten worden zij doorverwezen naar de fysiotherapeut of huisarts.

Menzis biedt verzekerden van de merken Anderzorg en VinkVink de mogelijkheid een aanvullende verzekering met bundel af te sluiten. Hiermee krijgen verzekerden tegen een gunstige prijs toegang tot de premium versies van verschillende bewezen effectieve toepassingen zoals meditatie-app Headspace, fitness-app Sworkit en Fabulous, een app die helpt bij het aanleren van gezonde gewoontes. Hiermee krijgen verzekerden op een laagdrempelige manier extra tools om aan hun fysieke en mentale gezondheid te werken.

Nauwe samenwerking met domeinexperts

Voor de ontwikkeling van de FysioZelfCheck-app en de bundel gebruikte Menzis het low-code platform van Mendix. Dit was een proces van co-creatie waarbij nauw is samengewerkt met fysiotherapeuten, domeinexperts van Menzis en ontwikkelaars van Mendix-partner Ordina. Inmiddels is de ontwikkelkennis overdragen en heeft Menzis een eigen Mendix ontwikkelteam.

“Een groot voordeel van het werken met Mendix is dat we heel snel klikbare prototypes konden maken van de bundel, waardoor je al tijdens het ontwikkelproces waardevolle klantfeedback kunt ophalen”, zegt Thomas Romville, projectmanager bij Menzis. “Low-code stelde ons in staat het idee te visualiseren en een volledige pilot te draaien. Hierdoor werd het snel concreet. Ook beschikt Mendix over de noodzakelijke certificeringen op het gebied van privacy en security, daarmee kunnen we met vertrouwen oplossingen creëren en aanbieden.”

Het werken met Mendix zorgt er ook voor dat er binnen Menzis meer ruimte is ontstaan voor innovatie. Romville: “Je wilt kleinschalig kunnen starten en gaandeweg aanpassingen kunnen doorvoeren op basis van de feedback die je krijgt. Het idee voor de bundel hadden wij al langer, maar bleek lastig om binnen het bestaande IT-landschap te realiseren. Dankzij Mendix hebben we de flexibiliteit om te experimenteren en nieuwe concepten te ontwikkelen terwijl onze bestaande processen en systemen gewoon doordraaien. Hiermee kunnen we onze positie als koploper op het gebied van preventie en leefkracht versterken.”

Makkelijker innoveren

De initiatieven die Menzis met het Mendix-platform heeft ontwikkeld worden continu doorontwikkeld en zijn slechts een start. Romville: “We staan pas aan het begin en kijken nu hoe we Mendix ook voor andere toepassingen kunnen inzetten. Doordat Mendix al een groot aantal standaard bouwblokken aanbiedt, is het voor ons veel makkelijker geworden om te innoveren. Een mooi voorbeeld van die bouwblokken is de mogelijkheid om klanten veilig en gecertificeerd iDEAL-betalingen te laten doen. Dit zou voorheen geen optie zijn. We kunnen met nieuwe systemen veel groter denken.”

Hartemink vult aan: “Tegelijkertijd slaan we de handen ineen met zorgaanbieders om samen producten en diensten te ontwikkelen die onze klanten helpen gezond te blijven. De drempel voor het zelf ontwikkelen van een app door een fysiotherapeut is hoog. Door de grote schaal waarop wij onze apps kunnen aanbieden, realiseren we ook veel meer impact. Digitale oplossingen zijn laagdrempelig en helpen de druk op de zorg te verlagen. Het is echt een win-winsituatie.”

Rob Versluis, Customer Succes Manager bij Mendix: “We zijn trots om bij te dragen aan de innovatie binnen Menzis en aan het ontwikkelen van nieuwe diensten zodat verzekerden worden ondersteund bij een gezonde leefstijl. Ons low-code platform zorgt dat dit sneller kan en zorgt voor meer efficiëntie. Het is ook mooi te zien dat Menzis nu zelf een Mendix ontwikkelteam in huis heeft dat met ondersteuning van onze partner Ordina nog meer interessante oplossingen voor klanten kan creëren."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst.
Meer over Mendix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.