Sterke toename van internetverkeer brengt AMS-IX en Quanza ertoe om één van werelds grootste internet exchanges future-proof te maken

Een nieuw platform op zestien co-locaties in Nederland

| AMS-IX | 2 min | 2 juni 2022 10:53
Gewaardeerd
Afbeelding: Frans ter Borg (Quanza), Marcel van Opzeeland (Juniper Networks), Ruben van den Brink (AMS-IX) | Copyright: AMS-IX
AMS-IX, één van 's werelds grootste internetknooppunten, en Quanza, een Network & Cloud operator kondigen vandaag een gezamenlijk initiatief aan om het switching platform dat de exchange ondersteunt, te upgraden. De migratie start in Amsterdam, waar beide organisaties gevestigd zijn. Dit zal internetgebruikers ten goede komen, door connectiviteit te bieden naar het nieuwe platform op zestien co-locaties in Nederland.

"Het internetverkeer neemt jaarlijks met ongeveer 20 procent toe," zegt Ruben van den Brink, CTO van AMS-IX. "AMS-IX investeert continu in de mogelijkheden en capaciteit van haar platform om deze groei te faciliteren. Vandaag kondigen we een belangrijke stap aan om ons platform future-proof te maken."

Komende jaren zal AMS-IX het Juniper MX routing platform implementeren dat 400G-poorten biedt, open standaarden ondersteunt en eenvoudig geïntegreerd kan worden met de beheer- en automatiseringstools die AMS-IX gebruikt en ontwikkelt. Quanza zal verantwoordelijk zijn voor de levering van het platform en de beschikbaarheid ervan waarborgen met 24x7 monitoring.

AMS-IX ontwikkelt en beheert internetknooppunten op diverse plekken in de wereld en speelt een cruciale rol in het functioneren van het wereldwijde internet. Het platform in Amsterdam is één van 's werelds grootste knooppunten voor IP-verkeer en faciliteert op piekmomenten meer dan 10 Terabit internetverkeer per seconde.

Quanza levert bedrijfskritische infrastructuur oplossingen van maatschappelijk belang en ondersteunt AMS-IX al meer dan zeven jaar met zijn 24x7 NOC as a Service. Het future-proof maken van de infrastructuur was een logische vervolgstap in de samenwerking. "We merkten een ongekende toename van 35% in verkeer bij AMS-IX bij de start van de pandemie", zegt Frans ter Borg, CEO van Quanza. "Een bepalend moment waarop je beseft dat netwerk schaalbaarheid een grote impact heeft op het dagelijks leven van mensen."

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AMS-IX
AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) is een neutrale en onafhankelijke vereniging die het beheer voert over een aantal interconnectieplatformen in de wereld. Het platform in Amsterdam is al meer dan 25 jaar actief en is een van de oudste en grootste knooppunten voor internetverkeer ter wereld. Het piekverkeer in Amsterdam ligt momenteel op meer dan 9 Terabit per seconde. Service providers, telecombedrijven, cloud providers en andere internetbedrijven die hun internetverkeer via AMS-IX routeren zijn verzekerd van snelle, directe, efficiënte, kosteneffectieve en veilige routes voor hun internetverkeer. Hierdoor kunnen zij hun klanten optimale digitale ervaringen geven. Wereldwijd zijn meer dan 1000 IP-netwerken via Internet Exchanges van AMS-IX met elkaar verbonden. AMS-IX beheert ook exchanges voor mobiele data roaming: de Global Roaming Exchange (GRX), de Mobile Data Exchange (MDX) en de Internetwork Packet Exchange (I-IPX). 
Meer over AMS-IX
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.