First8 organiseert nieuwe editie van event Security4Teens

First8 maakt Generatie Z enthousiast voor carrière in IT

| First8 | 2 min | 2 juni 2022 11:20
Copyright: First8
Op zaterdag 25 juni 2022 organiseert Java- en open source-specialist First8, onderdeel van IT-dienstverlener Conclusion, de vierde editie van Security4Teens. Tijdens het event maken tieners van twaalf tot en met zestien jaar kennis met onderwerpen zoals ethisch hacken, veilig social mediagebruik, privacy en security. Op deze manier wil First8 bewustzijn rondom digitale veiligheid vergroten én tieners enthousiast maken voor een carrière in de IT.

IT’ers van de toekomst

Generatie Z groeit op met digitale hulpmiddelen en is enthousiaste gebruiker van IT. Tijdens het event leren tieners de risico’s kennen van de digitale wereld. In teams van drie personen en onder begeleiding van professionals gaan ze aan de slag met onder andere lockpicking, hacken, encryptie en social engineering. Ze moeten negen opdrachten oplossen door middel van het gebruik van een laptop en walkie talkies. Door kennis te maken met verschillende onderwerpen rondom digitale veiligheid, wil First8 werknemers van de toekomst nú al enthousiast maken voor het vakgebied. Dat is hard nodig om het tekort aan IT’ers af te vangen.

Robbert Waijenberg, directeur First8: “Als organisatie willen we bijdragen aan een veiligere maatschappij. Dat begint al bij tieners zo vroeg mogelijk kennis laten maken met de gevaren van een slechte beveiliging. Bij First8 zijn onze professionals dagelijks bezig met privacy en security. Deze kennis dragen we graag over op tieners. Ze zijn nu al fervent gebruiker van IT en de kans is groot dat ze hier later in hun werk ook mee te maken krijgen. Wij voelen ons verantwoordelijk om generatie Z voor te bereiden op wat er komt en we zijn trots dat we dat met Security4Teens kunnen doen.”

Locatie en aanmelden

Security4Teens vindt plaats op zaterdag 25 juni op het hoofdkantoor van Conclusion in Utrecht (Herculesplein 80). Het event begint om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Deelname is gratis, maar er zijn slechts 42 plaatsen beschikbaar. Aanmelden is verplicht en kan hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over First8
First8 staat voor vakmanschap en is specialist op het gebied van maatwerkapplicaties vanuit de Java & Open Source techniek. Bij de organisatie werken Java en Open Source programmeurs met passie voor het vak. Ze doen waar ze goed in zijn: toffe applicaties maken voor de klant. Daarnaast zijn de developers regelmatig te vinden bij haar klanten op locatie om te werken aan gave projecten waarbij complexiteit, integratie en security om de hoek komen kijken. First8 is trotse business partner van RedHat en de NLJUG. Daarnaast zijn ze al jaren hoofdsponsor van Masters of Java, het officieuze NK Java programmeren. Hiervoor maakt First8 de opdrachten en zijn zij verantwoordelijk voor het framework.

First8 is onderdeel van het ecosysteem van Conclusion. De organisatie levert de voordelen die alleen een grote speler biedt: zekerheid, continuïteit en diversiteit.
Meer over First8
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.