De Technische Universiteit van Chalmers kiest Lenovo- en NVIDIA-technologie voor Zweedse nationale supercomputer

Universiteit maakt gebruik van nationale computerbron Alvis en voedt innovatief onderzoek met behulp van kunstmatige intelligentie en machine learning met Lenovo en NVIDIA

| Lenovo | 2 min | 2 juni 2022 11:26
Copyright: Lenovo
Lenovo heeft vandaag aangekondigd dat de Chalmers University of Technology de technologie-infrastructuur van Lenovo en NVIDIA gebruikt om haar grootschalige computerbron, Alvis, van stroom te voorzien. In het kader van het project is een geclusterd computersysteem voor onderzoek naar kunstmatige intelligentie (AI) en Machine Learning (ML) geleverd en geïmplementeerd, in wat Lenovo's grootste HPC-cluster (High Performance Computing) voor AI en ML in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika is.

Alvis (oud-Noors voor 'alwetend') is een nationale supercomputerbron binnen de Zweedse nationale infrastructuur voor computers (SNIC). Het begon aanvankelijk in 2020 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een capaciteit die grotere onderzoekstaken op een bredere schaal kan oplossen. Het computersysteem, dat wordt gefinancierd door de Knut and Alice Wallenberg Foundation, wordt geleverd door Lenovo en bevindt zich aan de Chalmers University of Technology in Göteborg, de thuisbasis van het grootste onderzoeksinitiatief van de EU, Graphene Flagship.

Dankzij het samenwerkingsproject kan elke Zweedse onderzoeker die zijn wiskundige berekeningen en modellen wil verbeteren, gebruik maken van de diensten van Alvis via het aanvraagsysteem van SNIC, ongeacht het onderzoeksgebied. Dit ondersteunt onderzoekers die al gebruikmaken van machinaal leren om complexe problemen te analyseren, en onderzoekers die het gebruik van machinaal leren onderzoeken om problemen binnen hun vakgebied op te lossen, met het potentieel om te leiden tot baanbrekend academisch onderzoek op gebieden zoals quantumcomputing en datagestuurd onderzoek voor gezondheidszorg en wetenschap.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Lenovo
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een Fortune Global 500-onderneming met een waarde van US $ 50 miljard, 63.000 medewerkers en actief in 180 markten over de hele wereld. Gericht op een gedurfde visie om slimmere technologie voor iedereen te leveren, ontwikkelen we wereldveranderende technologieën die een meer inclusieve, betrouwbare en duurzame digitale samenleving creëren. Door het ontwerpen, bouwen en bouwen van 's werelds meest complete portfolio van slimme apparaten en infrastructuur, leiden we ook een intelligente transformatie - om betere ervaringen en kansen te creëren voor miljoenen klanten over de hele wereld.
Meer over Lenovo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.