Arista introduceert 7130-serie switches voor geconvergeerde ultra lage latency-netwerken

Complexiteit, stroomverbruik en kosten verlagen

| Arista Networks | 3 min | 2 juni 2022 14:11
Afbeelding: De Arista 7130-serie switch | Copyright: Arista Networks
Arista Networks introduceert volledig programmeerbare 7130-serie switches voor netwerken met een zo laag mogelijke latency. Deze systemen vergroten de flexibiliteit voor klanten terwijl ze tevens de complexiteit, het stroomverbruik en de kosten verlagen. Arista’s 7130LBR en 7130B switches bieden een nieuwe dimensie van configuraties, prestaties en schaalbaarheid voor op FPGA's gebaseerde applicaties van financiële dienstverleners, ISP’s, mediabedrijven en overheden.

7130-serie switches

Arista’s 7130-serie integreert volledig programmeerbaar switching silicon van technologiepartners met ultra-lage latency op laag 1 en flexibel schaalbare FPGA's (Field-Programmable Gate Array’s). Daarmee kunnen onder andere financiële dienstverleners verschillende elementen van hun geavanceerde handelslogica samenstellen en toevoegen aan uiterst schaalbare lage latency switching fabrics.

De 7130-serie programmeerbare switches met lage latency bevat twee nieuwe modellen die volledige L2/3-switching en open programmeerbaarheid integreren met de snelste L1-connectiviteit. Deze draaien beide op Arista EOS, integreren met CloudVision, ondersteunen functionaliteiten als switching, routing, DANZ-monitoring en zijn programmeerbaar binnen het uitgebreide portfolio van Arista Networks.

De 7130LBR-serie biedt 96-poorten die de ultra-lage latency laag 1 X-Point combineren met twee snelle FPGA's, Broadcom Jericho2 switch silicon en een krachtige CPU en hardware met precisie timing. Hiermee zijn netwerk-, server- en maatwerk FPGA-applicaties te integreren in een bijzonder compacte vormfactor. In vergelijking met traditionele multibox-systemen, reduceert de 7130LBR zowel het aantal apparaten, netwerkconnecties, bekabeling en het benodigd vermogen, als de kosten. Tevens verbetert het de dichtheid en latency van een netwerk aanzienlijk door het herrangschikken van deze belangrijke componenten.

Samenvatting functionaliteit

  • Reduceert de latency voor de toenemende snelheidseisen van o.a. financiële toepassingen
  • Dynamische samenstelling van belangrijke FPGA-, netwerk- en softwaretoepassingen in één enkele tier, om de prestaties van toepassingen te verbeteren en de complexiteit te reduceren
  • Consolideert server-, netwerk- en FPGA-apparaten om het ruimtegebruik, energieverbruik en de kosten te verlagen
  • Schaalt applicaties en ondersteunt grote aantallen klanten, handelsplatformen, of datastromen

Dynamische configureerbaarheid

Klanten kunnen naar behoefte hun kritische applicaties mixen dankzij ondersteuning van de dynamische configureerbaarheid en de functies van Arista’s R-serie, het portfolio van 7130 FPGA’s en de uitgebreide FPGA Development Kit en hoeven daardoor niet afhankelijk te zijn van trage verbindingen met externe apparaten. Tevens zijn twee AMD/Xilinx FPGA's te combineren voor complexe gegevensverwerking, of parallel te gebruiken voor onafhankelijke functies en live pre-staging van nieuwe toepassingen met een naadloze overschakeling.

De 7130B-serie biedt een hoge dichtheid L1-fabric, gecombineerd met een volledig uitgeruste Intel Tofino L2/3-switch met hoge radix. Met ruim 2,5x de laag 1 connectiviteit van bestaande oplossingen met 256 interfaces die gebruik maken van high-density QSFP-DD connectoren, zijn honderden apparaten aan te sluiten voor duizenden edge-poorten en honderden FPGA's met een minimale latency. Tevens maakt de 7130B verfijnde P4 programmeerbare dataprocessen, aangepaste afhandeling van netwerkpakketten, filtering en statistieken mogelijk. Inclusief Arista's geavanceerde profielen voor schaalbare adresconversie, tunneling en load balancing.

Applicatiepartners

De nieuwe generatie 7130-switches zijn compatibel met Arista's portfolio van FPGA-applicaties en een aantal marktleidende financiële applicaties, zoals MetaMux en ExchangeApp, met ondersteuning voor de hoge snelheid traffic capture en picoseconde nauwkeurige timestamping met MetaWatch. De volledig geïntegreerde hoge snelheid switches benutten verder de uitgebreide mogelijkheden van Arista’s EOS, zoals de switching en routing , de packet broker functionaliteit van DANZ voor netwerkmonitoring en de P4-applicaties voor de Tofino packet processor.

Voor ontwikkelaars biedt Arista's EOS een uitgebreide programmeeromgeving met een API, FDK, en SDK en volledige ondersteuning voor AMD/Xilinx's Vitis Unified Software Platform, Enyx's nxFramework en Intel's P4 Studio voor Tofino. De uitgebreide functionaliteit en programmeerbaarheid zorgt ervoor dat Arista’s 7130-serie vooral geschikt is voor toepassingen die nu op meerdere apparaten of servermodules worden verwerkt bij financiële dienstverleners, ISP’s, mediabedrijven en overheden. De nieuwe switches zijn vanaf het vierde kwartaal van 2022 leverbaar.

"Cboe behoort tot 's werelds grootste infrastructuurleveranciers en levert toonaangevende technologie die markten aandrijft en beleggers over de hele wereld bedient", zegt Curt Schumacher, Senior Vice President, Infrastructure bij Cboe Global Markets. "Aangezien we blijven investeren in onze infrastructuur voor onze continue expansie naar nieuwe markten en regio's, verwachten wij dat Arista’s oplossingen nieuwe manieren gaan bieden om de prestaties en schaalbaarheid van toepassingen in onze business verder te verbeteren, zonder afbreuk te doen aan de efficiëntie."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Arista Networks
Arista Networks is opgericht om software gedreven cloudnetwerkoplossingen te leveren voor de opslag- en computeromgevingen in grote datacenters en campusnetwerken. De awards winnende Arista-platformen voor Ethernet-netwerken van 10 tot 100 gigabits per seconde, herdefiniëren de flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Het bedrijf richt zich volledig op open standaarden voor private, publieke en hybride cloud-oplossingen en heeft een wereldwijd partnernetwerk voor de levering en ondersteuning van alle producten.
ARISTA, EOS, CloudVision, Cloud Tracer en vEOS router behoren tot de geregistreerde en ongeregistreerde handelsmerken van Arista Networks, Inc. Andere genoemde bedrijf- en productnamen zijn handelsmerken van de betreffende eigenaren.
Meer over Arista Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.