Stadslab Rotterdam viert 10-jarig jubileum als maakplaats van de stad

Het lab is uitgegroeid tot een veelbezochte ontmoetingsplaats waar makers uit heel Rotterdam te vinden zijn

| Hogeschool Rotterdam | 2 min | 2 juni 2022 18:32
Copyright: Hogeschool Rotterdam
Met een dag vol workshops en gesprekstafels viert Stadslab Rotterdam op donderdag 2 juni haar tweede lustrum. In het afgelopen decennium is het lab uitgegroeid van een bescheiden ruimte waar studenten met lasersnijders en 3D-printers aan de slag gingen tot een veelbezochte ontmoetingsplaats waar makers uit heel Rotterdam te vinden zijn. Tijdens het evenement wordt teruggekeken op de afgelopen tien jaar en de mijlpalen die zijn bereikt. Ook zijn er de gehele dag workshops en gesprekstafels over maken in Stadslab Rotterdam. Van digitale fabricage tot virtual reality, evenals maatschappelijke thema’s als smart cities en Artificial Intelligence.

Stadslab Rotterdam is bovenal een fablab, gespecialiseerd in sensortechnologie, (open) data en digitale prototypen. Het lab is in de eerste plaats een makerspace voor studenten uit een breed scala van opleidingen van Hogeschool Rotterdam. Daarnaast biedt het een infrastructuur voor verschillende onderwijsvormen. Ook wordt volop geëxperimenteerd met een diverse set van nieuwe labs, zoals het VR-lab, waar studenten experimenteren met de mogelijkheden van immersive technologie.

“Stadslab Rotterdam is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot de maakplaats van onze hogeschool en de stad. En daarom ook dé plek om je ideeën vorm te geven. Met de aanwezige apparatuur, waaronder lasersnijders, 3D-printers, en vinylsnijders, kun je een prototype, maquette of kunstobject maken. Via de open inloop weten we steeds weer nieuw tech-talent binnen te halen”, vertelt Stadslab-regisseur Manon Mostert-van der Sar. “Ook zien we hoe de kennis en ervaring uit de praktijk via het Stadslab een weg vindt naar het onderwijs. Zo werken onze studenten aan grote maatschappelijke vraagstukken. We organiseren bijvoorbeeld activiteiten met en voor vluchtelingen, waarin het Stadslab dus ook een verbindende rol heeft. En ten slotte doen we veel op het gebied van techniekpromotie, waardoor steeds meer kinderen, jongeren, leraren en docenten in aanraking komen met de veelzijdigheid technologie.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Hogeschool Rotterdam
Bij Hogeschool Rotterdam studeren ruim 40.000 studenten en er zijn zo'n 4.000 medewerkers werkzaam. Het opleidingsassortiment bestaat uit een breed aanbod in bijna alle onderwijssectoren. Het onderwijs is nauw verweven met de grootstedelijke ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.
Meer over Hogeschool Rotterdam
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.