Kingston Digital lanceert hun nieuwste USB-stick voor gegevensbeveiliging

Hardwareversleuteld, FIPS 197-gecertificeerd met XTS-AES 256-bit

| Kingston Technology | 3 min | 3 juni 2022 11:48
Copyright: Kingston Technology
Kingston Digital Europe Co LLP, een dochteronderneming voor flashgeheugen van Kingston Technology Company, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van geheugenproducten en technologische oplossingen, kondigde vandaag de release aan van haar nieuwste versleutelde USB-stick. De Kingston IronKey Vault Privacy 50 (VP50) heeft FIPS 197-certificering en AES 256-bit hardware-encryptie in XTS-modus voor gegevensbeveiliging.

Kingston IronKey Vault Privacy 50 ondersteunt beheerders-, gebruikers- en eenmalige herstelwachtwoorden met de opties Complex of Passphrase. Deze optie met meerdere wachtwoorden verbetert de mogelijkheid om de toegang tot gegevens op de schijf te herstellen, mocht een van de wachtwoorden worden vergeten. Terwijl de traditionele modus Complexe wachtwoorden van 6-16 tekens toestaat met gebruik van 3 van de 4 tekensets, geeft de nieuwe modus Passphrase gebruikers de mogelijkheid om een numerieke PIN, zin, lijst van woorden of zelfs songtekst van 10 tot 64 tekens lang te hebben die uniek is, maar wel te onthouden voor hen. Om de wachtwoordinvoer te vergemakkelijken, kan het "oog"-symbool worden ingeschakeld om het ingetypte wachtwoord te onthullen en zo het aantal mislukte inlogpogingen te verminderen.

Een beheerder kan ook een gebruikers- en een eenmalig herstelwachtwoord inschakelen of het gebruikerswachtwoord resetten om de gegevenstoegang te herstellen. Bovendien beschermt VP50 tegen brute force-aanvallen door gebruikers- of eenmalige herstelwachtwoorden te blokkeren. Dit gebeurt na 10 foutieve pogingen op een rij en crypto-eraset het de drive als het beheerderswachtwoord 10 keer op een rij verkeerd wordt ingevoerd. Je hoeft dus geen schrik te hebben voor een inbreuk, wanneer gegevens verloren gaan.

De VP50 kan ook bescherming bieden tegen mogelijke malware op niet-vertrouwde systemen. Zowel de beheerder als de gebruiker kunnen namelijk de Read-Only-modus in stellen om de drive tegen schrijven te beveiligen. Bovendien beschermt het ingebouwde virtuele toetsenbord wachtwoorden tegen keyloggers of screenloggers. Organisaties kunnen de VP50 aanpassen en configureren met een Product ID (PID) voor integratie met standaard Endpoint Management software om te voldoen aan IT- en cyberbeveiligingseisen van het bedrijf via het Customisation Program van Kingston. Kleine en middelgrote bedrijven kunnen gebruikmaken van de beheerdersrol om hun schijven lokaal te beheren, bijvoorbeeld om gebruikers- of eenmalige herstelwachtwoorden van werknemers te configureren of opnieuw in te stellen, gegevenstoegang op vergrendelde schijven te herstellen en te voldoen aan wet- en regelgeving wanneer forensisch onderzoek vereist is. VP50 is dus een vorm van versleutelde opslag onder de fysieke controle van de gebruiker, waardoor het superieur is aan het gebruik van het internet en cloud services om belangrijke gegevens te beveiligen.

Oscar Escayola, EMEA Flash Business Manager bij Kingston: “Vault Privacy 50 voegt zich bij onze Kingston IronKey-lijn van versleutelde oplossingen als een premium USB-drive om zakelijke databeveiliging te bieden. We hebben enkele van de meest gewenste functies van onze klanten toegevoegd, zoals de nieuwe multi-password optie en de nieuwe passphrase modus. Zo is niet alleen 100 procent van de opgeslagen data beschermd. Maar is de drive ook gebruiksvriendelijker.”

Kingston IronKey Vault Privacy 50 is verkrijgbaar in capaciteiten van 8GB - 256GB en wordt ondersteund door een beperkte garantie van vijf jaar, gratis technische ondersteuning en de legendarische betrouwbaarheid van Kingston.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kingston Technology
Kingston Digital Europe Co LLP en Kingston Technology Company, Inc., zijn onderdeel van dezelfde bedrijvengroep (“Kingston”). Kingston is ’s werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten. Kingston ontwikkelt en produceert oplossingen die gebruikt worden om te leven, te werken en te spelen, van big data, laptops en pc’s tot IoT-apparatuur, zoals slimme en draagbare technologie, tot design-in en contractproductie. De grootste pc-producenten en cloudhostingpartijen ter wereld vertrouwen op Kingston voor hun productiebehoeften. Onze passie voedt de technologie die de wereld elke dag inzet. We streven ernaar verder te kijken dan onze producten om te voldoen aan de behoeften van onze klanten en oplossingen te bieden die een verschil maken: ‘Kingston Is With You’. 
Meer over Kingston Technology
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.