De energietransitie versnellen tijdens Recharge Earth 2022

7 en 8 september 2022 in Rotterdam Ahoy

| Recharge Earth | 2 min | 7 juni 2022 16:24
Gewaardeerd
Afbeelding: Gezamenlijk de weg naar een nieuw en toekomstbestendig energiesysteem verkennen, staat centraal | Copyright: Recharge Earth
Op 7 en 8 september 2022 vormt Rotterdam Ahoy voor de tweede keer het decor voor Recharge Earth. Dit duurzame energiecongres brengt bedrijfsleven, overheid en wetenschap bij elkaar om kennis te delen, oplossingen te bedenken voor het versnellen van de energietransitie en samenwerkingen tot stand te brengen.

Gezamenlijk de weg naar een nieuw en toekomstbestendig energiesysteem verkennen. Dat staat centraal tijdens Recharge Earth. Het congres richt zich op twee aandachtsgebieden: ports & industries en cities & communities. De Nederlandse haven- en industriecomplexen leveren een enorme bijdrage aan de economie, maar ook aan de CO2-uitstoot. Daarnaast moeten miljoenen woningen en gebouwen, die nu nog afhankelijk zijn van aardgas, op een andere manier worden verwarmd. Ook kan het energieverbruik omlaag, onder andere door beter te isoleren en efficiënter om te gaan met energie.

Pieter Bas Dujardin, Manager Exhibitions van Rotterdam Ahoy: “Wie de energietransitie wil versnellen, zal alle mogelijkheden voor verduurzaming van havens, industrie en gebouwde omgeving moeten onderzoeken en benutten. Alleen door samen te werken ontstaan innovatieve oplossingen voor de transitie naar een duurzaam, toekomstbestendig energiesysteem.”

Urgentie om te versnellen

Door huidige internationale ontwikkelingen is de bereidheid om te versnellen groter dan ooit. De uitdaging is dat gevoel van urgentie daadwerkelijk omzetten in een betere energietoekomst. Tijdens het plenaire programma van Recharge Earth komen onder andere energie-afhankelijkheid, leveringszekerheid, (Europees) beleid, nieuwe infrastructuur en het sociale aspect van de transitie aan bod. Daarnaast bieden meerdere breakout sessies en ronde tafel gesprekken de mogelijkheid dieper in te gaan op verschillende onderwerpen, zoals elektrificatie van de industrie, de businesscase van waterstof, verduurzaming van de bestaande woningvoorraad, mobiliteit van de toekomst en vele andere interessante onderwerpen.

Daadkracht en denkkracht nodig

Tijdens de eerste editie van Recharge Earth in september 2021 kwamen meer dan 500 energieprofessionals samen om zich te verdiepen in onder meer urgentie, beleid en betaalbaarheid. Pieter Bas Dujardin: “Dit jaar groeit Recharge Earth verder, met een uitgebreider programma en de toevoeging van een internationale programmalijn. Om de weg naar een schonere energietoekomst te versnellen, is veel daad- en denkkracht nodig. Met ons platform willen wij daar een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Recharge Earth
Recharge Earth is hét platform voor professionals die een rol spelen in de energietransitie. Het is de plek voor vakmensen die waardevolle samenwerkingen willen starten, hun netwerk willen verbreden en versterken, kennis willen opdoen en delen en zich willen laten inspireren. De energietransitie brengt complexe vraagstukken met zich mee die niet individueel op te lossen zijn. Daarom verbindt Recharge Earth zowel offline als online relevante partijen op het gebied van de energietransitie: overheden, bedrijven, kenniscentra, financiers, start-ups en scale-ups. Zodat samenwerking verder op gang komt tussen die verschillende denkers én doeners. Ben jij onderdeel van de energietoekomst en geloof je in de kracht van samenwerken en het aanzetten tot actie? Sluit je dan aan bij platform Recharge Earth!
Meer over Recharge Earth
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.