Hoe intelligente kadrering kan bijdragen aan een gelijkwaardige vergaderervaring

Poly’s techniek uitgelegd: hoe slimme camera’s werken

| Poly | 4 min | 7 juni 2022 17:18
Exclusief
Copyright: Poly
We stelden een Poly-specialist een aantal vragen over de onlangs uitgebrachte apparatuur en de bijbehorende software. We spraken over de Studio E70 camera en de Studio X70 videobar. Poly marketing specialist Gavin Sear, die verantwoordelijk is voor de lancering en ondersteuning van headsets, video- en spraakoplossingen, deelt speciaal voor jullie het Poly recept en vertelt hoe de techniek in de camera’s werkt.

Poly Studio E70

De Poly Studio E70 slimme ePTZ camera met twee 4K lenzen en 20-megapixel sensoren is ontworpen voor grote vergaderzalen.


Afbeelding 1: De Poly Studio E70.

Poly Studio X70

Deze heeft ook twee 4K sluiterlenzen, plus stereogeluid, MEMS-microfoons met een bereik van 7,6 m, NoiseBlockAI ruisonderdrukking en Acoustic Fence om het geluidsopnamegebied te beperken. Ondersteuning voor diverse cloud-videoproviders is samen met Zoom ingebouwd.


Afbeelding 2: De Poly Studio X70.

Je hebt vast wel eens gehoord van intelligente groepsindeling. Het is een slimme technologie die het mogelijk maakt om alle individuele deelnemers aan een vergadering in hun eigen videokader te zien, niet allemaal bij elkaar aan de grote tafel. Alleen degenen die praten en ook veel dichterbij en grotere videobeelden. Aangezien de cameraman een AI-gestuurde camera-array is, hebben de ontwikkelaars de camera's geleerd om te schakelen tussen de sprekers. Deze intelligente spreker tracking, auto-targeting en framing wordt verzorgd door Poly DirectorAI technologie. Omdat de techniek nog niet bij iedereen even bekend is vertellen we je aan de hand van een aantal vragen graag hoe het eigenlijk werkt.

Vraag: Als het gesprek levendig is en er zijn bijvoorbeeld 5 sprekers, klopt het dat de camera dan constant heen en weer springen naar de actieve sprekers om te schakelen tussen onderbrekende mensen?

Door het gebruik van Poly Director AI en omdat Poly Studio E70 en X70 modellen twee lenzen hebben, een smalle met 70° en een brede met 120° kijkhoek, kan de camera naadloos tussen beide schakelen. Dit helpt om aanwezigen die zowel ver als dicht bij de camera zitten correct vast te leggen.


Afbeelding 3: Poly lens technologie.

De software elimineert fisheye-achtige vervormingen van de groothoeklens. Het aantal mensen in het frame wordt bepaald door hun gezichten. Het detecteert ook nieuwkomers, inclusief degenen die mondmaskers dragen, omdat het door de ogen wordt geleid. Stilstaande objecten, zoals het portret van de stichter aan de muur, kunnen worden genegeerd.


Afbeelding 4: Camera detectie.

In bovenstaande afbeelding laten we zien wat de camera detecteert. Groen geeft de gedetecteerde personen aan. Het blauwe kader is de zogenaamde interessezone, waar alle deelnemers worden vastgelegd. De blauwe verticale lijn is de geluidsdetector, die zich beweegt naar de plaats waar de actieve spreker zich bevindt. Dit is natuurlijk een voice-over algoritme; de kijkers zien het mooie resultaat zonder de kaders en balken.

Er is een algemeen kader waarin alle deelnemers aan de vergadering zich bevinden, en er zijn 2 virtuele camera's die voortdurend op de actieve spreker zijn gericht. Er is ook een opname van de vorige spreker.

De camera zal niet van de ene naar de andere persoon flitsen. Als ze naast elkaar zitten, trekt de camera zich terug en toont hij beiden op het scherm voor de duur van de actieve dialoog. Als iemand aan de andere kant van de vergaderzaal aan het gesprek deelneemt, schakelt de camera die de vorige spreker filmde over naar de nieuwe spreker met een eenvoudige beeldwissel, zonder een lange verplaatsing door de kamer. Zo zijn er altijd ten minste twee actieve deelnemers aan de discussie.

Gegevensverwerking

Vraag: Zit de gegevensverwerking in de camera? Of wordt het ruwe beeld naar een codec/PC gestuurd waar de drivers de verwerking doen ten koste van kostbare systeembronnen?

Alle verwerking vindt plaats in de camera, het wordt niet ergens anders gedelegeerd, en er is geen extra software nodig. U krijgt hetzelfde resultaat voor elke videocommunicatiedienst. De camera geeft u alles wat u nodig hebt.

En de toekomst? Vergaderen op een nieuwe manier

Google en Microsoft zijn actief bezig met het promoten van nieuwe ideeën voor hybride werken. Mensen thuis en op kantoor, zo argumenteren ze, voelen zich anders wanneer ze aan dezelfde vergadering deelnemen. Om hun ervaring te "nivelleren", stellen de verkopers voor iedereen in een halve cirkel te laten zitten, afbeeldingen van vergaderdeelnemers van voldoende grootte op ooghoogte te plaatsen, de geluidsbron te combineren met het beeld van de spreker, enzovoort.

Wat ons betreft is dat niet nodig. Wij zien een perspectief in uitzenden vanuit verschillende invalshoeken. We werken aan een manier om meerdere camera's in de vergaderruimte aan te sluiten en van daaruit geluid en video effectief uit te zenden, waardoor een gevoel van aanwezigheid ontstaat.

Dit idee overlapt met de nu populaire Smart Gallery-vorm van framing, waarbij de deelnemers aan de vergadering elk apart worden getoond, hun gezichten dichterbij worden gebracht en ze op grootte worden uitgelijnd. Het idee achter Poly is om niet alleen gezichten te tonen, maar ook poses en gebaren. Dit vergemakkelijkt in hoge mate de perceptie en verwerking van non-verbale informatie, waarvan veel verloren gaat in het proces van videocommunicatie.
Auteur: Gavin Sear, Director Theatre Product Marketing bij Poly

Alle artikelen

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Poly
Poly (NYSE: PLT) is een wereldwijd communicatiebedrijf dat authentieke menselijke connectie en samenwerking mogelijk maakt. Poly combineert legendarische audio-expertise en krachtige video- en vergadercapaciteiten om de afleidingen, complexiteit en afstand te overkomen, die communicatie binnen en buiten de werkomgeving lastig maken. Poly gelooft in oplossingen die het leven makkelijker maken wanneer ze samen en met de diensten van onze partners werken. Onze headsets, software, deskphones, audio- en videovergaderingsopties, analytics en diensten worden wereldwijd gebruikt en zijn de toonaangevende keuze voor elk soort werkplek.
Meer over Poly
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.