Betaal jij ook te veel voor je telefoonabonnement?

Op een goede vergelijkingssite kan je kijken of je niet een mooie besparing kunt doorvoeren

| Bencom | 2 min | 9 juni 2022 17:19
Copyright: Sasha Kim
Vandaag de dag heeft bijna iedereen een mobiele telefoon. Heel veel mensen denken voordelig te bellen omdat zij een abonnement hebben afgesloten. Wat veel mensen niet weten, is dat veel abonnementen veel duurder zijn dan nodig is. Het loont daarom de moeite om eens te kijken of je niet een betere beldeal kunt afsluiten. Wie bang is dat dit vele uren onderzoek vergt, kan zijn hart ophalen. Je kunt namelijk gewoon naar een goede vergelijkingssite gaan om te kijken of je niet een mooie besparing kunt doorvoeren. Laten we de voordelen eens op een rijtje zetten.

Kies voor een simonly abonnement

Als je een abonnement afsluit bij een belprovider dan krijg je hier vaak een telefoon voor plus het abonnement waarmee je bel- en internetbundels kunt gebruiken. Dit is de duurste manier van bellen. Je kunt namelijk ook kiezen voor een losse telefoon in combinatie met een simonly abonnement. Met dit abonnement kun je zelf je telefoon kopen wat vaak heel veel voordeliger is. Vervolgens kun je meer belminuten en mb’s inkopen voor minder geld dan wanneer je een abonnement met telefoon besluit te nemen. Dit bespaart op maandbasis al flink, maar op jaarbasis levert dit een enorme besparing op. Kijk daarom snel waar jij de beste sim only deal kunt afsluiten en stap dan vandaag nog over.

Wil jij je nummer behouden?

Als je overstapt naar een andere provider, kan het zijn dat je een nieuw nummer aangeboden krijgt. Je kunt je oude nummer echter ook meenemen naar de nieuwe provider. Officieel kost dit geld, maar doorgaans rekenen providers hier geen kosten voor. Zo kun je dus gewoon overstappen zonder bang te zijn dat iedereen op de hoogte gesteld moet worden van het feit dat je een nieuw nummer hebt. Meer geld betalen dan nodig is omdat je niet van nummer wilt veranderen, is dus niet meer nodig. Je kunt gewoon een haarscherpe deal afsluiten bij een andere provider en vervolgens met hetzelfde nummer blijven bellen.

Hoe kun je overstappen naar een andere provider?

Wanneer je een betere deal gevonden hebt, is het een fluitje van een cent om over te stappen. Een goede vergelijkingssite heeft namelijk niet alleen goed onderzoek voor je gedaan, maar regelt ook de overstap naar je nieuwe provider. Zij sluiten je oude contract af en zorgen dat het contract met je nieuwe belprovider opgesteld wordt. Jij hebt van dit alles geen werk, het enige wat je hoeft te doen, is je gegevens invullen op de vergelijkingssite, de rest gaat dan vanzelf. Kijk dus vandaag nog even hoeveel voordeel sim only bellen jou gaat opleveren en stap dan vandaag nog over.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Bencom
De Bencom Group voorziet consumenten, instellingen en bedrijven van onafhankelijke en objectieve informatie over de diensten en tarieven op het gebied van telecom, internet, digitale televisie, energie, verzekeringen en hotelovernachtingen. De eerste onderneming (Bellen.com) is opgericht in 1998, later volgden Gaslicht.com (2003), LookingforBooking.com (2009) en Poliswijzer.nl (2014). In 2018 is de app Bencompare gelanceerd.
Meer over Bencom
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.