Cisco onthult innovaties voor nieuwe Cisco Security Cloud strategie

| Cisco | 4 min | 8 juni 2022 10:09
  • Cisco onthult zijn nieuwe strategische visie voor een security platform voor end-to-end beveiliging in hybride multi-cloud omgevingen.
  • Cisco ontwerpt de Cisco Security Cloud als het meest open beveiligingsplatform zonder public cloud lock-in.
  • Cisco zet stappen om deze visie te realiseren door middel van innovaties binnen het meest complete beveiligingsportfolio in de branche, om zo de cyberweerbaarheid van klanten te vergroten.
Cisco, een leider in security en enterprise networking, heeft vandaag zijn plan onthuld voor een wereldwijde, cloud-delivered, geïntegreerde beveiligings- en netwerkdienst voor organisaties van elke vorm en grootte. De Cisco Security Cloud wordt ontworpen als het meest open platform in de branche en beschermt de integriteit van het gehele IT-ecosysteem, zonder public cloud lock-in.

"Met de complexiteit van hybride werk, de voortdurende versnelling van de cloud-adoptie en het steeds verder voortschrijdende bedreigingslandschap, zijn organisaties op zoek naar een vertrouwde partner die hen kan helpen om hun beveiliging weerbaarder te maken. Cisco bevindt zich vanwege zijn schaalgrootte, gevarieerd aanbod en cloud-neutrale bedrijfsmodel in een unieke positie om aan hun behoeften te voldoen", aldus Jan Heijdra, cybersecurity specialist bij Cisco. "Cisco is momenteel al goed op weg met het realiseren van de belangrijkste uitgangspunten van onze strategie. We kijken ernaar uit om onze innovatiesnelheid te verhogen om de visie van de Cisco Security Cloud waar te maken."

De Security Cloud zal een geïntegreerde ervaring bieden voor het veilig verbinden van mensen en apparaten met applicaties en gegevens overal ter wereld. Met uniform beheer zal het open platform op schaal mogelijkheden bieden voor preventie, detectie, bestrijding en herstel van bedreigingen. Cisco is al enige tijd op weg naar de Security Cloud en deelt nu de vooruitgang met nieuwe innovaties in het beveiligingsportfolio.

Secure Access

Cisco luidt de volgende generatie van zero trust in en bouwt oplossingen die werkelijk continue veilige toegang mogelijk maken door voortdurend de identiteit van gebruikers, de status van apparaten, kwetsbaarheden en risico-indicatoren te controleren. Deze intelligente controles vinden op de achtergrond plaats, zodat de gebruiker door kan werken zonder dat de beveiliging in de weg zit. Cisco introduceert minder indringende methoden voor risk-based verificatie, waaronder de Wi-Fi Fingerprint (patent in aanvraag) als een effectieve locatieproxy die de privacy van de gebruiker niet in gevaar brengt.

Om risico’s te evalueren nadat een gebruiker zich heeft aangemeld, werkt Cisco aan een session trust analysis met behulp van de open Shared Signals and Events standards om informatie tussen leveranciers te delen. Cisco onthulde de eerste integratie van deze technologie met een demo van Cisco Secure Access door Duo en Box.

Secure Edge

Cisco introduceert Cisco+ Secure Connect Now, een uniforme Secure Access Service Edge (SASE)-oplossing, om radicaal te vereenvoudigen hoe organisaties overal ter wereld gebruikers en toepassingen beschermen en met elkaar verbinden. Cisco+ Secure Connect Now is een kant-en-klaar aanbod dat in verschillende landen beschikbaar is en waarmee klanten snel SASE kunnen implementeren en de dagelijkse werkzaamheden kunnen vereenvoudigen via een cloud-gestuurd platform. Het as-a-service abonnement is geoptimaliseerd en wordt beheerd via een uniform dashboard.

Veilige bedrijfsvoering

Cisco heeft een nieuwe Talos Intelligence On-Demand-service toegevoegd die onderzoek op maat biedt over het unieke bedreigingslandschap voor elke organisatie. Om de opsporing van, en reactie op incidenten te helpen versnellen, heeft Cisco verbeteringen aangekondigd voor Cisco Secure Cloud Analytics met de mogelijkheid om waarschuwingen automatisch te promoten in SecureX en deze waarschuwingen te koppelen aan MITRE ATT&CK. Dit is een aanvulling op de algemene beschikbaarheid van SecureX device insights om gegevens over de apparaten in hun omgeving samen te voegen, te correleren en te normaliseren, en de integraties van Kenna en Secure Endpoint om kwetsbaarheden beter te prioriteren. Cisco introduceerde ook de Secure Firewall 3100 Series, ontworpen voor hybride werk, met een nieuwe versleutelde visibility engine die AI/ML gebruikt om verborgen bedreigingen te detecteren.

Vereenvoudiging

Cisco introduceert vereenvoudiging in het gehele portfolio met de nieuwe, uniforme Secure Client. De helft van de Cisco Secure-agents, waaronder AnyConnect, Secure Endpoint en Umbrella, zal halverwege dit jaar worden samengevoegd, en in de loop der tijd zullen daar nog andere elementen aan worden toegevoegd. Dit komt bovenop het nieuwe, cloud-delivered Secure Firewall Management Center, dat mogelijk wordt gemaakt via Cisco Defense Orchestrator, en cloud- en on-premise firewallbeheer verenigt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren.
Cisco en het Cisco-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Cisco en/of zijn dochterondernemingen in de VS en andere landen. Een lijst met handelsmerken van Cisco is te vinden op www.cisco.com/go/trademarks. Genoemde handelsmerken van derden zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Het gebruik van het woord partner impliceert geen partnerschapsrelatie tussen Cisco en een ander bedrijf.
Meer over Cisco
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.