Cognizant presenteert ESG-rapport

Voortgang in duurzaamheidsthema’s te zien

| Cognizant | 2 min | 8 juni 2022 11:15
Copyright: Cognizant
Cognizant presteert steeds beter op het gebied van milieu, sociale kwesties en bestuurszaken. Dat zegt het bedrijf in zijn recent verschenen ESG Report, een rapport over die drie pijlers (ESG – environment, social and governance) binnen de organisatie. Cognizant onderzoekt in het rapport hoe efficiënt zij hun technische knowhow en schaal inzetten om positieve effecten te bereiken bij partners, klanten, aandeelhouders en gemeenschappen.

“In het rapport zie je duidelijk we onze vaardigheden en omvang gebruiken om een domino-effect te krijgen dat positief doorwerkt bij iedereen die bij onze organisatie betrokken is, en bij de gemeenschap in het algemeen”, zegt Sophia Mendelsohn, Cognizant’s Chief Sustainability Officer. “In het rapport staat hoe we onze expertise inzetten om onze klanten te ondersteunen bij het realiseren van hun waarden en doelen en daarnaast uitdagingen het hoofd te bieden. Op die manier brengen we onszelf in een positie waar we een positieve impact op de samenleving kunnen hebben.”

Vooruitgang in het milieu

Cognizant stelde eerder een netto-nul doelstelling op, een doel om snel klimaatneutraal te zijn. Het bedrijf zet daar concrete stappen voor, zoals een investering in hernieuwbare energiebronnen. Ook werkt Cognizant samen met leveranciers om dat doel te bereiken. In het rapport staan zes middelen die het bedrijf inzet om uiteindelijk zijn netto-nul doelstelling te behalen.

Sociaal vooruitstrevend

Naast de milieudoelstellingen nam het bedrijf maatregelen om een meer diverse en inclusieve organisatie te realiseren. Programma’s als ‘Propel’, ‘Returnship’ en ‘Job Moves’ joegen deze inspanningen aan. En om het momentum voort te laten duren riep Cognizant een compensatiestructuur in het leven die gericht is op genderdiversiteit en meer nadruk legt op het behouden van talent.

Daarnaast laat het rapport Cognizant’s aanzienlijke inspanningen zien om gebruik te maken van de vaardigheden en talenten van partners om zo de technische en professionele skills van medewerkers te vergroten. In 2021 spendeerden 35.000 medewerkers van Cognizant ruim 165.000 uren aan vrijwilligerswerk. Ook die inspanningen zijn voelbaar in gemeenschappen of de hele wereld.

Voortgang bestuurkwesties

Cognizant benadert bestuurkwesties vanuit verschillende hoeken, waaronder supply chain management, om zo het vertrouwen van aandeelhouders te winnen en behouden. Momenteel doet het bedrijf mee met een programma dat leveranciers aanmoedigt hun eigen netto-nul-reis te starten. Ook ontwikkelde Cognizant ‘Supplier Standards of Conduct’ die moeten helpen bij het zoeken naar partners die het best in een noodzaak voorzien én vergelijkbare waarden hebben.

Dit zijn slechts een paar grepen uit de informatie in het ESG-rapport. Het bedrijf investeerde in een sterk ESG-platform omdat het inziet dat de klimaatcrisis en de versterkte banden tussen het bedrijfsleven en de maatschappij een nieuw bedrijfsklimaat creëerden. Een klimaat waar klanten en partners op de hoogte willen zijn van Cognizant’s uitgangspunten en voortgang daarin.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cognizant
Cognizant (Nasdaq-100: CTSH) is een van 's werelds grootste professionele dienstverleners. De organisatie helpt klanten hun business-, operationele en technologiemodellen te transformeren voor het digitale tijdperk. De unieke marktgerichte en adviserende benadering van Cognizant ondersteunt klanten bij het creëren en implementeren van een innovatievere en efficiëntere bedrijfsvoering.
Meer over Cognizant
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.