Ximedes zet vervolgstap in ambitie om top te bereiken in Europese fintech met overname van payment solutions provider Ginger

| Ximedes | 3 min | 8 juni 2022 13:24
Copyright: Ximedes
Ximedes, een Europees softwarebedrijf op het gebied van fin- en faretech met kantoren in Haarlem, Hamburg, Stockholm en Novi Sad, kondigt vandaag de overname van Ginger aan, de snelgroeiende, in Amsterdamse gevestigde online payment platform provider.

Ximedes, opgericht in 1998, bouwt software op maat, gericht op Open Banking en Open Public Transport systemen. In de afgelopen jaren heeft Ximedes een reeks strategische overnames gedaan om een Europese fintech koploper te worden. Met haar fintech-propositie helpt Ximedes banken om nieuwe diensten te bouwen die kunnen concurreren met die van fintech-spelers. De overname van Ginger past perfect in deze strategie. Ginger levert sinds 2014 online betalingsoplossingen, waarmee banken en fintechs hun ondernemers kunnen helpen bij het accepteren van betalingen. Ginger beschikt over een solide klantenbestand met toonaangevende banken en fintechs in West-Europa en heeft de ambitie om samen met Ximedes verder uit te breiden in Europa.

Ginger is een snelgroeiend betalingsbedrijf dat het vertrouwen geniet van bekende banken en kopers, met klanten als EMS (een onderneming van Fiserv & ABN AMRO) en Rabobank. Ginger biedt onder andere de techcomponent van een white label PSP (payment solutions provider) en zorgt ervoor dat banken zelf PSPs kunnen worden. Doordat de afhandeling van betaling aan de banken wordt overgelaten, concurreert Ginger niet met haar klanten.

Met deze overname versterkt Ximedes haar vermogen om end-to-end oplossingen te leveren aan financiële instellingen (FI's) door een SaaS-gebaseerde betaaloplossing te combineren met haar bestaande softwareontwikkelingscapaciteiten. De acquisitie vindt plaats in een tijd van groeiende volumes in eCommerce transacties na de wereldwijde lockdowns, die de druk hebben gelegd op FI’s om een betere klantervaring te bieden met geïntegreerde betaaloplossingen.


Afbeelding 1: CEO Ximedes, René Hodde (links) and CEO Ginger, Roderick de Koning (rechts).

Ximedes oprichter en CEO René Hodde: “Ginger’s toewijding aan technologie, eenvoud en transparantie sluit perfect aan bij onze waarden. Ik kijk er naar uit om onze bestaande en toekomstige klanten te helpen door betalingsdiensten te leveren aan de markt op de meest efficiënte en snelst mogelijke manier.”

Ginger CEO Roderick de Koning: “We zijn trots dat Ginger is uitgegroeid tot een vertrouwde partner voor banken en fintechs wereldwijd. Met de groeiende eCommerce volumes, is het voor FI’s een prioriteit om een complete PSP oplossing te kunnen bieden aan klanten – één met een breed scala aan internationale betalingsmethodes. Door de bundeling van krachten van Ximedes’ softwareontwikkelingscapaciteiten en Ginger’s SaaS propositie, creëren we een sterke fintech die klaar is voor de volgende fase: verdere uitbreiding in Europa.”

Ximedes’ overname van Ginger volgt na een reeks eerdere strategische investeringen om een Europese topspeler in fintech te worden. Recente overnames zijn het onlangs opgerichte Vayapay, Tapconnect en Pecunda – drie innovatieve ondernemingen die zorgen voor een versnelling in verschillende product proposities voor fintech en faretech.

De voorwaarden van de overname worden niet bekend gemaakt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ximedes
Ximedes is een Fintech en Faretech bedrijf dat op maat gemaakte software oplossingen bouwt, gericht op Open Banking en Open Openbaar Vervoer systemen. Ximedes is opgericht in 1998 en heeft de ambitie om innovatieve, op transacties gebaseerde producten en diensten in heel Europa aan te bieden. Als snelgroeiende speler in de fintech-industrie helpt Ximedes banken nieuwe diensten te bouwen om concurrerend te blijven in de fintech-markt. In de faretech-markt speelt Ximedes in op de snelveranderende mobiliteitsindustrie door technologische oplossingen aan te bieden om diverse diensten mogelijk te maken, variërend van mobiele ticketing tot Mobility-as-aService.
Meer over Ximedes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.