Schneider Electric presenteert nieuw onderzoek en innovaties om IT-infrastructuur voor te bereiden op netto nul bedrijfsvoering

Hiaat in overtuiging en daadwerkelijk ondernomen acties

| Schneider Electric | 4 min | 9 juni 2022 9:30
Copyright: Schneider Electric
Schneider Electric™, de leider in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, publiceerde vandaag drie onafhankelijke onderzoeken om de volwassenheid van duurzaamheidsinitiatieven binnen IT- en datacenterorganisaties beter te begrijpen. Meer specifiek gaat het onderzoek in op waar de IT- en datacenterindustrie staat bij het bereiken van netto nul IT-operaties. De resultaten van de onderzoeken, uitgevoerd door toonaangevende brancheanalisten, werden besproken tijdens de livecast "The Future is Now: preparing IT Infrastructure for Net Zero Operations", en toonden een hiaat in overtuiging en daadwerkelijk ondernomen acties.

451 Research, Forrester en Canalys verzamelden onafhankelijk gegevens van meer dan 3.000 wereldwijde deelnemers, waaronder de grootste colocatie- en cloudproviders, leveranciers van IT-oplossingen en IT-professionals in vele segmenten en organisatiegroottes. Over het algemeen tonen de bevindingen consequent aan dat er in de datacenter- en IT-industrie een verschil bestaat tussen waar bedrijven denken dat ze zijn en de implementatie van duurzaamheidsprogramma's voor de volledige levenscyclus van hun IT-infrastructuur. Volgens de bevindingen van 451 Research, bij een enquête onder 1100 IT-professionals, gaf 26% van de deelnemers aan dat ze een duurzaamheidsprogramma voor de volledige levenscyclus hebben dat alle infrastructuur omvat, maar dat slechts 14% acties onderneemt om de programma's te implementeren. Uit de analyse blijkt verder dat 22% van de ondervraagden duurzaamheid niet als een belangrijk aandachtspunt beschouwt, hoewel er mogelijk efficiëntie-initiatieven ondernomen zijn om specifieke aspecten van de bedrijfsvoering te verbeteren.

Tijdens een LinkedIn Live-evenement vandaag om 15.00 uur discussiëren bedrijfsleiders over Electricity 4.0 - een samensmelting van digitaal en elektrisch, dat als bepalend wordt gezien voor een duurzame toekomst. De datacenter en de IT-industrie hebben in die ontwikkeling de mogelijkheid en de verantwoordelijkheid om de klimaatcrisis te bestrijden. De panelleden delen ook inzichten uit het onderzoek en de nieuw aangekondigde innovaties.

“Datacenters spelen een cruciale rol bij het stimuleren van Electricity 4.0, waarvan wij geloven dat het essentieel is om klimaatverandering aan te pakken. Als industrie hebben we de verantwoordelijkheid om onze milieuverbintenissen met uiterste urgentie na te komen. We hebben enige vooruitgang geboekt, maar om een grote energie-uitdaging te voorkomen, moeten alle datacenters – inclusief gedistribueerde edge-datacenters – duurzamer, efficiënter, flexibeler en veerkrachtiger worden”, zegt Pankaj Sharma, Executive Vice President, Secure Power Division bij Schneider Electric. "Het onderzoek is duidelijk: de industrie weet dat duurzaamheid prioriteit moet krijgen. Maar er zijn nog steeds uitdagingen op het gebied van actie ondernemen, en er is een gezamenlijke inspanning nodig om deze te overwinnen. Het goede nieuws is dat de technologie hiervoor al bestaat. Dit is het moment om in actie te komen.”

Naast het vrijgeven van deze onderzoeken heeft Schneider Electric verschillende nieuwe aankondigingen gedaan vanuit het wereldwijde hoofdkantoor in Parijs, die allemaal zijn ontworpen om datacenter- en IT-professionals te helpen hun duurzaamheidsdoelen te realiseren.

Vernieuwd IT-partnerprogramma om partners te helpen hun bedrijf te laten groeien

Voortbouwend op de bekroonde channel-geschiedenis van het bedrijf, helpt het geactualiseerde IT-partnerprogramma van Schneider Electric partners om te groeien en hun bedrijf op de lange termijn te differentiëren. De nieuwe ontwikkeling van het partnerprogramma ondersteunt IT channel partners met een vereenvoudigde programmastructuur en diverse specialisaties voor belangrijke segmenten, waaronder datacenters, IT-oplossingen, software en services. De vernieuwing omvat nieuwe verkooptools, training en hulpmiddelen en nieuwe voordelen die zijn afgestemd op de verschillende specialisatiepaden. Ook biedt het programma een duidelijke duurzaamheidsstrategie voor partners met het Schneider Electric Green Premium™-aanbod, dat door het ontwerp duurzame prestaties en circulariteit biedt. Het programma helpt partners strategische adviseurs en experts te worden in hun markt, door de ontwikkeling van diverse bedrijfsmodellen mogelijk te maken, de programmavereisten en voordelen te vereenvoudigen en transparanter te maken en de kanaalgerichte aanpak te versterken.

Schneider Electric lanceert nieuwe Easy Modular Data Center All-in-One-oplossing

Schneider Electric kondigt vandaag ook de lancering aan van zijn nieuwe Easy Modular Data Center All-in-One Solution voor klanten in Europa. Easy Modular 'All-in-One' datacenters zijn verkrijgbaar in 4 gestandaardiseerde basisontwerpen met aanvullende configureerbare opties. De all-in-one-oplossing combineert stroom-, koeling- en IT-apparatuur in een enkele, vooraf geconfigureerde oplossing, die veel waarde biedt voor bedrijven die edge computing willen implementeren in hun strategie.

Het Easy Modular Data Center All-in-One-assortiment is een uitbreiding van het geprefabriceerde, modulaire datacenteraanbod van Schneider Electric en bouwt voort op de successen van de Easy-producten voor fysieke infrastructuur, waaronder het Easy Rack-, Easy PDU- en Easy UPS-aanbod. Met Easy Modular Data Center All-in-One vereenvoudigd Schneider Electric het ontwerp- en inbedrijfstellingsproces. Voorafgaand engineeringwerk is niet meer nodig, wat helpt om aan veeleisende tijdschema's te voldoen. Het is mogelijk om in slechts 12 weken een hoogwaardige, gestandaardiseerde oplossing aan klanten te bieden.

EcoStruxure IT richt zich op de monitoring en het beheer van hybride IT-infrastructuur

Daarnaast kondigde het bedrijf de uitbreiding aan van zijn bekroonde EcoStruxure IT DCIM-software. Met deze update evolueert software voor datacenterinfrastructuurbeheer van afzonderlijke datacenters naar een volledige, hybride IT-omgeving en komt tegemoet aan de industrievereisten voor een meer veerkrachtige, veilige en duurzame IT-infrastructuur. EcoStruxure IT beschikt over een team dat bestaat uit bekwame ingenieurs die maatoplossingen leveren en overal ter wereld klantintegraties uitvoeren.

Industrieprofessionals kunnen de software en de beveiligingsbeoordeling 30 dagen kosteloos uitproberen door een EcoStruxure IT-account aan te maken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Schneider Electric
Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen alles uit beschikbare energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang te boeken en verduurzaming te garanderen. We noemen dit Life Is On. Onze missie is om jouw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie. We stimuleren digitale transformatie gedurende de gehele levenscyclus door integratie van toonaangevende proces- en energietechnologieën met producten, monitoring, software en services die end-point met de cloud verbinden. Hierdoor is geïntegreerd beheer mogelijk voor woningbouw, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.
 
Van alle internationale bedrijven zijn wij het meest lokaal actief. We zijn voorstanders van open standaarden en partnerschap in ecosystemen, waarbij de passie voor onze gedeelde waarden, inclusiviteit, elkaar versterken en een betekenisvol doel centraal staan.
Meer over Schneider Electric
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.