Extreme Networks zet snelle uitbreiding cloud-footprint voort

Succesvolle uitbreiding ExtremeCloud IQ in reeks edge-switches en access points met vereenvoudigd licentiemodel

| Extreme Networks | 3 min | 08 april 2020 14:35
Afbeelding: Screenshot ExtremeCloud™ IQ | Copyright: Extreme Networks
  • Succesvolle uitbreiding ExtremeCloud IQ in reeks edge-switches en access points met vereenvoudigd licentiemodel
  • Nieuwe cloud-driven Portable Branch Kit en Rapid Outdoor Connectivity Kit geven organisaties benodigde mogelijkheid om overal snel betrouwbare, veilige netwerktoegang te bieden
Extreme Networks, Inc. rapporteert een snelle uitbreiding van zijn vierde-generatie cloud-footprint en de succesvolle uitbreiding van zijn ExtremeCloud™ IQ unified-management-platform en nieuwe, vereenvoudigde pilot-abonnementsmodel voor zijn aanbod van edge-switches en access points. Met de introductie van nieuwe Portable Branch Kits (PBK’s) en Rapid Outdoor Connectivity Kits (ROCK’s) laat het bedrijf de waarde van het cloudificeren van zijn portfolio zien. Met deze producten kunnen grote ondernemingen in verschillende sectoren Extreme Cloud IQ gebruiken om connectiviteit snel en veilig te provisionen, leveren en beheren, en dat in lijn met organisatorische vereisten. Zo bieden ze overal veilige en betrouwbare toegang tot het netwerk, wat tijdens deze pandemie relevanter is dan ooit.

De belangrijkste feiten:
  • ExtremeCloud IQ is de eerste netwerkgerichte cloudmanagementarchitectuur die agnostisch is voor wat betreft cloudhosting en cloudbesturingssysteem. Het is een cloudmanagementplatform aangedreven door machine learning en AI, dat vereenvoudiging biedt voor het onboarden, configureren, monitoren, beheren en troubleshooten van netwerkinfrastructuurdevices en het sturen van alerts en rapportages daarover. Het biedt beheerders een 360-gradenbeeld van de gezondheid en prestaties van devices, clients, applicaties en het netwerk.
  • De adoptie van ExtremeCloud IQ is de afgelopen twaalf maanden toegenomen met 40 procent. Op dit moment heeft het meer dan 1 miljoen devices in beheer, met een gemiddelde van ruim 25.000 beheerderslog-ins per dag. Daarnaast verwerkt het dagelijks meer dan vier miljard beheerberichten die zijn machine-learning- en artificial-intelligence-engine voeden. De wereldwijde footprint van ExtremeCloud IQ – vijftien regionale datacenters gehost door Amazon, Google en binnenkort Microsoft – stellen de infrastructuurdevices in beheer en de clients die daaraan gekoppeld zijn in staat meer dan vier petabyte aan data per dag te verwerken.
  • ExtremeCloud IQ is nu beschikbaar voor de edge-oplossingen van Extreme, waaronder de X465 premium, stackable multi-rate Gigabit Ethernet-switch, de bestverkochte X440-G2 reeks schaalbare, kosteneffectieve switches en ExtremeWireless™-access points en -controllers, waaronder nieuwe-generatie wifi 6-accesspoints en de ExtremeCloud Appliance. Meer van het portfolio wordt de komende maanden geïntegreerd om IT te voorzien van uitgebreide platformopties en ML/AI-mogelijkheden.
  • Eind april voltooit Extreme de migratie van zijn toonaangevende, op microservices gebaseerde derde-generatie cloudarchitectuur naar een vierde-generatie, volledig gecontaineriseerde, op microservices gebaseerde architectuur. Het geüpdatete cloudarchitectuur- en cloudexecutiemodel voegt uitgebreide instrumentatie- en automatiseringsmogelijkheden toe, versterkt de bewezen cloud-hosting-agnostische optie en maakt het cloudbesturingssysteem van ExtremeCloud IQ eveneens agnostisch.
  • ExtremeCloud IQ is beschikbaar in meerdere servicelagen. ExtremeCloud IQ Connect biedt basis-devicebeheer en is kosteloos bij de aanschaf van elk ondersteund hardwareplatform. ExtremeCloud IQ Pilot bouwt voort op Connect-functies en biedt geavanceerde tools voor het beheren van, rapporteren over en herstellen van infrastructuren, waaronder insights en analytics op basis van ML en AI. Het nieuwe pilotabonnement is geschikt voor het volledige Extreme-portfolio van producten voor dezelfde adviesprijs van 150 Amerikaanse dollar en levert ongeëvenaarde eenvoud en licentieportabiliteit. Daarnaast is bij het nieuwe pilotabonnement een datahorizon van negentig dagen inbegrepen voor elke klant die vanaf mei 2020 een abonnement op ExtremeCloud IQ Pilot afsluit.
  • ExtremeCloud IQ maakt het ook mogelijk snel connectiviteit te provisionen, leveren en beheren op meerdere locaties over de hele wereld. Hierdoor was het mogelijk de nieuwe Portable Branch Kits en Rapid Outdoor Connectivity Kits te introduceren. Deze helpen ziekenhuizen en andere organisaties veilige, draadloze connectiviteit uit te breiden naar pop-up-locaties voor quarantaines, testen en zorg als gevolg van COVID-19. Deze cloud-managed wifi 6-oplossingen leveren veilige, versleutelde toegang tot de bestaande infrastructuur en voldoen aan HIPAA.
Extra informatie

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Extreme Networks

Extreme Networks, Inc. (NASDAQ: EXTR) levert een softwaregedreven netwerkoplossing die IT-afdelingen helpt de business zo goed mogelijk te ondersteunen via stabielere verbindingen met klanten, partners en medewerkers. Van wired tot wireless, desktop tot datacenter, on-premise en zelfs in de cloud: wij gaan een stapje verder voor onze klanten in meer dan tachtig landen. Extreme Networks levert 100% eigen techsupport voor zowel grote als kleine organisaties, waaronder grote namen uit verschillende sectoren, zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg, manufacturing en de overheid.
Meer over Extreme Networks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.