EVBox-laadstations bij koninklijke opening van het nieuwe testcentrum van ElaadNL

EVBox-laadstations worden daar aan verschillende soorten tests onderworpen

| EVBox | 3 min | 9 juni 2022 13:48
Gewaardeerd
Afbeelding: Opening van het testcentrum ElaadNL | Copyright: EVBox
Gisteren is de nieuwe locatie van het Elaad Testlab in Arnhem, waar ook EVBox-laadstations worden getest, officieel geopend door Koning Willem-Alexander, staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Witjes van de provincie Gelderland.

Als onderdeel van ElaadNL, een kennis- en innovatiecentrum dat het slim en duurzaam opladen van elektrische voertuigen onderzoekt en test, is gisterochtend in Arnhem het nieuwe internationale testcentrum en de bijbehorende laadinfrastructuur officieel geopend door Koning Willem-Alexander. De EVBox BusinessLine- en de EVBox Elvi-laadstations worden daar ook aan verscheidene tests onderworpen.

Koning Willem-Alexander opent het Elaad Testlab

De officiële opening van het nieuwe testcentrum vond in de ochtend van 8 juni 2022 plaats en werd voltrokken door Koning Willem-Alexander. Daarna kreeg hij, samen met 70 andere genodigden, een rondleiding door het lab met uitleg over de verschillende tests. Er werd onder andere uitleg gegeven over de slimme samenwerking tussen elektrische apparaten, waardoor het energieverbruik in en om het huis wordt geoptimaliseerd, en het duurzaam opladen van voertuigen op momenten dat er veel stroom wordt opgewekt door zon en wind. Tevens werd het belang van de cyberveiligheid van laadstations benadrukt, waarmee de stabiliteit van het stroomnet kan worden gewaarborgd. Nadat de Koning 's middags weer vertrok, ging het evenement voor de honderden overige gasten van start met presentaties over de specifieke tests, het testlab, slim laden, elektrificatie van transport en logistiek. De officiële opening werd afgesloten met een open huis en markt met elektrische voertuigen en laadinfrastructuur.

Het testen van elektrische bussen en trucks naar een hoger niveau getild

De nieuwe locatie van het Elaad Testlab maakt het mogelijk om naast personenauto's ook grotere en zwaardere elektrische voertuigen, zoals bussen en vrachtwagens, te testen. Zo is er apparatuur aanwezig om de stroom- en spanningskwaliteit te meten en zijn er laadstations beschikbaar om in korte tijd en met hoge vermogens te kunnen laden. Ook is het mogelijk om de gehele communicatieketen van voertuig, laadstation, backoffice en andere apparaten, waaronder zonnepanelen, te onderzoeken.

EVBox-laadstations worden aan verschillende soorten tests onderworpen

Zowel Nederlandse als internationale autofabrikanten, fabrikanten en exploitanten van laadstations, energiebedrijven, netbeheerders en onderwijsinstellingen kunnen gebruikmaken van de testfaciliteiten. Tijdens de officiële opening van de nieuwe locatie is uitleg gegeven over de zes verschillende tests die ElaadNL uitvoert. De EVBox BusinessLine, een laadstation voor zakelijke doeleinden, en de EVBox Elvi, een laadstation voor thuis, zullen ook worden getest. De tests worden als volgt gecategoriseerd:
  • Interoperabiliteit
  • Slim laden
  • Stroom- en spanningskwaliteit
  • Cyberveiligheid
  • Ketentest
  • Netbeheerderstest

"Wij zijn enorm enthousiast over initiatieven die bijdragen aan betere laadinfrastructuur en het versnellen van de energietransitie. Het doet ons goed te zien dat ElaadNL ervoor kiest om meer van onze laadstations te gaan testen in het nieuwe Testlab. Het is namelijk van groot belang dat onze laadoplossingen uitvoerig worden getest door onafhankelijke testcentra, wat verdere productontwikkeling en -innovatie stimuleert en tegelijkertijd bijdraagt aan de productkwaliteit", zegt Daniël Geerts, Regional Director Benelux bij EVBox.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Slecht (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over EVBox
EVBox Group is opgericht in 2010 en versnelt sindsdien de adoptie van elektrisch vervoer door het bieden van alles-in-één-laadoplossingen aan bedrijven en particulieren wereldwijd. EVBox Group maakt elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk met een uitgebreid aanbod aan commerciële laadstations en (ultra)snelladers van EVBox tot schaalbare, open source laadbeheersoftware van Everon.

Als dochteronderneming van ENGIE, loopt EVBox Group voorop in onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve laadtechnologieën in meerdere laboratoria en fabrieken door heel Europa en Noord-Amerika. Vanuit kantoren in onder andere Parijs, Chicago en Amsterdam, werkt EVBox Group voortdurend aan een schonere toekomst voor ons vervoer.
Meer over EVBox
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.