Descartes neemt XPS Technologies over

Versterking e-commerce verzendmogelijkheden op zijn Global Logistics Network

| Descartes | 2 min | 9 juni 2022 13:54
Copyright: Descartes
Descartes Systems Group, marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek, kondigt aan dat het XPS Technologies (XPS) heeft overgenomen. XPS is een vooraanstaande leverancier van e-commerce-oplossingen voor pakketverzending met meerdere vervoerders.

XPS biedt zijn cloudgebaseerde multi-carrier pakketverzendingsoplossingen rechtstreeks aan kleine, middelgrote en grote e-commerce-verladers. Het biedt ook een white-label verzendplatform aan logistieke dienstverleners. Het XPS-platform helpt klanten hun e-commerce-supply chain te stroomlijnen en transportkosten te verlagen door automatisch bestellingen te importeren, tarieven van vervoerders te vergelijken, verzendlabels af te drukken voor alle grote vervoerders en te volgen tot en met de uiteindelijke levering. Het XPS-platform is nog krachtiger dankzij integraties met vooraanstaande e-commerce-marktplaatsen, ERP-providers en supply chain-platforms.

“We blijven ons inzetten om de e-commerce-markt te bedienen en we zijn van mening dat schaal belangrijk is. De combinatie met XPS voegt expertise toe op het gebied van e-commerce, geavanceerde pakketverzendingstechnologie en een community van meer dan 10.000 klanten”, zegt Andrew Roszko, EVP Commercial Operations bij Descartes. "Veel van de kleine en middelgrote e-commerce-retailers van vandaag zullen de grote ondernemingen van morgen zijn. Onze geïntegreerde e-commerce verzend- en fulfilment-oplossingen zijn ontworpen om deze bedrijven door alle groeifasen te helpen."

"XPS vormt een aanvulling op onze aanzienlijke recente investeringen op het gebied van e-commerce fulfilment- en distributie", zegt Edward J. Ryan, CEO van Descartes. "We verwelkomen de XPS-klanten, -medewerkers en -partners in de Descartes-community en kijken er samen naar uit om de community te helpen bij het beheren van de volledige levenscyclus van binnenlandse en internationale e-commerce-zendingen."

XPS heeft zijn hoofdkantoor in Utah. Descartes neemt XPS over middels een vooruitbetaling van ongeveer 65 miljoen dollar, (cash), plus mogelijke prestatiegebaseerde vergoeding. Het maximaal te betalen bedrag onder de all-cash prestatiegebaseerde earn-out is 75 miljoen dollar, op basis van het behalen van op inkomsten gebaseerde doelen door XPS in elk van de eerste twee jaar na acquisitie. Earn-outs zullen naar verwachting worden betaald in de fiscale jaren 2024 en 2025.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Descartes
Descartes is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek.
Meer over Descartes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.