Access42 en Salt Security gaan een samenwerking aan

Samen API aanvallen elimineren

| Salt Security | 2 min | 9 juni 2022 16:06
Afbeelding: Access42 en Salt Security gaan een samenwerking aan | Copyright: Salt Security
Access42, een toonaangevende Nederlandse cybersecurity specialist, en Salt Security, marktleider op het gebied van API security, kondigen vandaag een samenwerking aan. Dankzij de samenwerking kan Access42 zijn securitydiensten verder uitbreiden en Salt Security zijn positie in de Benelux verder uitbouwen.

Acces42 komt vanwege haar offensieve diensten, zoals pentesting, veel in aanraking met Application Programming Interfaces (API’s). Hierdoor had het securitybedrijf behoefte aan een solide oplossing die real-time monitoring op alle API endpoints biedt. Salt Security levert een dergelijke oplossing, dankzij haar API Protection Platform, waarmee geautomatiseerde API detectie en remediation insights over de gehele lifecycle mogelijk wordt gemaakt. Hierdoor worden API’s versterkt, voor en na de release, en krijgen klanten de meest robuuste API attack preventie binnen de industrie.

Volgens Access42 is de beveiliging van API’s een belangrijk punt van zorg geworden omdat er de laatste jaren steeds meer entry points zijn bijgekomen, die vaak wijdverspreid in de netwerkarchitectuur en de Cloud zijn geïntegreerd. Hierdoor is het plaatsen van een firewall voor een server niet langer voldoende om alle entry points te beschermen. De reden dat API aanvallen lastiger te controleren zijn, is dat ze opereren op basis van een reeks gerelateerde events. Traditionele oplossingen bekijken events één voor één, waardoor ze vaak niet in staat zijn om alle API dreigingen te detecteren of te blokkeren. Daarentegen biedt het API Protection Platform van Salt Security automatisch inzicht in al het API verkeer, waardoor API aanvallen onmiddellijk geëlimineerd kunnen worden.

“Dankzij de samenwerking met Salt Security kunnen we de beveiliging van onze klanten naar een hoger niveau brengen en onze services verder uitbreiden,” aldus Ronald Kingma, founder en security specialist bij Access42. “Traditionele WAF gebaseerde oplossingen bieden geen tools om API dreigingen te onderscheiden van legitiem API verkeer. API's stellen van nature toepassingslogica en potentieel gevoelige gegevens, zoals persoonsgegevens, bloot en zijn daardoor in toenemende mate een doelwit voor aanvallers geworden. Het is dan ook niet voor niets dat Het Open Web Application Security Project (OWASP) een API Security top 10 heeft.”

“De samenwerking met Access42 is een belangrijke stap voor ons om verdere groei in de Benelux te realiseren. Het bedrijf heeft jaren aan kennis in huis en staat bekend in het leveren van hoogwaardige security services,” aldus Sunil Dutt, Channel Sales EMEA & APAC bij Salt Security. “API’s zijn de laatste jaren de zwakste schakel in IT-systemen geworden. Access42 weet dit als geen ander en is er zich van doordrongen dat het de juiste tools moet gebruiken om risico’s te minimaliseren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Salt Security
Salt Security beschermt de kern van elke moderne applicatie: de API’s. Hun API Protection Platform is de eerste gepatenteerde oplossing binnen de branche om te beschermen tegen de volgende generatie aan API-aanvallen, gebruikmakend van machine learning and AI om API’s automatisch en continu te detecteren en beschermen. De oplossing wordt in slechts enkele minuten geïmplementeerd en leert het gedetailleerde gedrag van API’s binnen een organisatie kennen. Het vereist geen configuratie of aanpassingen om API-aanvallers te lokaliseren en te blokkeren.
Meer over Salt Security
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.