Axis Communications introduceert eerste zelfgeproduceerde explosiebestendige camera

Een roestvrijstalen explosiebestendige PTZ-camera, die wereldwijd gecertificeerd is voor gebruik in gevaarlijke omgevingen

| Axis Communications | 2 min | 10 juni 2022 18:38
Afbeelding: De AXIS XPQ1785 Explosion-Protected PTZ Camera | Copyright: Axis Communications
Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkvideo, brengt zijn eerste zelfgeproduceerde explosiebestendige camera, de AXIS XPQ1785 Explosion-Protected PTZ Camera, op de markt.

De AXIS XPQ1785 is een roestvrijstalen explosiebestendige PTZ-camera (316L), die wereldwijd gecertificeerd is voor gebruik in gevaarlijke omgevingen. Met de rook- en branddetectie-analytics controleert de camera potentieel brandbare omgevingen op tekenen van rook of brand om het personeel te beschermen en risico's te beperken. De camera bevat functies, zoals een Zipstream en Lightfinder en is bestand tegen temperaturen tussen -60°C en 60°C.

Productieprocessen beschermen op afstand

De AXIS XPQ1785 helpt productieprocessen op afstand te beschermen, zodat personeel alleen beperkt toegankelijke en potentieel explosieve omgevingen hoeft te betreden wanneer dat noodzakelijk is. Daarnaast werkt de camera op 100-240 V netstroom, waardoor geen externe voeding nodig is. De camera is eenvoudig te installeren door RJ45- en SPF-poorten.

Geavanceerde functionaliteiten voor explosiebeveiliging

“De meeste mensen weten dat explosiebestendige camera's al enkele jaren tot het productportfolio van Axis behoren, maar de introductie van onze eerste intern geproduceerde explosiebestendige camera biedt grote voordelen. We kunnen nu het ontwerp van elk aspect van de camera optimaliseren, van de ARTPEC-chip tot de behuizing. Klanten kunnen erop vertrouwen dat ze over alle geavanceerde functionaliteiten van Axis-camera's beschikken, gekoppeld aan de voordelen van explosiebeveiliging”, aldus Jesper Olavi, Global Product Manager en verantwoordelijke voor explosiebestendige camera's bij Axis Communications.

“Controle over het ontwerp van de behuizing is cruciaal, omdat we het ontwerp af kunnen stemmen op de camera in plaats van andersom. Dit biedt de zekerheid dat de behuizing nooit een beperking zal vormen voor de mogelijkheden van een Axis-camera, zoals het gezichtsveld, het brede bedrijfstemperatuurbereik en de connectiviteitsopties. Verder zorgen de wereldwijde certificeringen en individuele onderdeelnummers voor eenvoud, wat leidt tot korte doorlooptijden, wereldwijde beschikbaarheid en een implementatieflexibiliteit die klanten met meerdere locaties zeker op prijs zullen stellen.”

“Door explosiebestendige camera's intern te produceren, kunnen we prestaties en kwaliteit garanderen op elk niveau, zoals het integreren van cybersecurity in de hele supply chain. We hebben de complete controle over het volledige proces, dat steunt op bijna veertig jaar productie-ervaring.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Axis Communications
Axis maakt een slimmere en veiligere wereld mogelijk, door netwerkoplossingen te ontwikkelen die inzicht bieden in het verbeteren van de veiligheid en nieuwe manieren van zakendoen. Als technologieleider in netwerkvideo biedt Axis producten en diensten voor videobewaking en beeldanalyse, toegangscontrole en audiosystemen.
Meer over Axis Communications
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.