32% van de Nederlandse werknemers overweegt werkgever te verlaten vanwege ontoereikende samenwerkingstools

Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers (61%) claimt dat slechte samenwerking ten minste 3-5 uur aan productiviteit per week kost

| Corel | 2 min | 12 juni 2022 16:18
Copyright: Corel
Corel Corporation, de toonaangevende leverancier van professionele creatieve en productiviteitstools, kondigt vandaag de resultaten aan van hun eerste onderzoek over samenwerking. Uit het onderzoek blijkt dat 32% van de werknemers hun werkgever hebben verlaten of dit overwegen te doen vanwege een slechte ervaring op het gebied van samenwerking. Daarnaast claimt maar liefst 61% van de respondenten dat slechte samenwerking hen ten minste 3 tot 5 uur per week aan productiviteit, 22% zegt zelfs tot wel 6 uur per week te verspillen.

“De manier waarop we samenwerken en de tools die we hiervoor gebruiken, zijn momenteel een belangrijk thema binnen het bedrijfsleven,” aldus Scott Day, Chief People Officer bij Corel. “Vóór de pandemie beseften we gewoon niet hoe gemakkelijk het was om samen te werken. Met de overstap naar nieuwe hybride werkmodellen, zien we duidelijk barstjes in de manier waarop we samenwerken. Het is daarom nu aan het bedrijfsleven om actief op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingsmodellen die aansluiten op de manier waarop werknemers willen werken.”

Het onderzoek, waarbij 2027 kantoorwerkers uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de VS, Duitsland, Italië en Australië werden ondervraagd, kwam tot de conclusie dat werknemers de schuld voor de slechte samenwerking binnen hun organisatie bij de leiding leggen. Maar liefst 72% van de Nederlandse werknemers beweert dat de leiding van hun bedrijf veel meer zou kunnen doen om samenwerking te stimuleren binnen de organisatie. Daarnaast beweert 18% dat hun organisatie niet heeft geïnvesteerd in de juiste samenwerkingstools.

De Nederlandse respondenten gaven de volgende antwoorden toen er werd gevraagd tegen welke problemen ze aanlopen met hun huidige samenwerkingstools:
  • 63% is van mening dat een goede samenwerking de productiviteit van werknemers kan verbeteren en tijd bespaard;
  • 57% is van mening dat betere samenwerking innovatie, creativiteit en betrokkenheid verbeterd;
  • 53% is van mening dat betere samenwerking zorgt voor meer zakelijke mogelijkheden;
  • Meer dan de helft is van mening dat een betere samenwerking een positieve invloed heeft op het moreel van medewerkers (51%)
Scott Day, Chief People Officer bij Corel: “De resultaten van het onderzoek geven niet zo’n positief beeld van leidinggevenden. We bevinden ons in een nieuwe fase van het werken. Medewerkers verwachten dat het ‘gewoon’ mogelijk is om hybride te werken. Hierdoor het niet langer een behoefte die onder medewerkers bestaat, maar het nieuwe normaal. Leidinggevenden zullen deze veranderingen moeten omarmen en gerichte inspanningen moeten doen om een werkomgeving te creëren waarin werknemers gemakkelijk kunnen samenwerken. Een belangrijk onderdeel daarvan is investeren in de juiste tools. Als bedrijven dit niet doen, zullen ze grote moeite ondervinden om het beste talent aan te trekken en te behouden, waardoor ze een achterstand oplopen ten opzichte van de concurrentie.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Marktplaats item
In aanvulling op dit artikel is het onderstaande item tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.
Over Corel
Met Corel-producten kunnen miljoenen verbonden kenniswerkers over de hele wereld sneller goed werk leveren. We bieden enkele van de bekendste softwaremerken in de branche aan om individuele personen en teams in staat te stellen te creëren, samen te werken en indrukwekkende resultaten te behalen. We hebben succes door onze niet-aflatende inzet om een breed portfolio van innovatieve toepassingen te bieden (onder meer CorelDRAW®, ClearSlide®, MindManager®, Parallels® en WinZip®) die gebruikers inspiratie geven en ze helpen hun doelen te bereiken.
Meer over Corel
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.