Cyberaanvallen op industriële middelen kosten bedrijven miljoenen

Onderzoek Trend Micro onthult de impact van cyberdreigingen voor ICS/OT-omgevingen

| Trend Micro | 3 min | 12 juni 2022 16:57
Afbeelding: Aanbod getroffen door cyberaanvallen | Copyright: Trend Micro
Trend Micro, leider in cybersecurity, maakt de bevindingen van het onderzoek[1] The State of Industrial Cybersecurity bekend. Uit de resultaten blijkt dat 89% van de elektriciteits-, olie-, gas- en productiebedrijven de afgelopen 12 maanden te maken heeft gehad met cyberaanvallen die van invloed waren op de productie en energievoorziening.

“Industriële locaties over de hele wereld digitaliseren om duurzame groei te stimuleren. Dit heeft echter een stortvloed aan dreigingen met zich meegebracht waartegen ze slecht zijn opgewassen, met grote financiële- en reputatieschade tot gevolg”, zegt William Malik, Vice President of infrastructure strategies bij Trend Micro. “Voor effectief beheer van deze zwaar genetwerkte IT- en OT-omgevingen is een ervaren partner nodig die over een vooruitziende blik en de brede mogelijkheden beschikt die nodig zijn om de beste bescherming in beide omgevingen te bieden.”

De bevindingen komen een jaar na de Colonial Pipeline ransomware-aanval, die OT-systemen van de leverancier meerdere dagen offline dwong. Dit leidde tot grote brandstoftekorten aan en langs de Amerikaanse oostkust. Het is nog steeds de grootste aanval op kritieke infrastructuur in zijn soort.

Ongeveer de helft van de organisaties in de industriële sector die getroffen zijn door aanvallen op hun kritieke infrastructuur, heeft inspanningen geleverd om de cyberbeveiligingsinfrastructuur te verbeteren. Men beschikt echter niet altijd over voldoende middelen of kennis om zich tegen toekomstige dreigingen te verdedigen.

Van de organisaties die te maken kregen met een storing van hun operationele technologie en industriële controlesystemen (OT/ICS), bedraagt de gemiddelde financiële schade ongeveer 2,8 miljoen dollar per incident. De olie- en gasindustrie worden het zwaarst getroffen.

72% van de respondenten gaf toe dat ze gedurende het jaar ten minste zes keer te maken hebben gehad met een storing van hun ICS/OT-omgevingen. Uit het onderzoek bleek verder dat:
  • 40% van de respondenten de initiële aanval niet kon blokkeren.
  • 48% van degenen die zeggen dat er enkele verstoringen zijn geweest, niet altijd verbeteringen doorvoeren om toekomstige cyberrisico's tot een minimum te beperken.
  • Toekomstige investeringen in cloudsystemen (28%) en private 5G-implementaties (26%) de top twee drijfveren voor cyberbeveiliging onder de respondenten waren.
  • De OT-beveiligingsfunctie gemiddeld gezien minder volwassen lijkt te zijn dan de IT-beveiligingsfunctie.
De toevoeging van cloud, edge en 5G in de gemengde IT- en OT-omgevingen heeft industriële werkzaamheden en systemen snel getransformeerd. Organisaties moeten de curve voor blijven en beveiligingsmaatregelen nemen om hun bedrijfsmiddelen te beschermen. Het verbeteren van de zichtbaarheid van risico's en dreigingen is een eerste stap naar een veilige cloud en privénetwerk voor de industrie.

Het uniforme beveiligingsplatform van Trend Micro biedt gestroomlijnde detectie en respons, aanpasbaar aan ICS en 5G. Organisaties worden - in de complexe industriële omgeving waarin verschillende technologieën en toepassingen zijn geïntegreerd - zo uitgerust met een toepassing om de bedrijfsvoering te ondersteunen.

Download hier het volledige State of Industrial Cybersecurity rapport.
  1. Trend Micro heeft 900 ICS-cyberbeveiligingsleiders in Duitsland en de VS ondervraagd om zijn nieuwe studie samen te stellen. In Japan zijn de productie-, olie-, gas- en elektriciteitssectoren ondervraagd.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Marktplaats item
In aanvulling op dit artikel is het onderstaande item tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.
Over Trend Micro
Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity-oplossingen, zet zich in voor een wereld waarin we digitale informatie veilig kunnen uitwisselen – zowel vandaag als in de toekomst. Door slimme toepassing van onze XGen security-strategie, leveren wij onze innovatieve oplossingen aan consumenten, bedrijven en overheden: connected security voor hun datacenters, cloud-omgevingen, netwerken en endpoints. Onze connected threat defense maakt het eenvoudig om threat intelligence te delen. Ook biedt het centraal inzicht en onderzoek om organisaties zo veerkrachtig mogelijk te maken.
Meer over Trend Micro
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.