Corel neemt Awingu over om haar aanbod van virtuele workspace oplossingen te versnellen

Awingu sluit zich aan bij Parallels Remote Application Server (RAS), zodat klanten overal veilig kunnen werken, ongeacht het apparaat of besturingssysteem

| Corel | 3 min | 13 juni 2022 17:38
Copyright: Corel
Corel, een leider in professionele oplossingen voor creativiteit en productiviteit, kondigt vandaag aan dat het Awingu heeft overgenomen voor een niet openbaar gemaakt bedrag. De leverancier in ‘Unified Workspaces’, wordt onderdeel van het Parallels portfolio. De combinatie tussen Awingu en het Parallels Remote Application Server (RAS) platform geeft eindgebruikers de extra flexibiliteit en vrijheid die ze nodig hebben om altijd en overal veilig te werken, ongeacht het apparaat of besturingssysteem. Parallels, onderdeel van de Corel groep, is een alles-in-één oplossing voor Virtual Desktop Infrastructure (VDI). Het platform levert toegang op afstand tot virtuele applicaties en desktops via on-premise, hybride- of op Cloud gebaseerde omgevingen.

Awingu, ideaal voor zowel middelgrote als grote ondernemingen, biedt organisaties een veilige manier om BYOD (Bring Your Own Device) of remote werken mogelijk te maken via een gebruiksvriendelijke en veilige ‘Unified Workspace’. Door deze acquisitie wordt het Parallels RAS platform een totaaloplossing waarmee klanten eenvoudig toegang krijgen tot zowel legacy als in de Cloud gehoste applicaties en bestanden. IT-teams hoeven zich hierdoor geen zorgen meer te maken over data security en complexe infrastructuren.

"De toekomst van werk is nu en we zitten er al middenin. Door de pandemie hebben organisaties in versneld tempo hun infrastructuren voor remote- en hybride werken moeten opzetten en aanpassen. Organisaties proberen hun werknemers nu te voorzien van flexibele werkplekken en willen tegelijkertijd een veilige en efficiënte toegang waarborgen,” zegt Prashant Ketkar, Chief Technology en Product Officer bij Corel. "We willen organisaties helpen deze veranderingen op de werkplek in goede banen te leiden. Dankzij de aanwinst van Awingu kunnen we de experience voor elke stakeholder die met onze producten werkt verbeteren."

Awingu zal zijn huidige klanten een veilige werkplek blijven bieden zoals ze gewend zijn. Daarnaast zal de integratie met Awingu worden uitgebreid om innovatie te versnellen en een uniforme oplossing te bieden voor zowel legacy als in de Cloud gehoste applicaties. Op deze manier krijgen klanten een divers aanbod van oplossingen, ongeacht welke on-premise assets, hybride architecturen of Cloud ze gebruiken.

"Wij kijken ernaar uit om onderdeel te zijn van Corel. Beide bedrijven stellen de klant voorop en zetten zich in om probleemloze, veilige en effectieve werkplekken te bieden, ongeacht waar de werknemers zich bevinden,” zegt Walter van Uytven, CEO van Awingu. "Samen met Parallels RAS kunnen we onze klanten meer mogelijkheden en een groter aanbod bieden."

Het Awingu team, inclusief CEO Walter van Uytven, zal Corel versterken met hun strategische en technische expertise om de productcyclus te versnellen. In tegenstelling tot de meeste oplossingen in de markt, vereist Awingu geen agents of software die geïnstalleerd moet worden op de toestellen van de eindgebruiker. Awingu draait volledig in de browser waar het alle bedrijfsbestanden en applicaties, inclusief SaaS en 'legacy' Windows of Linux applicaties, samenvoegt in één online werkruimte met slechts één login. De mogelijkheid om verkeer te aggregeren biedt een controlemechanisme om acties in werkruimten op afstand te beveiligen. Hierdoor kunnen beheerders eenvoudig een zero trust security oplossing op de edge implementeren. Dankzij het gebruiksgemak en de vereenvoudigde implementatie kunnen klanten binnen enkele uren aan de slag en kunnen IT-afdelingen van elke omvang veilige werkplekken op afstand inrichten voor hun eindgebruikers.

Awingu is opgericht in 2011 en het hoofdkantoor bevindt zich in Gent. Awingu is door Gartner benoemd tot 'Cool Vendor in unified workspaces'. Awingu is verkrijgbaar in meer dan 20 landen en werkt samen met organisaties zoals Microsoft, Blackberry en Barracuda. Klanten van Awingu zijn onder andere de haven van Antwerpen, Peloton, de UDLAP-universiteit en ConvergeOne. Corel is onderdeel van investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR). Awingu werd voorheen ondersteund door Pamica NV, een investeringsmaatschappij van Michel Akkermans, de voormalige Executive Chairman van Awingu.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Corel
Met Corel-producten kunnen miljoenen verbonden kenniswerkers over de hele wereld sneller goed werk leveren. We bieden enkele van de bekendste softwaremerken in de branche aan om individuele personen en teams in staat te stellen te creëren, samen te werken en indrukwekkende resultaten te behalen. We hebben succes door onze niet-aflatende inzet om een breed portfolio van innovatieve toepassingen te bieden (onder meer CorelDRAW®, ClearSlide®, MindManager®, Parallels® en WinZip®) die gebruikers inspiratie geven en ze helpen hun doelen te bereiken.
Meer over Corel
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.