Catenda intensiveert marktontwikkeling in Nederland met Richard van Ammerzoden als sales director

Van Ammerzoden verwacht dat Catenda de komende jaren succesvol blijft doorgroeien

| Catenda | 2 min | 14 juni 2022 11:26
Afbeelding: Richard van Ammerzoden, sales director Nederland & Vlaanderen bij Catenda | Copyright: Catenda
Catenda, leverancier van de Bimsync-software, heeft Richard van Ammerzoden aangesteld als sales director voor Nederland en Vlaanderen. Daarmee intensiveert het bedrijf de marktontwikkeling in de Nederlandstalige regio. Van Ammerzoden heeft ruim 30 jaar verkoopervaring opgedaan bij internationale bedrijven die BIM-software leveren. Ik begon in 1989 al met het verkopen van de eerste BIM-oplossingen in de AEC-markt". Van Ammerzoden verwacht dat Catenda de komende jaren succesvol blijft doorgroeien en in meer landen kantoren gaat openen. Deze groei komt zowel uit de bouwsector als uit de infrastructuurmarkt.

De samenwerking tussen Catenda en Van Ammerzoden is al in 2015 ontstaan, bij de aanstelling van Brink als officiële Catenda-reseller in Nederland. Hij heeft daar 16 jaar gewerkt als senior accountmanager en sales manager. Als sales director Nederland van Catenda wordt hij het eerste aanspreekpunt van Brink, omdat de beide bedrijven hun samenwerking continueren.

In 2015 is Bimsync voor het eerst in Nederland verkocht. “Er was een toenemende behoefte aan een platform dat klanten helpt hun 3D-modellen op een eenvoudige wijze te delen en issues op te lossen”, licht Van Ammerzoden toe. “In die tijd werden er echter ook nog veel 2D-systemen gebruikt”.

In de periode dat Catenda naar Nederland kwam waren 3D-software en EDM-systemen nog verschillende producten in de markt. Daarna is de vraag naar een ‘common data environment’ (CDE) sterk toegenomen, waarmee zowel 3D-modellen, EDM als issuemanagement worden ondersteund. “Open standaarden zijn tegenwoordig van cruciaal belang voor de samenwerking in de AEC-markt”, vervolgt Van Ammerzoden. “IFC en BCF zijn inmiddels de norm voor het samenwerken in projecten, in steeds meer landen.”

Catenda heeft een uniek aanbod. De CDE van dit bedrijf, genaamd Bimsync, is een gebruiksvriendelijk BIM-samenwerkingsplatform gebaseerd op open standaarden”, resumeert Van Ammerzoden. “Als aanvulling daarop biedt Catenda haar klanten de mogelijkheid om bestaande processen via API’s te integreren met Bimsync. Dat is een belangrijke toegevoegde waarde in vergelijking met alternatieve oplossingen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Catenda
Over Catenda
Catenda AS is in 2009 opgericht als een spin-off van SINTEF Building and Infrastructure. De kernwaarden van het bedrijf zijn openheid en kwaliteit en het eigen personeel bezit de meerderheid van de aandelen. Catenda ontwikkelt en levert Bimsync®, een cloud-gebaseerd samenwerkingsplatform. Catenda heeft een sterke nationale en internationale marktpositie, en neemt een centrale plaats in binnen de ontwikkelingsorganisaties voor zowel de IFC, BCF als bSDD standaarden onder buildingSMART. Het bedrijf is een multinationaal lid van buildingSMART.
Meer over Catenda
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.