Altair versterkt Additive Manufacturing aanbod met acquisitie Gen3D

Generatieve ontwerptool van Gen3D stelt engineers in staat om snel complexe ontwerpen te maken

| Altair | 2 min | 15 juni 2022 8:57
Afbeelding: Gen3D Sulis screenshot | Copyright: Altair
Altair heeft Gen3D overgenomen, een startup van de Britse Universiteit van Bath. Gen3D is een pionier in de toepassing van de impliciete geometriemethode voor het beschrijven van complexe geometrieën zoals ‘lattice structures’ voor Additive Manufacturing (AM).

Nieuwe generatie modelleertechnieken

Gen3D's technologie benut nieuwe generatie impliciete modelleertechnieken om snel complexe geometrieën te creëren die niet gebaseerd zijn op traditionele ‘boundary representation’ (BREP) solid-model benaderingen. Dit maakt het mogelijk om eenvoudiger componenten te ontwerpen door de functionele vereisten voor een onderdeel te specificeren (belastingen, bevestigingsgaten, vrije zones, kanalen voor vloeistofstroming, etc.). Tevens filtert deze technologie automatisch de componentgeometrieën die later mogelijk productieproblemen kunnen veroorzaken.

Generatieve ontwerptool

De generatieve ontwerptool van Gen3D stelt engineers in staat om snel complexe ontwerpen te maken en tegelijkertijd het risico op printfouten te minimaliseren. Deze software wordt nu al gebruikt door ontwerpers voor toepassingen als energie-absorptie, warmte-overdracht, filtratie, en andere, in de lucht-en ruimtevaart, automotive, productie, medische sector en energiemarkt.

Gen3D's technologie wordt geïntegreerd in Altair Inspire, de intuïtieve en krachtige software die simulatiegestuurd ontwerpen mogelijk maakt tijdens de hele productontwikkelingscyclus, vanaf concept tot en met de productie. Als Altair Inspire al vroeg in het ontwerpproces wordt gebruikt, maakt deze software het mogelijk om ontwerpen te creëren die geoptimaliseerd zijn naar zowel de prestaties als produceerbaarheid. Dat stelt de gebruikers ervan in staat om betere producten te verkennen, te ontwikkelen en te produceren, binnen één intuïtieve ontwikkelomgeving.

"Behalve krachtige technologie die organisaties helpt te navigeren door de ontwerpuitdagingen voor additive manufacturing, voegt het Gen3D-team diepgaande marktkennis en ervaring toe in geavanceerde additieve technieken zoals generatief ontwerpen, topologie-optimalisatie en het genereren van lattice-structuren", zegt James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Altair
Altair is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, dat software en cloudservices levert voor productontwikkeling, high performance computing (HPC) en data-analytics. Het bedrijf stelt organisaties in verschillende marktsegmenten in staat om effectiever te concurreren door een duurzamere toekomst te creëren.
Meer over Altair
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.