Samenwerking MobileIron en Teamwire voor veilige mobiele communicatie bij enterprise-, publieke- en zorgorganisaties

MobileIron en Teamwire integreren best-of-breed technologieën om een robuuste oplossing te bieden voor veilige zakelijke communicatie

| MobileIron | 2 min | 9 april 2020 14:43
Copyright: MobileIron
MobileIron, het bedrijf dat als eerste een zakelijk mobile-centric, zero trustplatform ontwikkelde, heeft aangekondigd samen te gaan werken met Teamwire om organisaties te helpen snel en eenvoudig een basis te bieden voor veilige communicatie. MobileIron en Teamwire hebben hun best-of-breed technologieën samengevoegd om beveiligde, versleutelde bedrijfscommunicatie mogelijk te maken via een intuïtieve berichtenapp. Werknemers kunnen daardoor samenwerken via ieder mobiel apparaat, desktop of netwerk zonder dat hun productiviteit vermindert - ongeacht of hun digitale werkplek thuis is of zich op locatie bevindt.

Veel werknemers en hulpverleners maken gebruik van onbeschermde persoonlijke devices en chatapplicaties om te communiceren met collega’s. Hoewel mobiele berichtenapps eenvoudig in gebruik en efficiënt zijn, ontbreekt het vaak aan adequate beveiliging - helemaal wanneer gebruikers werkzaam zijn in sectoren die een strenge regulering kennen, zoals bijvoorbeeld de zorg, de overheid en de financiële dienstverlening. Hierdoor kunnen gevoelige data, zoals persoonlijke medische data of vertrouwelijke bedrijfsinformatie, onderschept worden door hackers.

“We zijn verheugd samen te werken met Teamwire om organisaties te helpen snel, eenvoudig en veilig zakelijke communicatie mogelijk te maken binnen hun gehele mobiele infrastructuur,” zegt Ahmed Shah, vice president of business development bij MobileIron. “Of werknemers nou thuiswerken tijdens deze coronavirus-crisis of in de frontlinie staan in de zorg: veilige en betrouwbare communicatie is cruciaal. Met onze gezamenlijke oplossing zorgen we ervoor dat interne berichtenapps veilig worden geïmplementeerd en beheerd, zodat werknemers hun productiviteit kunnen verhogen en de teamcommunicatie wordt verbeterd.”

Met de geïntegreerde oplossing van MobileIron en Teamwire kunnen organisaties krachtige en zeer intuïtieve berichtenapps implementeren die tegemoet komen aan de behoefte van werknemers om informatie te delen en met elkaar in contact te blijven, en die voldoen aan de security-vereisten van de enterprise. De oplossing ondersteunt organisaties bij het voldoen aan compliance-vereisten doordat alleen devices die voldoen aan de gestelde veiligheidseisen van de organisatie toegang hebben tot zakelijke berichten. Ook is het mogelijk om op afstand apps en data te wissen wanneer een apparaat kwijtraakt of niet meer wordt gebruikt om datalekken en dataverlies te voorkomen.

“Wij delen de toewijding van MobileIron om klanten te helpen productief en veilig te werken, vooral tijdens een pandemie zoals COVID-19,” zegt Tobias Stepan, CEO van Teamwire. “Onze veilige berichtenoplossing helpt enterprises, overheden en zorgorganisaties om samenwerkingen binnen teams eenvoudiger te maken, workflows te automatiseren en de communicatie te verbeteren, terwijl de gegevens ondertussen beschermd blijven en security op enterprise-niveau wordt geleverd.”

Wil je meer weten over deze geïntegreerde oplossing van MobileIron en Teamwire? Meld je dan aan voor de webinar.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over MobileIron
MobileIron (NASDAQ:MOBL) herdefinieert enterprise security met het eerste zakelijke mobile-centric, zero trustplatform, gebouwd op het fundament van unified endpoint management (UEM) zodat toegang beveiligd is en gegevens beschermd zijn binnen enterprise-organisaties zonder perimeters. Zero trust gaat ervanuit dat slechte elementen zich binnen in het netwerk bevinden en een veilige toegang alleen kan worden verzekerd door een “never trust, always verify”-aanpak. MobileIron gaat verder dan identiteitsbeheer en gateway-aanpak door een uitgebreid aantal kenmerken te verifiëren voordat er toegang wordt verleend. Een mobile-centric, zero trustaanpak valideert het device, staaft gebruikerscontext, controleert applicatie-autorisatie, verifieert het netwerk, en detecteert dreigingen en lost deze op voordat een device of gebruiker veilige toegang wordt verleend.

Het securityplatform van MobileIron bouwt voort op de prijswinnende en toonaangevende unified endpoint management (UEM)-mogelijkheden en voegt daar zero trust-technologieën aan toe, waaronder zero sign-on (ZSO), multi-factor authentication (MFA) en mobile threat defense (MTD). Klanten, waaronder ’s werelds grootste financiële instellingen, inlichtingendiensten en andere organisaties die moeten voldoen aan strenge regelgeving, hebben gekozen voor MobileIron om een naadloze en veilige gebruikerservaring mogelijk te maken door alleen geautoriseerde gebruikers, devices, apps en diensten toegang te geven tot zakelijke bronbestanden.
Meer over MobileIron
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.