Onfido zet zijn wereldwijde groei voort met een recordgroei in Europa en een samenwerking met WebID

De sterke groei van de omzet is te danken aan de toenemende digitalisering van diensten

| Onfido | 4 min | 15 juni 2022 11:42
Gewaardeerd
Afbeelding: Onfido Studio screenshot | Copyright: Onfido
  • Omzetgroei van 130% in Midden-Europa, jaar-op-jaar groei van 175% in Nederland en 250% in Duitsland;
  • Onfido en WebID gaan samenwerken om live videoverificatie mogelijk te maken voor klanten van Onfido;
  • Real Identity Platform verbetert de nauwkeurigheid bij fraude met 54%.
Onfido, een wereldwijde provider van identiteitsverificatie en authenticatie, kondigt vandaag een recordjaar aan met een omzetgroei van 130% in Midden-Europa en met een jaar-op-jaar groei van 175% in Nederland en 250% in Duitsland. Tot de nieuwe klanten behoren de Oostenrijkse Bitcoin-broker Coinfinity en de Nederlandse start-up Mobility as a Service Gaiyo. Bovendien werden het afgelopen jaar contracten verlengd met mobiliteitsprovider FREE NOW en het Zwitserse crypto-activabeheerbedrijf Swissborg.

Toenemende vraag naar internationale identiteitsverificatie

De sterke groei van de omzet van Onfido in Europa is te danken aan de toenemende digitalisering van diensten. Volgens het bedrijf was met name een toename te zien in sectoren waar een naadloos onboardingstraject van cruciaal belang is voor klantwerving. Denk hierbij aan de financiële sector, de transport- en mobiliteitssector en de telecommunicatiesector.

Dankzij de bekroonde technologie van Onfido kunnen bedrijven identiteitsverificatie automatiseren via een eenvoudige en gebruiksvriendelijke online experience die hen helpt te voldoen aan de regelgeving, waaronder KYC (Know Your Customer) en AML (Anti-Money Laundering). Onfido kan controles uitvoeren in 195 landen en meer dan 2.500 documenttypes controleren. Op deze manier groeit de software met organisaties mee als klanten internationaal uitbreiden.

Een samenwerkingsverband met WebID

Daarnaast kondigt Onfido vandaag ook een exclusief samenwerkingsverband aan met WebID, een pionier en leider op het gebied van online identificatie en digitale ondertekeningsprocessen in de DACH-regio. Onfido en WebID bieden een nieuwe benadering van identiteitsverificatie om banken, financiële instellingen en andere organisaties te laten voldoen aan de BaFin-regelgeving, waardoor klantonboarding compliant, veilig en gebruiksvriendelijk wordt.

WebID en Onfido gaan samenwerken om live videoverificatie mogelijk te maken voor klanten van Onfido via Onfido's API. Voor klanten wordt het beheer en de sourcing van meerdere leveranciers van identiteitsverificatie minder complex gemaakt, zodat ze kunnen voldoen aan de lokale compliance-verplichtingen en in staat zijn frauderisico's te beperken in een steeds grotere internationale markt.

Oliver Krebs, SVP, EMEA, Onfido, zegt over de samenwerking het volgende: "Onze samenwerking met WebID heeft als doel een totaaloplossing te bieden voor compliant, volledig geautomatiseerde identiteitsverificatie. Het zal niet langer nodig zijn om diensten van verschillende leveranciers en API's over te zetten of te combineren om een naadloos onboardingsproces voor klanten te creëren."

Frank S. Jorga, oprichter en Co-CEO van WebID, voegt toe: "In de loop der jaren heeft WebID een toonaangevende reeks online verificatieproducten ontwikkeld, variërend van volledig geautomatiseerde identificatieoplossingen tot video-identificatie. De samenwerking met Onfido brengt de sterke punten van beide bedrijven samen en is WebID's volgende stap om een wereldwijd merk te worden."

Lancering van het Real Identity Platform

Onfido kondigde onlangs de uitbreiding aan van zijn Real Identity Platform, aangezien dit geleidelijk de oude identiteitsverificatiemethoden op de markt aan het vervangen is. Het Onfido Real Identity Platform stelt organisaties in staat om meerdere workflows te ontwikkelen die zijn geoptimaliseerd voor verschillende marktomstandigheden, regio's en risicotolerantie. Het platform levert tevens het laagste fraudepercentage en de hoogste eindgebruiker conversie op, zonder dat er hoeft te worden geïnvesteerd in extra klantenondersteuning.

Het Real Identity Platform kent vier nieuwe producten:
  • Onfido Verification Suite, een samengestelde bibliotheek van identiteitsverificatiediensten, waaronder bekroonde documentverificatie en biometrische oplossingen, betrouwbare gegevensbronnen en innovatieve anti-fraudemaatregelen.
  • Onfido Studio, een krachtige identiteitsorkestratie functionaliteit die organisaties in staat stelt om meerdere identiteitsverificatie stromen te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van de complete verificatietool en no-code workflows.
  • Smart Capture, een flexibele, eenvoudig te integreren Software Development Kit (SDK) met een first-time pass rate van meer dan 90%, met NFC verificatie, toegankelijkheidsfuncties en intelligente feedback voor de eindgebruiker om bijvoorbeeld onscherpe of bijgesneden afbeeldingen te corrigeren.
  • Onfido Atlas™, een ultramoderne beslissingstool op basis van Artificial Intelligence (AI) die het hele platform ondersteunt en volledig geautomatiseerde identiteitsverificatie en authenticatie biedt op wereldwijde schaal. De tool kan 95% van de controles voltooien in minder dan 10 seconden en heeft een betrouwbaarheidspercentage van 90%. Tevens zijn de ingebouwde anti-bias mogelijkheden ongeëvenaard in de industriewereld.
"Met multidimensionale identiteits-verificatiesignalen kunnen organisaties nu een meer holistisch beeld krijgen van hun klanten en sneller en beter geïnformeerde beslissingen nemen over welke producten of diensten ze moeten aanbieden en wanneer ze dat moeten doen,” zegt Alex Valle, Chief Product Officer van Onfido. "Door dit te combineren met de eenvoudig de integreren identiteitsverificatie via drag-and-drop workflows, kunnen organisaties de perfecte gebruikerservaring creëren zonder in te leveren op fraudebescherming, allemaal via een enkele API en optimale SDK."

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Onfido
Onfido zet de nieuwe identiteitsnorm voor digitale toegang. Het bedrijf bewijst digitaal de echte identiteit van een gebruiker met behulp van Artificial Intelligence (AI), door een ID-foto te verifiëren en deze te vergelijken met de gezichtsbiometrie van de persoon. Dit betekent dat bedrijven hun gebruikers kunnen verifiëren zonder in te boeten op ervaring, conversie, privacy of veiligheid. Onfido wordt erkend als wereldleider op het gebied van AI voor identiteitsverificatie en authenticatie.
Meer over Onfido
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.