88 procent van de developers vindt dat in elke applicatie een kwetsbaarheid verborgen zit

39% is van mening dat developers te weinig aandacht hebben voor security

| JDriven | 2 min | 15 juni 2022 12:23
Copyright: JDriven
Maar liefst 88 procent van de developers vindt dat in elke applicatie wel een kwetsbaarheid verborgen zit. Dat blijkt uit de Software Development Community Survey, een onderzoek van JDriven en JCore onder 295 software developers. Een ruime meerderheid (54%) is van mening dat developers te weinig aandacht hebben voor security. Een opvallend hoog aantal, dat aantoont dat security binnen het developer-domein meer aandacht verdient.

Verantwoordelijkheid nemen

Dat de meerderheid van de developers vindt dat er te weinig aandacht is voor security onder developers wil niet zeggen dat ze geen verantwoordelijkheid voelen. Een ruime meerderheid is het eens met de stelling dat developers zich verantwoordelijk voelen voor de security van applicaties. Toch denkt bijna vier op de tien (39%) developers dat developers zich (helemaal) niet verantwoordelijk voelen voor security. Een opvallende statistiek, gezien de recente kwetsbaarheden in applicaties, zoals Log4J en Spring.

Erik Pronk, managing partner bij JDriven: “Het feit dat bijna 9 van de 10 developers aangeeft dat in elke applicatie wel een kwetsbaarheid verborgen zit, wil nog niet zeggen dat ze ook op de hoogte zijn van de risico’s. Slechts 39% procent is het eens met de stelling dat developers te weinig aandacht hebben voor security. Dit is zorgelijk, omdat juist deze groep al vroeg in het ontwikkelproces maatregelen kan nemen die later ellende voorkomen, maar dat niet doen. Dat kan, bijvoorbeeld, door al eerder in het development-proces security-tooling in te zetten, zoals tooling om de broncode en applicatie-afhankelijkheden op kwetsbaarheden te scannen. Het onderzoek toont aan dat de shift left-beweging voor cybersecurity nog in de kinderschoenen staat, maar het is belangrijk dat developers zich meer gaan bemoeien met security in hun code.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over JDriven
JDriven realiseert innovatieve Java- en open source-oplossingen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. JDriven professionals werken aan uitdagende projecten voor de top organisaties in Nederland, (semi-)overheden en startups. JDriven professionals adviseren, geven leiding en trainingen op basis van kennis van Java, omliggende technologieën, architectuur, agile en DevOps.
Meer over JDriven
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.