Moge de kracht van de Genesis lichtzwaarden met je zijn!

Onshape van PTC levert de "force" bij de ontwikkeling van lichtzwaarden

| PTC | 2 min | 15 juni 2022 17:13
Copyright: PTC
Lang, lang geleden, in een melkweg hier ver vandaan droomde een Star Wars-fan uit Canada ervan om zelf het perfecte lichtzwaard te maken. Hij wilde het zwaard kunnen vasthouden net zoals zijn held Luke Skywalker.

Wat begon als een hobby met verschillende ontwerpen werd al snel een echte business. Na 20 jaar ontwerpen en bouwen is Rob Petkau, een kunstenaar uit Alberta, erin geslaagd de ultieme lichtzwaarden te maken, die Darth Vader de stuipen op het lijf zouden jagen. Met zijn bedrijf Genesis Custom Sabers, verblijdt hij Star Wars-fanaten over de hele wereld met wat hij omschrijft als “de beste handgemaakte lichtzwaarden van deze planeet.”

Alle lichtzwaarden die Rob Petkau maakt, zijn gebaseerd op eigen ontwerpen om inbreuken op de auteursrechten te voorkomen, en kunnen 500 dollar of meer kosten. Je kunt ermee "vechten", maar er zijn ook geluids- en lichteffecten in verwerkt die bewegingsgevoelig zijn.

"Ik vraag me vaak af, als ik een Jedi of een Sith was, hoe zou ik dan willen dat mijn lichtzwaard eruitziet? En zo ga ik verder,” legt Rob uit. De producten vallen uiteen in drie categorieën: lichtzwaarden die in serie worden geproduceerd, maatwerk lichtzwaarden en unieke lichtzwaarden, die alleen op bestelling worden gemaakt.

Genesis Custom Sabres is niet persé een echt een bedrijf, omdat alles draait om één man: Rob Petkau, die zichzelf omschrijft als een amateur-kunstenaar. "De afgelopen 20 jaar heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt; het maken van rekwisieten uit sciencefictionfilms met onderdelen die ik verzamel,” zegt hij. "Ik heb er wel voor gekozen om het klein te houden. Ik wil gewoon m'n ding kunnen doen, een kruising tussen design, werktuigbouwkunde, productie en kunst."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over PTC
PTC (NASDAQ: PTC) stelt wereldwijde productiebedrijven in staat om een enorme impact te realiseren dankzij software-oplossingen die het mogeijk maken om de innovatie van producten en diensten te versnellen, de operationele efficiency te verbeteren en de productiviteit van het personeelsbestand te verhogen. In combinatie met een uitgebreid netwerk van partners biedt PTC zijn klanten flexibiliteit in de manier waarop hun technologie ingezet kan worden om de digitale transformatie uit te rollen - in fabrieken, in de cloud of via het uitgebreide SaaS-platform. Bij PTC denken we niet alleen na over een betere wereld; we maken die daadwerkelijk mogelijk.
 
Meer over PTC
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.