Cognizant en Qualcomm werken samen om Car-to-Cloud services verder te brengen

De uitrol van Snapdragon® Car-to-Cloud Services verder brengen

| Cognizant | 2 min | 16 juni 2022 8:36
Cognizant gaat een samenwerking aan met Qualcomm Technologies. De twee bedrijven zullen de uitrol van Snapdragon® Car-to-Cloud Services verder brengen. Met deze services kunnen ‘original equipment manufacturers’ (OEM’s) in de auto-industrie voertuigen bouwen die continu verbonden zijn, met persoonlijk aanpasbare en voortdurend vernieuwbare functies als ‘voertuig tracking’ en ‘geofencing alerts’. Ook maakt het positionering preciezer (voor de beste navigatie) en kunnen voertuigen content op meerdere displays streamen. De oplossing maakt het autosysteem beter en veiliger, en het creëert een unieke gebruikerservaring die is aangepast op de gewoonten van de bestuurder.

Snapdragon Car-to-Cloud Services zijn onderdeel van de Snapdragon Digital Chassis, een totale set van cloud-enabled platforms voor verbondenheid, computing en bestuurdersassistentie, en autonoom rijden. Binnen het partnership zal Qualcomm Technologies Cognizant’s expertise, onderzoek en engineeringkennis in de auto-industrie gebruiken. Ook gebruikt het bedrijf Cognizant’s test frameworks om de services te kunnen integreren en de ‘time to market’ te verkorten. De werkrelatie borduurt voort op Cognizant’s constante investeringen in verbondenheid in de autobranche. Zo nam Cognizant in 2021 ESG Mobility over, een bedrijf dat engineering services aan acht van ’s werelds tien grootste automotive OEM’s levert.

“Cognizant werkt nauw samen met ‘s werelds belangrijkste OEM’s om het volledige potentieel van software-gedreven voertuigen te bereiken en gepersonaliseerde bestuurderservaringen van het hoogste niveau te realiseren”, zegt Saurabh Mehta, Global Head of Cognizant Manufacturing, Logistics, Energy and Utilities practice. “We zijn er trots op met Qualcomm Technologies samen te kunnen werken aan Snapdragon Car-to-Cloud Services. De services leggen de fundering voor dynamisch aanpasbare, door software gedefinieerde voertuigen.”

“Qualcomm Technologies brengt edge- en cloudservices naar de volgende generatie door software gedefinieerde voertuigen”, zegt Nimish Shrivastava, Senior Director Product Management Automotive bij Qualcomm Technologies. “Door met Cognizant samen te werken zijn we in staat onze cloud-native development omgeving voor de autobranche snel op te schalen. Zo kunnen we onze klanten helpen hun producten en services snel en efficiënt te laten groeien.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cognizant
Cognizant (Nasdaq-100: CTSH) is een van 's werelds grootste professionele dienstverleners. De organisatie helpt klanten hun business-, operationele en technologiemodellen te transformeren voor het digitale tijdperk. De unieke marktgerichte en adviserende benadering van Cognizant ondersteunt klanten bij het creëren en implementeren van een innovatievere en efficiëntere bedrijfsvoering.
Meer over Cognizant
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.