Onderzoek van Descartes toont aan dat meest succesvolle bedrijven transportmanagement inzetten in strijd met concurrentie

Bedrijven die transportmanagement niet als belangrijk voor succes beschouwen, laten duidelijk slechtere prestaties zien

| Descartes | 2 min | 16 juni 2022 9:27
Afbeelding: Hoe wordt de waarde van transport gemeten? | Copyright: Descartes
Descartes Systems Group, marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek, heeft zijn jaarlijkse wereldwijde Global Transportation Management Benchmark-onderzoek uitgebracht. De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat er een overtuigend verband bestaat tussen de waarde die zakelijk leiderschap hecht aan strategie, tactiek en technologie voor transportmanagement en het financiële succes en de groei van deze bedrijven. Bedrijven die transportmanagement niet als belangrijk voor succes beschouwen, laten duidelijk slechtere prestaties zien; zowel op het gebied van financiële prestaties als op het gebied van groei.

Zo behaalde 74% van de bedrijven dat transport als een competitief wapen beschouwt, bovengemiddelde financiële prestaties, terwijl 40% van de bedrijven met slechtere financiële prestaties een management heeft dat niet gelooft dat transportmanagement van strategisch belang is. Respondenten die transport als een competitief wapen beschouwen, hebben bovendien bijna twee keer meer kans op een jaarlijkse groei van meer dan 15% dan respondenten die van mening zijn dat transportmanagement niet belangrijk is.

"De verstoringen van de toeleveringsketen van de afgelopen meer dan twee jaar hebben het belang van een heldere strategie en de inzet van slimme tactieken en technologie voor transportmanagement voor het algehele succes van bedrijven benadrukt", zegt Chris Jones, EVP Industry and Services bij Descartes. “Het onderzoek toont een sterke correlatie aan tussen financiële prestaties en het perspectief van leiderschap op de waarde van transportmanagement voor de organisatie. Dit perspectief verandert aanzienlijk hoe toppresteerders denken, handelen en investeren in transportmanagement.”

Andere opmerkelijke conclusies uit het Descartes-onderzoek zijn, onder andere:
  • Het tekort aan chauffeurs en de capaciteit van vervoerders zijn de afgelopen drie jaar steeds belangrijker geworden en vormen de grootste zorgen van de respondenten in de sector.
  • Respondenten die transport beschouwen als een competitief wapen en toppresteerders hebben aanzienlijk vaker meer vooruitstrevende operationele en technologische strategieën. Hetzelfde geldt voor hun investeringsplannen.
  • Respondenten die transport zien als een competitief wapen en toppresteerders doen het aanzienlijk beter bij het meten van de toegevoegde waarde van een Transport Management Systeem (TMS) en het delen van transportmanagement-informatie in de toeleveringsketen. Als gevolg kunnen zij veel makkelijker aanvullende investeringen in transportmanagement verkrijgen.
  • Investeringen in technologie zijn nog steeds de belangrijkste keuze om in te spelen op markttrends en ze hangen nauw samen met het gebruik van automatisering om meer waarde uit het transportmanagement te halen.
  • Het zoeken van nieuwe vervoerders en beheer van bestellingen zijn de belangrijkste capaciteiten voor de toegevoegde waarde van een TMS en investeringen in de komende twee jaar.
Lees voor meer informatie het volledige rapport Global Transportation Management Benchmark-onderzoek van Descartes.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Descartes
Descartes is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek.
Meer over Descartes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.