Equinix en PGIM Real Estate openen eerste xScale™ datacenter in Sydney voor Hyperscalers

Joint venture ter waarde van 575 miljoen dollar brengt wereldwijd xScale-portfolio van Equinix op een totaal van meer dan 8 miljard dollar

| Equinix | 2 min | 16 juni 2022 16:04
Afbeelding: Het eerste xScale™ datacenter in Sydney | Copyright: Equinix
Equinix en PGIM Real Estate, de vastgoedinvesterings- en financieringstak van PGIM, Prudential Financial's wereldwijde vermogensbeheerbedrijf, openen het eerste xScale-datacenter in Sydney, genaamd SY9x. Deze mijlpaal volgt op de afronding van de joint venture van 575 miljoen dollar tussen de partijen in maart 2022.

Negen xScale-datacenters

Met het afsluiten van de joint venture in Australië vertegenwoordigt Equinix' wereldwijde xScale-datacenterportfolio een investering van meer dan US$8 miljard dollar, verdeeld over 36 faciliteiten, en verwacht het meer dan 720 megawatt (MW) aan stroomcapaciteit te leveren wanneer het volledig is uitgebouwd. Naast SY9x in Sydney, exploiteert Equinix momenteel negen xScale-datacenters in drie regio's, waaronder FR9x in Frankfurt, LD11x en LD13x in Londen, OS2x in Osaka, PA8x en PA9x in Parijs, SP5x in São Paulo, en TY12x in Tokio. Daarnaast zijn er nog eens acht xScale-datacenters in ontwikkeling.

Digitale groei in Australië

De Australische markt voor cloud computing groeit naar verwachting met 12,5% tot 14,1 miljard dollar in 2025. Die groei wordt gedreven door grootschalige digitale transformatie-initiatieven in zowel de publieke als de private sector. Volgens de Global Interconnection Index Volume 5 (GXI Vol. 5), een onderzoek in opdracht van Equinix, zal Sydney tussen 2020 en 2024 een geschatte samengestelde jaarlijkse groei van 43% (CAGR) kennen voor private interconnectie van enterprises met cloud- en IT-providers; dat is één van de hoogste groeispurten in de regio Azië-Pacific.

Door gebruik te maken van Equinix xScale-datacenters kunnen hyperscale bedrijven core-implementaties toevoegen aan hun bestaande access point footprints in Equinix International Business ExchangeTM (IBX®)-datacenters. Dit maakt dat ze kunnen groeien op één enkel platform, dat direct toegang biedt tot zeventig wereldwijde metro’s en directe interconnectie biedt tot een ecosysteem van meer dan 10.000 klanten.

Guy Danskine, Managing Director, Equinix Australië: "Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar cloud- en digitale infrastructuur zorgt de opening van ons eerste xScale-datacenter in Australië, in combinatie met de voortdurende uitbreiding van onze International Business Exchange-datacentercapaciteit in het hele land, ervoor dat steeds meer organisaties hun digital-first-strategieën kunnen implementeren. Met deze infrastructuur kunnen onze klanten hun activiteiten schalen, uitzonderlijke klantervaringen leveren en mogelijkheden met artificial intelligence, machine learning, 5G en andere opkomende technologieën creëren."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Equinix
Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.